Message |
|
Haida ca n-o fi asa dur Dan sa ti dea ban  . Am inteles ce vrei sa zici ..
Da, daca stai toata ziua sa l lingi reusesti..
edit: Miezau sa i ierte pe melci, sa nu mai planga paradoxx  acum s au dus deja, poate mi o aparea vreo invazie ceva.
|
 |
|
EverSad wrote:
Samy wrote:
paradoxx wrote:Tuturor ne.ar trebui un encoding cardanic,cel putin vizual de 1/2cm in plus
Bagi niste testosteron cu trenbolon si vei vedea 3 cm vizual
O lupa este mai ieftina.... si nu bag cacaturi in mine....
 , asa , fara steroizi..
|
 |
|
 De ceee?
Bun, vorbind serios acum, tot nu inteleg niste melcisori nici cat un bob de mazare, erau practic minuscului cum reusesc aia sa curete prea mult
(mai mult nu zic) -> haidi' , spune
|
 |
|
Pai erau cat un sfert din unghia de la degetu meu mic... ce curata aia mai ma rog?  Si crede-ma , unghia de la degetul meu mic chiar este mica  nici cat un bob de mazare nu erau
|
 |
|
Rizomii sunt radacina, nu?
60-70% din ele nu au radacina, eu le am bagat asa pe alea fara radacina... urat sa nu ti placa pietrisul ala , este identic cu cel negru decat alta culoare , mi se pare o frumusete constrastul cromatic
|
 |
|
Nu le am aruncat, le am pus intr o punga, poate mai oi pune ceva dar sa mai vad.. dar am zis ca nu mai are rost fiindca am gasit uscaciuni multe si cu gauri prin ele etc.. daca atingeai un pic de frunze cadeau si am zis ca n ar mai avea rost sa le pun si mai si miroaseau urat rau de tot..
|
 |
|
Lol
Las', nu mai ma bate, ca n-am chef de invazia rusa in acvariu  .
Nu stiu ce a facut Dan cu ele  , daca s fierte sau nu.. eventual o sa le pun ceva apa fiarta pe ele sa stea si aia e..
edit: ce nu inteleg, de ce duci lipsa, la ce te ajuta ?
|
 |
|
paradoxx , stai linistit  sa nu te apuce! Erau melci comunitari, nenorocitii aia micuti scuzati mi limbajul , am legat cu nailon de pescuit anubiasul bine de lemn, sper sa fie ok cum le am plantat. Am inceput sa dozez si cu ce mi a dat Dan, am dat o pompa (sunt 3 pe sapt.). Cat despre lemn / pietre o / or mai trebui fiert.. / fierte sau ceva...? As pune lemnu si d asta intreb  Pietrele si apa pana sus cand rezolv la partea cu suportul.
Din ce am vazut am asa:
- Luwdigia
- anubias
- isop de apa
- elodea / egeria densa (nu stiu exact)
|
 |
|
Dap, il folosesc dar tot nu am gasit raspuns la intrebare:
unele bucatele de luwdigia aproape toate au venit fara rizomi, am incercat si le am bagat cu greu in substrat asa, are ceva..?
Si pot incepe de acum dozarea cu elixirul aio?
Pietrele / radacina mai trebuie fierte sau spalate ceva?
Dan daca vezi asta si te intrebi (stiu ca mi ai lasat super multe acolo, multe erau uscate de tot si vaide capul lor si pareau borsite sau ceva facute praf.. .. si pline de melci etc..) eu le am si spalat inainte si verificat, sper sa n am o invazie  .
|
 |
|
Acum am observat neatentul de mine, 3 pompe pe saptamana pentru fertilizant sau ce este el, de cand sa incep cu el?
|
 |
|
Am facut rost de plante si de restul, mersi frumos
Sunt super toate, mersi din nou pentru gest.
P.s: super acvariu, apa mai cristalina de atat nu am mai vazut...
- Cam uratel miros plantele
lemnele / pietrele cand le voi pune mai trebuie spalate / fierte?
cum folosesc elixirul aio pentru plantele astea?
Nu prea inteleg, multe sunt bucatele din plante.. merg astea puse direct in substrat ..?
|
 |
|
Da, nu stiu ce sa zic, tot ce stiu e trebuie sa ma ocup de ea cumva ca nu o pot si nici nu mi place sa l las juma gol..
|
 |
|
Exact paradoxx, ai spus adevarul in cateva min care ti au luat sa mi scrii asta si apreciez enorm. D asta era si problema cu acvariul ca zicea mama: Poate o ti oi lua un acvariu mai mic sau ceva.. si sunt atatea idei incat sunt epuizat, nu mai stiu pe cine sa ascult ce sa fac efectiv... de ex acu: e problema de la comoda ca e prost facuta ("daca ridicam acvariu de pe blat isi revine blatu..") de ex.. care nu cred ca e adevarat, e terminat practic blatu e indoit si trebuie schimbat, evident am zis ce mi a zis mama acum... discut diseara cu tata, pe la 6 si ceva o sa iau si plantele de la Dan si sper sa fie ok totul. Daca nu reusesc cu suportul atunci mai bine fac cu ce am mai de buget si schimb blatul fac o improvizatie.. cum mi ati zis voi ca e mai de buget si ok .
|
 |
|
Da, dar idea sta in felul urmator:
Exista negru / alb, eu am bucatarie sparta adica practic legata cu holul si este facuta pe o culoare anume, pe un bej si cu un maroniu si negrul ala ar arata ca naiba. Dulapul ala nu are nicio polita nimic.. decat sa. punem noi una, si mi se pare prea inalt adica cred ca as cam sta cu frica sa vad acvariul la inaltimea aia ...
Trebuie sa mai ma gandesc si sa mai discut despre asta cu suportul special, cat despre acvariul de 25L da m am gandit si la asta ca poate in timp ar ceda si la ala (+ pietre etc.. ajung pe la 36 37kg) dar macar ar fi o greutate mai mica.. nu prea e o idee nici asta. De dat nici eu nu vreau sa dau acvariul actual fiindca imi place ca este maricel. Problema sta in felul urmator mai mult de ce m am gandit eu la idea de 25L, din cauza unor probleme de familie intre parintii oricand ma pot muta.. si daca m as muta , m as muta intr o garsoniera unde nici gand de acvariu de 54L.. eu d asta am venit cu idea, ca altfel nici gand sa renunt la asta. Mai trebuie sa mai discut cu parintii cum facem, ori cu blatul si cu comoda facuta calumea ori cu suport special eheim aquacab 54 la 300 lei.. aici la fel, problems statea ca eu nu as mai vrea sa dau inca 300 lei si pe suport, am cheltuit super mult si mai vreau sa mai imi ?in banutii, mai ales ca vin vremuri grele.. stiu ca acvaristica este super costisitoare dar multe achizitii au fost facute fara cap si am ajuns sa bag o groaza de bani aiurea.. decat sa mai puna si tata ceva bani, mama e incapatanata zice clar ca nu mai pune nimic pe comoda (comoda actuala a fost luata special pentru acvariu si ea a dat 300 lei pe ea) si d-asta. Acum, pare ca s simple lucrurile, dar e complicat totul si d asta trebuie sa ma gandesc bine ce fac.. si de la unii din voi mai multa indulgenta , cand nu esti salariat si ai bagat si o groaza de bani multi aiurea si sa mai dai inca o carca pe un suport nu prea e ok deloc..
edit la ce ziceai tu Dan: da, inteleg ce zici, oricum nu stau pe jocuri sa mi pierd timpul aiurea, dar de renuntat dupa cat m am chinuit pana acum si cati bani am investit nu ma las orice ar zice nimeni. Stiu, sunt incapatanat in general, dar asta sunt eu.. d asta nu trebuie sa va suparati
p.s: toti avem defecte, asta e defectul meu, caposenia / incapatanarea
Dar eu chiar cred ca am respectat cam tot din ce mi ati spus voi.. mai ales chestii generale ce au o influenta mare asupra acvariului ..
Voi, o ziceti din statusul de adult, dar din statusul de un copil de 14 ani este mult mai greu totul cand nu poti face tot ce vrei.
Teoretic, ar trebui sa stiti si voi deja, multi ati avut acvarii de mici, spre ex. cum zicea paradoxx de acvariul / iile lui cand era mic.
|
 |
|
Gege wrote:Esti fenomenal, dar in sensul nasol  . Masoara blatul actual, Mergi odata la HB sau Leroy, cauta un blat la lemnarie de 2-5cm, le spui sa iti ti-l taie la dimensiunile tale, cumpara banda autoadeziva, lipesti blatul nou deasupra blatului si aia e. really, numai mura in gura ai primit si nu ai facut nimic din ce ai primit ca sfaturi, doar ce ai vrut tu, ori faci ca tine si ne lasi, ori faci ca noi si punct! Mai foloseste si google ca nu omoara.
Off..... ok. O sa incerc cu blatul atunci. Tre' sa vorbesc cu tata sa vedem.
|
 |
|
Atunci facusem eu poza dintr un unghi stramb, intelesesem ca zici de comoda ca ar fi lasata. ea nu are nimic (practic peretii si restul), decat blatul sta sa se rupa...
edit: Nu stiu ce sa zic ce blat as putea lua acum.... PAL? ce grosime exact . ma gandesc ceva mai grosuta , am gasit pe culoarea asta in Leroy Merlin la 18mm dar mi se pare subtirel, voiam ceva mai gros decat ala vechi sa nu am aceeasi probleme..
edit2: fu**k , nu poti pune alt blat fiindca asta e special are practic o dunga scobita in el pentru a pune PFL u din spate , adica spatele si niste orificii speciale si nu cred ca e asa usor de facut, decat daca ma gandesc mai bine poate la debitare lemn la HB, dar nu stiu ce sa zic daca pot sa mi faca.....
edit3: Daca nu reusesc sa rezolv cu comoda si nici nu reusesc sa cumpar alta ce varianta sa aleg..?
a) Las acvariu juma gol... 32L
b) il vand p asta actual si cumpar unul la 25L cu o lampa pe tot acvariul? (10 - 12w sau cat ziceti voi c-ar fi ok)
p.s - Dan: asa ramane, cand plec de la scoala trec si le iau, da?
|
 |
|
Crezi tu ca ar merge? E o idee buna, intr adevar. Uite, ea pare perfecta dar problema a aparut ca centrul de greutate a acvariului normal este pe centrul blatului si blatul practic s a indoit, deja abia se mai închide sertarul de sus fiindca se loveste de blat.
Vedeti ce zic?

|
 |
|
Mai am o varianta:. sa las acvariul cum e acum 32L..
|
 |
|
Nu stiu ce sa fac... o. comoda calumea si cum vreau eu si e ok este 400 500 lei si nu as da atata pe ea si nici parintii nu m ar lasa sa mai fac o atata investitie. Comoda actuala nu o vad ca ar mai rezista prea mult la 40kg (cu 32.4L.. apa in bazin) , cum mi a spus paradoxx si stiu si eu este mai grea mentenanta intr un acvariu mic.. dar nu stiu ce sa fac.. mi as lua un acvariu de 25L sa l fac frumos si sa l pun pe o noptiera din camera mea (probabil) , cu filtrul extern actual si doar cumparata o lampa de vreo 10-12W cu substratul vechi negru + alb iar decoruri ce mi da Dan plante etc..
Problema e de pesti, ca 2 gourami si 2 hoplo in 25L (23 - 23.5L umpluti) ca fara capac deja stim toti cam cum e..
nu stiu ce sa zic in apa asta cum s ar simtii sincer desi as face acvariul super (nu cred ca as mai folosi lemnele actuale si pietrele) decat ce mi da Dan si poate sa mai cumpar ceva (o radacina etc..)
La hoplo as putea renunta , i as dona cuiva dar la Gourami nici impuscat nu i as da...
Eu normal ca as ramane la asta, dar nu vreau sa mai risc.. daca doamne fereste s ar intampla ceva as face oricum si praf acvariul.. iar comoda sa dau atat cum am zis nu am bani de ea..
Este o varianta la 299 lei eheim aquacab 54 dar tot scumpa si nu mi se pare ok deloc, are doar o usa spatiu fix pentru dimensiunile acvariului etc...
M-as risca, cu acvariul de 25L.. micut stiu dar ce sa mai zic, daca as lua unul de 35 deja tot la kg mari as ajunge..
Astept sfaturi sau pareri..
p.s: eu as fi vrut sa trec din nou la un betan frumos halfmoon cred si cu cativa neoni frumosi dar nu m ar lasa inima sa donez gouramii, m am atasat prea mult de ei  .
edit; am vazut multi ce tin cate 2 gourami in 25L si vreo 2 sanitari dar nu stiu ce sa zic.. tot imi par chinuiti
(sunt genul care nu vrea sa chinuie pestii aiurea , adica nu : "e, las ca merg n au nimic nu mor ei..")
|
 |
|
Ma scuzati ca intervin, piatra este calcaroasa, o am si eu dar nu in acvariu tot din cauza ca mi afecteaza duritatea apei. Este identica din HB.
|
 |
|