[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Salutare , iar am probleme... echinodorusul este mancat rau de tot, in acvariu am 2 colisa, 4 molly, 9 cory, 2 pelvichacromis,3 platy, 3 ancistrusi, 2 melci ampularia, 4 rasboras, 4 hemmigramus si multi melci comunitari, care ar putea manca echinodorusul? Filtrarea este buna, lumina deasemenea, am si eu destula experienta cat sa le asigur conditii normale.
Pot sa reziste sub apa? Erau si inafara apei " bacopa " , iar " echinodorus" crestea de sub apa atat emers cat si in apa, practic se dezvolta sub apa, iar frunzele le cresc emers .
In fine, rog si eu ajutorul vostru! Am fost azi la un lac si am luat niste plante asemanatoare cu echinodorus si bacopa.
Am telefonul pe auto corectare, am mai patit greseli de genu', daca mi se stinge telefonul si il aprind intra singur in autocorectare , iar telefonul alege varianta care i se pare lui corecta ... mare chestie + ca am intrat cu medie destul de mare la liceu si am fost baiatul cu cea mai mare medie din clasa mea , ce-i drept la matematica am avut o nota mai mare. Dar asta nu inseamna ca sunt analfabet...
Salutare! Vin cu niste intrebari in legatura ca noul iaz, o sa pun marti sau chiar luni poze cu iazul, cand o sa bag si pestii, iazul are cam 1000 de litrii net, chiar mai mult, acum intrebarile... :
1. Pot folosii pietre ca mediu de filtrare? sau ceva asemanator, dar mine imi trebuie pietre, nu vreau sa folosesc matrix sau zeolit, care mi se pare mie ca seamana cu pietrele naturale , dar totusi tot pietre o sa folosesc, vreau sa stiu daca ajuta sau ce modele care ajuta sa caut, trebuie ceva poros?
2. Apa cad de des trebuie sa o schimb? Banuiesc ca o data pe saptamana...
3. Mai mult ca sigur la vara o sa am probleme cu algele, sa bag pesti mancatori de alge ?sau din cate am inteles nu sunt prea utili, ma gandeam la CAE sau pleco care se fac mai mari, ii tin in iaz decat vara, am mai avut anul trecut un fossilis si un hoplo care nu exagerez, dar au rezistat si la 5-6 °C pe timpul noptii daca nu mai putin, aproape de inghet.
4. Plantele de acvariu ( ma refer la cele usor de crescut ) , daca le bag in iaz o sa o duca mai bine ca in acvariu, ma refer la conditiile bune de lumina, de plante am neaparat nevoie pentru a face umbra la pesti.
5 . Este ok daca scot zilele astea carasii afara, nu???

Ei la larvele de carasi le dadeam galbenus de ou fiert si bine maruntit, dupa 2-3 saptamani mancau fulgi fara probleme. Acum 4 ani sau chiar mai mult, am cumparat un ghiveci cu egeria si m-am trezit cu 3 zebre foarte mici , eu banuiesc ca am luat pua sau larve pe egeria, ca de unde am luat eu egeria doar zebre cu 2-3 guppy, si astia 3 au mancat ce au gasit prin acvariu, deci nu prea cred ca-s asa pretentiosi la hranire.

Bafta cu ei!
A 4- a zi de tratament, iar carasul se simte mult mai bine, avea o infectie pe burta foarte urata care a trecut, ochiul tulbure este acum aproape clar, daca ma uit atent se mai vede putin ce?os, iar coada lui este franjurata de la rot fin si a trecut remarcabil din infectia bacteriana, cam 85% este gata, daca nu mai mult multumesc mult lui @koala pentru sfaturi.
Ce vorbeam... momentan sunt destul de ok, la mine toate merg in bine, deci teoretic daca eu am facut cum am vrut, am facut treaba buna si chiar am facut treaba buna, deci nu sunt chiar asa de prost cum credeti. Eu n-am nevoie de critici.
Off... ce inseamna sa intri pe forum si sa sara toti pe tine... el a deschis topicul ca sa va ceara ajutor, e la inceput de drum si mereu cand intri intr-un petshop nu te poti abtine sa nu cumperi ceva, asa si el. Asa mi s-a intamplat si mie cu criticile pe forum, eu cel putin nu as asculta un om care imi aduce critici, nu doar pe forum dar in general, mai degraba as prefera sa ascult un om care ma incurajeaza si as face totul mai bine ca sa nu-l dezamagesc, el poate gandeste asemanator, din orgoliu, poate nu vrea sa fie jignit, iar aici are dreptate.
Ca tot se deschide subiectul... cum naiba merg filtrele alea cu burete? Ori pune un filtru extern mai mic, ori un filtru intern bun, dar iti trebuie o buna filtrare biologica, un singur lucru, ce pesti vrei, poate doar o pereche de ancistrus si una de ramirezi, daca vrei 3 mai baga si 2 cory . O singura problema poate o sa ai la filtrul exter, mie mi se pare ca e mult curet in acvariu, de cand am filtru extern.
Sfatul meu! Ar fi bine sa aranjezi nisipul mai uniform, ca sa ai in spate mai mult si sa coboare drept in jos , fara " dealuri " , buturuga cred ca o sa incurce scalari la inot, poate mai pui niste pietre cat mai asemanatoare, daca ti sa ai plante cat mai apropiate de mediul lor, poti incerca sa mai pui niste egeria, eu zic ca ar merge si echinodorus, sau chiar cryptocoryne( Asia ) , chiar daca nu au treaba cu scalarii , cresc repede si frumos, dar fiecare cu gusturile lui, poti sa mai tai din buturuga si sa o pui sa " intre" in apa sa fie cat mai natural ( sa nu fie scufundata complets, 4-5 cm sa fie la suprafata ca sa nu se vada terminatia ) .
Bafta cu acvariul!
koala wrote:Pui doza zilnica, de 1 pastila/40 litri apa, timp de 5 zile... faci schimb de apa abia dupa perioada aia de 5 zile.

Multumesc mult! Am pus fara sa schimb apa, vad ca incepe sa inoate, ieri era tare apatic, un ochi este limpede, iar cel de-al 2- lea este mai clar, incepe sa-si revina, am facut un fel de filtru extern, dar nu gasesc material filtrant, cred ca o sa comand de pe net, poate vorbesc pe langa subiect, cand am cautat pe net, am dat de zeolit, sa zic ca am luat o data dintr-o casa , dar am incercat sa-l spal si apa era alba, ma gandesc ca o fi defapt pietre calcaroase si d-aia cand le spal apa iese alba dupa, si acum le mai am, as pune in filtrul facut de mine, are cam un litru si il conectez la o pompa de 250 l/h si as vrea sa-l pun la un " pond " de 20-30 de litri, sa mai scpt din guppy afara vara.
Am luat eritromicina, trebuie sa pun zilnic fara sa schimb apa sau sa o schimb??
Maine ma duc sa iau, m-as duce acum dar nu e deschis la farmacie, sper sa-l fac bine intr-o saptamana, ca luni ma apuc sa montez instalatia la iazul din curte, parca ar fi si pacat ca un caras asa mare nu nu se plimbe prin iaz, oricum apa in iaz o sa fie mereu apa cristalina, dar mai bine il tratez separat sa fiu sigur, am niste pui de comete din toamna, asa frumosi sunt... tare fericit sunt ca vine vara.
Si-a mai revenit cu ochii, dar s-a mai extins rot fin, acum am ajuns acasa si am mai schimbat din apa , si am pus albastru de metil ( in canditate relativ normala , dupa ochi ) , daca nu da inapoi infectia bacteriana o sa cumpar maine Eritromicina , cum o administrez ? Este un antibiotic banuiesc, nu?
Eu am in acvarii nisip normal, luat din curte, spalat bine cu apa rece, eu am o groasa de plante nepretentioase care se dezvolta frumos, si au doar o lumina ok si fertilizare cu easycarbo .
koala wrote:Conteaza apa in care a stat el, pan' sa ajunga la tine.
Daca apa aia era nasparlie, atunci la tine o sa-si revina cu siguranta!

Sa dea Dumnezeu! Mai schimb azi din apa , sper sa fie cat mai bine.
koala wrote:Ochii tulburi sunt un semn ca apa nu e in regula... prea acida, prea murdara, prea plm.
- In primul rand, trebuie sa-l pui in apa curata... pune niste albastru de metil, ca sa actioneze si ca dezinfectant. In cateva zile ar trebui sa-si revina.
- Daca nu se reface, atunci are o infectie bacteriana si trebuie tratat ca atare... Bactopur e un medicament folosit de catre colegii de forum (a dat rezultate). Eu am folosit si Eritromicina de uz uman.

Apa la mine o schimb saptamanal cam 70% , eu las apa intr-un bazin o saptamana cu un filtru mic, iar apoi curat tot fundul bazinului si pun apa noua. Tin sa spun ca apa in care a a fost adus carasul avea un miros urat, iar apoi si iazul meu a inceput sa miroase... Am separat carasul in bazinul in care tin apa la declorinat. Apa care a stat cam 2 zile in bazin, apa luata direct de la retea. Sper sa-si revina, mai am apa intr-un bazin identic care o tin pentru acvarii, care abea acum 2 zile am folosit si apa aia in schimbul apei la acvarii.
Multumesc de ajutor!
Ok... sa inteleg ca nu pot primi un sfat bun pe forumul asta fara sa ma critice nimeni, am zis eu ca nu fac ce mi s-a spus, am rezolvat multe, dar acum ma duceam noaptea sa cumpar baktopur... Ce sfaturi sa ascult, sa prajesc pestele ? Bataie de joc!
Eu am avut un pui de guppy intr-un acvariu de 5 litri, de care am uitat ca e acolo, problema e ca nu ai spatiu un care sa se dezvolte si mai mult decat filtrare guppy au nevoie de caldura. Sunt rezistenti, dar au nevoie de filtrare eficienta si o temperatura de minim 24 °C ca sa se dezvolte bine, am avut pui de guppy si la 18 ° C, dar nu au crescut repede si nici nu sunt cine stie ce frumuseti.
Ei pot rezista, dar mai bine faci schimburi zilnice de apa, lasi un bidon taiat cu apa peste noapte si schimbi zilnic .

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: