| Message |
|
|
Salut.
Aditia de bacterii ajuta intr-adevar cu timpul ciclarii. Si pe shop-ul forumului poti gasi astfel de bacterii ( http://shop.acvariu.ro/32-bacterii). Pentru a verifica daca ciclarea este facuta poti folosii teste de apa pentru nitriti si nitrati.
Ce pesti vei avea in acvariu? Ce materiale filtrante folosesti in filtrul DYI?
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit pe forum
Sincer dupa 15 ani de acvaristica nu as mai spune incepator  ... poate la saramuri ca acolo sunt alte repere.
Ape clare in continuare
|
 |
|
|
Welcome
|
 |
|
|
Puteai pune postarea la coltul incepatorului. Doar daca ai 3 acvarii de 3 luni nu inseamna ca nu esti incepator.
"Combinatia" de pesti nu are cum sa o faca altcineva pentru tine, deoarece tine cont de gusturi si de nivelul de cunostinte pe care il ai.
Daca vrei sa pui neoni atunci nu poti pune scalari sau pesti care i-ar manca (ai AICI tabele de compatibilitate pentru a vedea ce pesti se potrivesc, dupa care trebuie sa iei in considerare marimea acvariului si numarul de pesti pe care il doresti. ACEST link te poate ajuta sa calculezi cati pesti poti baga in acvariu, depinzand de dimensiunea la care vor ajunge acestia la maturitate.
Viviparii (guppy, xifi, moly) sunt usor de crescut si in acelasi timp pot fi crescuti impreuna cu neoni.
Insa la volumul acvariului tau eu as renunta la ideea de neoni si as baga niste scalari. O alta varianta ar fi cichlidele, insa pentru acesti pesti cel mai bine faci un decor fara plante...
As I said... tine si de gusturi
|
 |
|
|
|
Hello,
Caut sa achizitionez o lampa pentru un acvariu nano mai vechi. De fapt primul meu acvariu, pe care nu am vrut sa il dau pentru ca stiam ca la un moment dat il voi refolosi.
Acvariul are urmatoarele dimensiuni 40L x 21l x 28H, si nu are capac deci ar trebui o lampa pe care sa o pun pe marginea acvariului.
Lampa poate sa fie atat cumparata de la magazine fie home-made. Acvariu doresc sa il fac pentru aquascaping + shrimp.
Astept atat oferte cat si sugestii.
|
 |
|
|
Ciclarea se va face si daca sunt pesti in acvariu insa mai greu deoarece si excrementele lor, si "respiratia" lor duc la cresterea nivelului de amoniac... din cauza caruia iti pot muri pestii.
Asa cum a scris is paradoxx schimburi de apa frecvente sunt recomandabile, insa recomandarea este sa iti iei si niste teste pentru a vedea cand ciclarea este facuta.
Alta recomandare este sa citesti articolul http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului care te va ajuta sa intelegi mai bine ce inseamna ciclarea intr-un acvariu.
Carasul acela iti va face multa mizerie, care daca nu aspiri substratul des va produce necazuri, asadar cel mai bine este sa il donezi.
Mirosul intr-adevar va disparea in momentul in care ciclarea este gata si apa se va limpezi, asa ca rabdare.
In filtrul extern cate compartimente si ce materiale filtrante folosesti?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Depinde de ce "tufe" vrei sa pui. Daca sunt plante easy atunci nu ai nevoie de fertilizare insa daca folosesti plante mai pretentioase atunci macar de substrat fertilizant vei avea nevoie avand in vedere ca nu vei aditiona cu CO2
|
 |
|
|
Multumesc frumos. Abia astept sa il plantez 
|
 |
|
|
Am dat si eu pm, daca mai este si pentru mine 
|
 |
|
|
Nu este vorba de sarcasm insa intr-un acvariu se pot tine fie:
- 1 mascul Betta, daca ar fi mai multi s-ar bate pana cand unul nu ar mai trai,
- Mai multe femele Betta, minim 5, pentru a scade "competitia" dintre ele.
- Pereche de Betta se poate tine doar in conditii de imperechere.
Se pot gasi multe detalii despre Betta pe foarte multe site-uri, printre care si acest forum 
|
 |
|
|
Am mai pus doua plante in acvariu, primite de la un coleg de munca, insa nici el nici eu nu stiu cum se numesc cele doua. Este vorba despre cele doua plante inalte.
Stie cineva care este numele lor si/sau care sunt specificatiile de intretinere a acestora?
|
 |
|
|
Hello,
Stie cineva daca sunt ok granulele sau in general mancarea de la Aquael?

|
 |
|
|
alex08 wrote:
Cum termin de ars algele de pe pietre, o sa revin cu o filmare HD. 
Abia astept  ... sincer si eu vreau sa fac o astfel de "vale" insa la un volum mult mai mic (25 litri)
|
 |
|
|
Salut,
Acvariul arata bine.
Despre cati pesti ar trebui sa ai intr-un acvariu poti consulta acest topic ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page) si sa faci cateva calcule depinzand de dimensiunea la care ajung pestii.
Despre aditia de CO2, depinde daca doar cu atatea plante vrei sa ramai. Daca da, atunci eu nu vad neaparata nevoie de CO2.
Si cu temperatura poti face in felul urmator: caut pestii din acvariu pe net si vezi conditiile optime in care traiesc si gasesti numitorul comun d.p.d.v temperatura si menti acea temperatura.
Eu cam atat am de zis, insa pot colegii mai experimentati sa completeze
|
 |
|
|
|
Poti dizolva in putina apa din acvariu ... iei ceva apa din acvariu intrun recipient, dizolvi tableta/ele dupa care adaugi apa inapoi in acvariu
|
 |
|
|
"Forma de prezentare si instructiuni de utilizare:
Flacon cu 30 tablete. JBL Ferropol 24 este creat pentru a fi utilizat in cazul deficientelor de fier si potasiu.
Se dizolva in apa cate o tableta la fiecare 25l o data la 14 zile sau dupa testarea nivelului de fier, folosind un Test de Fe."
Mai clar de atat nu se poate 
|
 |
|
|
|
Salutare
|
 |
|
|
Foarte tare  ... cred ca o sa fac si eu in curand aceasta investitie pentru ca pare relaxant 
|
 |
|
|
|
Just in case, as vrea sa stiu si eu care este magazinul lui Ionescu, cum zice Koala, ca sa nu pun cumva vre-un link aiurea.
|
 |
|
|