[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shaba
Forum Index » Profile for Shaba » Messages posted by Shaba
Salut. bine ai venit pe forum, insa tin sa te contrazic
Am vazut atat pe forum cat si cateva acvarii cub care arata extraordinar, de la 20x20x25 (10L) pana la 50x50x50 (125L)

mutecs wrote:
Din ce stiu eu Betta, nu se tin in acvarii cu alti pesti pentru ca ii ataca, si se bat si intre ei. Acum sa astepti si sfaturile altor colegi cu mai multa experienta insa cred ca am dreptate.

Iar zebrele (dario rerio) din ce am aflat si eu sunt pesti de card si ar fi bine sa fie cel putin 5... gen neoni.

Despre zebre este adevarat. Acestea prefera sa stea in grupuri.
Insa despre betta nu este neaparat adevarat. Sunt pesti care nu au probleme cu betta cum ar fi gurami pitici, colisa, etc...
Incercati inainte sa puneti intrebari sa folositi forumul, cu toate articolele lui alese ca "sticky".
Chiar in sectiunea Coltul incepatorului sunt articole care va raspund la aceste intrebari.
Vedeti si cititi Inceputul-primul acvariu, Tabel Compatibilitate Pesti si Volumul acvariului si numarul pestilor
hauserlovefish wrote:Stiu ca e inestetic nisipul rosu pentru voi "BUT i like it"

Poate e de la nisip

Glumesc. Pare a fi BBA (black beard algae) si din cate stiu ai putea sa incerci cu seringa sa pui Easy Carbo direct pe planta.

Am citit cateva articole de pe forum despre BBA si erau acolo cateva remedii, insa cel mai bine ar fi sa cauti si opiniile celorlalti colegi.

LE: si SAE s-ar putea sa te ajute, fiind renumiti pentru placerea lor de a devora alge. Doar ca trebuie sa reduci mancarea de pesti ca sa nu se sature cu aceea
Daca spatiul pentru neoane nu ete de ajuns atunci mai exista si varianta pe leduri puternice (de 10 W fiecare) care se pot aranja pe capac dupa cum permite spatiul.
Pentru asa ceva poti intreba tot pe forum, poate gasesti pe cineva care sa iti poata face o astfel de instalatie...
Sincer eu nu sunt adeptul luminilor submersibile din motive obiective si pur estetice. Cat despre culoare cel mai bine pentru plante am inteles ca este lumina calda de 6500 Kelvin (Daylight)
BratuAlexandra wrote:Am easy life easy carbo,pun cate 5 ml pe zi...nu stiu dacaveste suficient pt un acvariu de 200 l...cum incarc poza

poti folosi site-ul http://img.plici.ro/ pentru a uploada poze, dupa care iei linkul care ti-l da acolo si il pui in postare intre codul de mai jos
[img]AICI VINE LINKUL[/img]

paradoxx wrote:+1 cum a spus noul nostru coleg shaba s.a documentat in ultimele zile :p

Poti sa o mai zici odata. Noroc cu timpul mort de la munca intre rulari de scripturi
S-ar putea sa gasesti colegi de pe forum care sa iti construiasca un capac cu tot cu instalatie de lumina contra cost, insa va trebui sa masori acvariul, ca sa ai dimensiuni exacte.
Filtrul ce model de Aquael este? Conteaza sa ai detalii pentru ca, spre exemplu, daca baga si aer in acvariu nu e ok. Plantele au nevoie de dioxid de carbon ca sa creasca, nu de oxigen.
Poti sa pui EasyLife EasyCarbo
Buna si bine ai venit pe forum.

Ar trebui sa ne dai mai multe detalii despre setup-ul acvariului... care sunt dimensiunile (in special inaltimea va conta pentru plante), ce tip de substrat ai, ai sau nu si substrat fertilizant sau doar pietris, cum stai cu filtrarea... etc.

Intr-adevar acvariul nu trebuie sa stea in lumina directa a soarelui deoarece astfel se vor crea alge.

Sunt multe plante care nu necesita foarte multe cerinte din punct de vedere lumina si CO2 insa ar trebui sa te gandesti serios la achizitionarea unei lampi inainte sa intrebi de plante.

Orientativ plante easy sunt, pe langa cele enumerate de Disciponel, si Bacopa australis, Bacopa caroliniana, Cabomba caroliniana, Egeria densa, Ludwigia repens sau ca gazon Taxiphyllum barbieri (Java moss).

Insa nu ar trebui sa te gandesti doar la dificultatea plantelor, ci si sa le creezi un mediu propice in care sa creasca

Succes
koala wrote:Relax, e rost de trolleala (la el) si de caterinca (la noi)...

I hate trolls
I-ai pozat fix cand aveau si ei un moment "poetic" )
Daca nu ma insel acela este un filtru aquael si poti opri doar bulele din capatul furtunului de aer, si sa indrepti fanta aceea in sus. Cred ca ar fi de ajuns
Spusese asta pentru ca hranirea excesiva si mizeria din acvariu favorizeaza inmultirea lor.
Eu nu mai inteleg nimic, si sincer am impresia ca iti place sa "trolluiesti" ...
Mai sus scriai:
bebe12345 wrote: ...... de 4 luni ..... de vre o 5 luni de zile ..........

insa ieri ai postat in sectiunea "Despre noi" urmatoarele:

bebe12345 wrote: ...... am 3 acvarii de vre o 3 luni .....

Eu sincer zic sa iti aduni gandurile si sa iti construiesti mai bine povestile ca da cu virgula.
Sau poate acvaristica este pentru tine un domeniu in care timpul nu are nicio importanta, caz in care nu prea avem ce discuta... cel putin asta e parerea mea
Sincer m-am uitat si la Eheim 2213 Classic 250 deoarece se incadreaza in bugetul meu, insa acesta nu are debit controller, si mi-e frica (virgula) ca la un acvariu de 54 de litrii o sa fie prea puternic dpdv curenti.

Cat despre chinezarii, am auzit lucruri bune atat despre Sera cat si despre Hydor ... nu cred ca toate chinezariile sunt proaste.

Mai astept si alte opinii
stefanp wrote:
Ca idee, daca vrei plante 100% fara melci, exista varianta plantelor in vitro.

Stiu, insa am aflat de acestea dupa ce cumparasem cateva plante deja. Insa de la Dennerle voi lua plante cand imi voi face un nano pentru birou cu shrimp

vazilian wrote:
sa inteleg ca daca eu am mai ``multisori`` intr-un nano , dai prea multa mancare si e prea curat ?!

Ce inseamna mai multisori? )
Hello,

Vreau la inceputul lunii urmatoarea sa cumpar un filtru extern pentru acvariul de 60x30x30 (54 litri) care sa il inlocuiasca pe cel intern, insa am zis sa intreb ca sa clarific ce nelamuriri aveam, si anume:
1. Cum se face efectiv schimbul fara sa se decicleze acvariul? Trebuie sa mearga concomitent cele doua filtre sau exista si alte metode?
2. Filtrele externe au spray bar sau ceva care sa faca valuirea de la suprafara apei? Fac si aditie de CO2 motiv pentru care nu oxigenez apa folosind pompa de aer.
3. Pana acum nu am folosit filtre externe si nici nu stiu pe care sa il aleg. Eu am facut o lista de 5 filtre dintre care as vrea sa aleg. Am exclus filtrele eheim deoarece momentan bugetul nu imi permite sa dau 4-5 sute lei pe un filtru . Lista ar fi urmatoarea: Serafil 900, Aquael Mini Kani 80, Hydor Prime 10 Canister, Hagen Elite 20 sau SunSun HW-302, insa nu am nicio idee care ar fi mai bun. Pe hartie toate fac cam acelasi lucru insa in viata reala am observat ca lucrurile difera.

Pana acum doar unu am vazut. Pentru moment o sa il pastrez. Multumesc de info
Oricum nu stiu de unde a aparut. Tot din acvariu este luat de la coralis, de la substrat la plante si pesti, mai putin java moss care mi-a fost donat de la un coleg de pe forum, si era foarte curat. Acvariul eu zic ca e curat, apa limpede...
Sa inteleg ca m-am ales cu un melc din Caraibe?
Nu stiu nimic despre melci si ce ar trebui sa manance, cat de repede se raspandesc... nu stiu ce sa fac cu el
Hello... am observat ca in acvariu mai este o vietuitoare fata de ce stiam eu ca deja exista, si anume un melc, insa nu stiu daca este vreo anume specie sau e vorba de un comunitar, si ma gandeam ca poate cineva sa il identifice.

Are cochilia tuguiata si rasucita spre final si ma gandeam ca poate este vorba de un asasin (sper sa se inteleaga din poza ):

image

Forum Index » Profile for Shaba » Messages posted by Shaba
Go to: