| Message |
|
|
Bine zis Faye
Eu sincer m-am gandit la Animax pentru ca au de la Dennerle si sunt crescute in vitro (no snails, no muss, no fuss)
|
 |
|
|
|
unde ai apartamentul "pregatit" ?
|
 |
|
|
In principiu da, insa daca betta este mascul, iar guppy sunt din acea "rasa" cu coada mare si valurita (fancy guppy) s-ar putea sa ii ciupeasca.
uite aici un link cu tabele de compatibilitate:
http://www.ratemyfishtank.com/freshwater_compatibility_tool.php
|
 |
|
|
Da... mai multe
Maxipet, Animax, Coralis, Horbach... eu in acestea am calcat... daca stiu colegii mai multe ii rog sa completeze 
|
 |
|
|
Pe background-ul tau nu stiu daca ai cum sa prinzi moss-ul si in plus, ce rost mai are background-ul 3d daca il acoperi cu iarba? Daca vroiai asa puteai foarte usor sa pui o plasa pe care puneai moss si aveai moss wall
uite aici un link:
www.youtube.com/watch?v=Xi6dxfpP4b0
|
 |
|
|
|
Eleocharis parvula (gazon) nu are neaparata nevoie de CO2, insa ai nevoie de o iluminare buna, si mai multa rabdare
|
 |
|
|
Depinde de gazon
Java Moss intr-adevar cred ca este cel mai usor de crescut "muschi". insa trebuie sa il ajuti tu sa se propage. Cel mai usor este sa iti iei 1-2 poturi, si sa legi de pietre necalcaroase, de plasa, sau pe crengi, cu ajutorul gutei de pescuit, sau atei de cusut si sa il lasi sa creasca usor usor....
|
 |
|
|
|
Ar trebui sa cauti tuburi T5 (emana foarte putina caldura) si sa te asiguri ca ai socluri cu protectie la apa.
|
 |
|
|
|
Legat de neoane spectru de 6500K sunt indicate
|
 |
|
|
In niciun caz nu se recomanda plante artificiale...
Legat de ciclat lasa-l doua saptamani. Fara aditie de bacterii dureaza aprox 1 luna, cu aditie cam 2 saptamani.
Cel mai bine iti iei teste pentru Amoniac, No2 si No3.
Ce spune poza este ca ciclarea este gata cand Amoniacul si No2-ul sunt 0 (zero)
|
 |
|
|
|
De ce nu ii poti pune in maternitate?
Fara filtru sau pompa de aer in acvariul mai mic pot aparea probleme.
|
 |
|
|
|
Eu unu zic ca ai cam tot ce iti trebuie pentru start.
Intr-adevar filtrul extern, atunci cand il vei putea cumpara, o sa te ajute si mai mult.
Nu te grabi sa bagi pesti in el si cicleaza-l corespunzator, pentru a nu avea probleme ulterior.
Apa plata nu stiu daca a fost cea mai buna optiune. In locul tau as fi folosit apa de la robinet in care aruncam niste tratament pentru apa, pentru ca oricum trebuie sa stea la ciclat, chiar daca pui bacterii (acestea ajuta procesul, nu il inlocuiesc)
Daca il vrei plantat recomand sa nu folosesti pompa de aer. Plantele consuma CO2, nu oxigen si vor avea de suferit, iar valuirea apei este de ajuns pentru schimbul de gaze.
Bafta si ape limpezi
|
 |
|
|
Scuze pentru remarca dar nu ma pot abtine:
Un electrician!
Acum serios:
Vezi ca poate nu este de la acumulatori, poate fi o piesa gen condensator, care sa se fi ars la o fluctuatie, motiv pentru care nu iti mai comuta.
|
 |
|
|
|
Salut,
Just my 2 cents: Ai grija cu EasyCarbo. Este un produs foarte bun insa daca supradozezi acesta devine toxic.
Plantele pot suferi si datorita faptului ca ai schimbat substratul. Ca si filtrul, substratul este si el plin de bacterii si nutrienti pentru plante.
Banuiesc ca atunci cand ai schimbat substratul, ai schimbat si apa, sau cel putin o mare parte din ea. Si acest lucru schimba chimia apei (vezi ciclul azotului - un articol foarte bun)
Cel mai bine ai face un test sa vezi cam ce cantitate de nitrati ai. Nitratii reprezinta si functia de fertilizare a plantelor, iar daca plantele au fost obijnuite cu un nivel de fertilizare, cand ai facut schimbarile ai creat un dezechilibru si dau inapoi.
|
 |
|
|
Salutare,
Avand in vedere ca vrei un start nou si vrei un gazon frumos poti sa incerci si metoda DSM (dry start). Uite aici un link:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28301.page
|
 |
|
|
|
Ce parere aveti de aceasta lampa? Vreau sa o folosesc pentru vechiul acvariu, care este un nano de 22.5 litri, cu inaltimea de 21 cm
Sau ce alta lampa as putea folosi?
|
 |
|
|
Da, acela era.
Mai am doua exemplare de Colisa insa cele dungate.
Ma gandesc ca s-a dus intr-un acvariu mai mare si mai frumos 
|
 |
|
|
Salutare si bine ai venit
Absolut geniala fotografia  ... poate ne servesti si cu un close-up a betta-ului din poza cand este in splendoare maxima ;)
|
 |
|
|
Da... vesti proaste
Dupa 2 zile doar de artemia ca hrana pareau ca lucrurile se imbunatatesc... umflatura de pe una din parti aproape ca disparuse, parca era ceva mai activ in acvariu, etc.
Am continuat cu artemia si un urmatoarele doua zile, iar aseara cand am ajuns acasa "umflatul" nu mai respira
Ceilalti pesti se prezinta foarte bine, le place foarte tare noua mancare.
|
 |
|
|
atunci si-a facut contul colegul
Postarea este din 12 Iunie 2015 (vezi deasupra numelui)
Am vazut ca actualizeaza acea postare saptamanal, deci ar trebui sa il mai aiba.
Nu strica sa dai un PM
|
 |
|
|