Message |
|
Foarte misto, felicitari! 
|
 |
|
Iei 2 bucati de furtun 16/22 pe care le montezi pe prefiltru.
Pe "deasupra" lor bagi furtunele groase 18/26 si le strangi cu soricei sau coliere metalice.
O sa te tina toata viata.
|
 |
|
Marfaaaaa! 
|
 |
|
Aruncati un ochi si aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page
Eu folosesc aceasta solutie din 2008.
|
 |
|
|
 |
|
CristiCiju wrote:Simulare, maine sper sa-l lipesc. Oricum e mare in draci.
Scoate "rotitele" alea de sub dulap, daca vrei sa ai viata usoara.
|
 |
|
Mirciulica wrote:Melcii pomaceea sunt galbeni si cresc mari daca ii iei de mici.
Sunt buni ca curata plantele de alge si geamurile de la acvariu.
Daca nu ii iei de mici, atunci melcii aia se coloreaza in rosu si albastru, ca girofarele de la politie.
Plm, topic closed!
|
 |
|
Ca om "patit", va spun doar atat... am o pompa de aer cu iesire dubla si o pun in functiune de fiecare data cand plec de acasa in concediu. Ca masura de prevedere impotriva posibilitatii ca pompa de recirculare sa "mierleasca" si sa ma lase fara "miscare de apa". Bag un "fir de aer" in bazin si unul in sump.
In rest, utilizarea pompelor de aer in acvaristica tine de preferinta acvaristului. Nu e "musai", dar nici nu strica.
|
 |
|
Nu inteleg dilema.
- orice material filtrant isi face treaba, daca e dimensionat corect / suprafata / numar de pesti / mentenanta. Inclusiv buretele.
- "cel mai bun" = o combinatie intre "harnicia" + "cunostintele" acvaristului.
- o apa clara nu indica decat lipsa partilor in suspensie... Atat. Apa aia poate fi plina de nitrati.
- la fel, o apa "murdara" poate fi corecta dpdv bio-chimic. Turbiditatea nu este importanta decat dpdv vizual.
Depinde doar de acvarist / de posibilitatile materiale / de disponibilitatea lui de a "sta cu mana in acvariu".
- Eu sunt genul comod, asa ca mereu am cautat solutiile cele mai facile din punct de vedere al mentenantei... am vreo 25-30 litri de material filtrant (lava + matrix + siporax) si un perete de piatra poroasa de 2 metri lungime. Din punct de vedere al filtrarii biologice, sunt asigurat destul de bine. Ma lasa rece faptul ca apa nu e "cristal".
- Exista si acvaristi pentru care este important ca apa sa fie "lacrima"... fiecare isi stie nevoile si interesul.
|
 |
|
DraCoNi wrote:Guppy rezista la un transport la 1 grad temperatura actuala timp de 30 de minute? Sau ajunge congelat?
Iei frumusel punga si o bagi in san, pe sub flanela si geaca... o sa fie in regula.
Pe vremuri (anii '80) ma duceam iarna in piata la Obor, la prima ora... ca sa apuc sa "aleg" pestii doriti.
Stateam dupa aia cu ei bagati in san pana dupa pranz, cand se inchidea piata de pesti.
Asa ca un drum de 30-45 minute nu inseamna nimic. Totul e sa aiba aer in punga aia.
|
 |
|
Intotdeauna m-au amuzat discutiile astea, gen "Oglinda, oglinjoara...", pentru ca pentru minte lucrurile sunt destul de clare:
- cel mai bun material de filtrare e ala pe care ti-l permiti. Punct!
- daca ai grija de acvariu si faci schimburi de apa cu oarecare regularitate, atunci orice material filtrant o sa-si faca treaba.
- solutia optima sta in "moderatie si echilibru": ai grija sa nu suprapopulezi bazinul... ai grija sa nu arunci mancare cu galeata... ai grija la mentenanta... si o sa ai pesti fericiti si sanatosi, chiar daca filtrarea ta e mai slabuta.
Daca esti un idiot care baga patruj' de baboi in douaj' de litri de apa... atunci nu te ajuta nici "mama materialelor filtrante".
In rest, fiecare articol de tipul acesta isi are sponsorii lui. Vizibili sau nu.
|
 |
|
Pe vremea lu' Ceasca, crescatorii aveau niste plase pe care le puneau in acvariu... cam la 7-8 cm de fundul bazinului. Icrele cadeau prin ochiurile plaselor. Apoi scoteau pestii si lasau icrele sa eclozeze.
|
 |
|
|
 |
|
@lukitza: Hmm, eu am considerat ca sectiunea de bazine plantate este pentru aia care chiar au grija de plante si sunt pasionati de ele... la mine, plantele reprezinta doar "o parte din decor". Ca si pietrele, lemnele etc.
@Lemon: Nu, nu moare nimic... frunzele continua sa creasca (de la baza, of course) si sa se lungeasca.
|
 |
|
|
 |
|
Clasic, aranjat cu mult bun gust, elegant.
Imi place mult! 
|
 |
|
Plm, cu pandemia lor... n-am cu ce sa ma laud, n-am ce sa va arat.
Mai trec pe la bazin din cand in cand si arunc niste zeama d-aia... pestii au crescut, plantele s-au indesit (arata ca o jungla tropicala).
Am si alge pe pereti, si mizerie pe jos... as avea nevoie de o zi in care sa fac o curatenie generala.
Cam asta e.
|
 |
|
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Multumesc, sanatate tuturor!
Sper sa incep sa ma obisnuiesc sa raman cu bani in buzunar
- Grase, ce-ti trebuie tie acu' se incadreaza in expresia "Apa, paie si bataie!"... adicatelea, niste cichlide. Serios!
- O mana de nisip, 2 lemne si 3 pietroaie... nimic nu poate fi mai simplu.
|
 |
|
Baga spartura de lava, daca Siporaxu' iti da cu virgula la banii din buzunar... isi face treaba.
Ahh, si fa bine de umple filtrele doar cu material bio... lasa buretele pentru prefiltrare, in IN.
|
 |
|