[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Ariath wrote:Ce nu pricep eu din toata manevra asta, cum si cand a ajuns sotia in dreptul usii la 1 secunda dupa impact )))). Nici daca primea alerta pe telefon ca la dezastre, nu ajungea asa teleportata.

Ele sunt "speciale" si au un al saptelea simt dezvoltat exact pentru aceste gen de situatii... ca sa ne prinda pe picior gresit.
dddxz wrote:Salutare!
As dori sa intreb daca are cineva idee de unde as putea gasi, sau cu cine as putea lua legatura pentru un overflow box facut custom. Ma intereseaza pentru un bazin marin de 600 l net (sump 200l). doresc custom pt ca spatiul dintre spatele acvariului si perete e de doar 6 cm. Vreau sa il fac cu Bean Animal, dar nu vreau sa gauresc peretele acvariului. Acvariul e in functiune si nu il pot muta. Am incercat sa iau legatura cu kirucd , pt ca am vazut ca el a facut asa ceva, dar nu am reusit

Servus!

- Iti recomand sa dai gauri in peretele acvariului... se poate si nu sunt niciun fel de probleme.
- Pentru ca ai spatiu mic intre perete si bazin, solutia este sa faci cutia de overflow in interiorul acvariului.
- Poti face un overflowbox pe toata lungimea acvariului, ca sa ai si o buna skimmare de suprafata.
- Daca vei avea cutia interna lunga cat acvariul, atunci o poti face mai ingusta si o sa arate bine.

Ceva de genul asta.
dan.pavelescu wrote:E bine, dar te-ai grabit.. trebuia sa mai astepti un pic sa se implineasca 3 ani

Ce hiene! N-am pomenit!

Bazinul arata bine, iar baboii sunt frumosi si mari. Mie imi place.
In ultima luna nu am apucat sa ma duc la acvariu... nu stiu ce mai e acolo.
Soacra e programata la vaccinare in 15 martie si 07 aprilie, asa ca dupa aia pot sa ma intorc acasa.
Trebuie sa fac o curatenie generala si sa refac decorul...
Curat, frumos si dichisit... ca de obicei.
Sa pui deoparte banii de spaga.
Nu le scoate nimeni (pietroaiele)... se aspira pe langa ele, atat cat se poate.
Pune pietrele direct pe sticla de fund a bazinului... dupa aia vii cu nisipul, pe langa ele.
Daca ai bolovani grei, poti pune sub ei o bucatica de polistiren subtire.
Bah Shubi, un bazin de dimensiunile alea eu l-as vedea "cu cichlide". Punct.
Dar, daca zici ca-ti plac carasii, atunci si asta e o varianta de luat in calcul.

Costurile echiparii si intretinerii unui acvariu marin de marimea asta sunt elemente care pe mine m-ar face sa elimin aceasta posibilitate.
Foloseste coliere metalice sau "soricei" cu care sa strangi furtunul pe stutz.
Shubi wrote:Va salut

Si noi pa voi, cum zic oltenii...

PS: Ma bucur sa te revad.
zamolxes wrote:... "eggcrate" exista pe la bricourile noastre ? ca nu am prea vazut, dar nici nu stiu sub ce denumire sa caut.

NU, nu exista asa ceva pe la noi... da' poti cumpara "gratar porumbei" (cauta asa pe google).
O alta varianta ieftina este cu bucati de pluta... de exempla, dopurile sticlelor de vin se pot "felia" foarte usor.
Iei o felie de dop si fixezi planta pe ea cu ata, guta, etc... apoi, cu o picatura de superglue lipesti dopul direct pe background.
In timp, planta se dezvolta si se intinde... dopul ala nu putrezeste si nu acumuleaza nimic nasol... cand te saturi, il dezlipesti usor si aia e.
Fadds wrote:Maine ma duc sa culeg bolovani din natura, orice gasesc, ca nu mai am timp. Saptamana ce vine trebuie sa primesc pestii.

Du-te pe malu' vreunui rau si cauta bolovanii aia "rotunzi"... popular se numeste piatra de rau.
Uite ce vreau sa spun: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26624.page

image
===

Sau aici, acelasi gen de piatra: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26881.page

image

Asa mai zic si eu.
Eu am spartura de lava in filtre de ani de zile, fara probleme.
Am luat de la un tip (Adrian Jivulescu) care s-a dovedit extrem de serios.
Am cumparat la sac de 6 litri... detalii aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/160/27458.page#p298123

Parerea mea este sa mergi pe spartura de lava, ca o sa fie in regula.
Nitratii se scot doar cu schimburi de apa... nu conteaza "cat" material filtrant ai.
Cantitatea de material filtrant are doar rolul de a nu lasa produsii amoniacali (precursorii nitratilor) sa otraveasca pestii.
Ai putini pesti si un bazin mare?... daca DA, atunci e de ajuns un filtru mai mic.
Ai pesti multi si mari?... atunci e clar ca iti trebuie o filtrare pe masura.

Dar asta e doar ca sa ajungi sa "faci" nitrati repede... pe care ii scoti apoi cu schimburile de apa.
FishLover wrote:Si sunt o eleva model la scoala toti profesori ma lauda am avut tot timpul note bune de-asta am si primit acvariu

Aceste cuvinte ne doare.

Serios vorbind, in loc sa te superi ca vacaru' pe sat, mai bine ai asculta sfaturile primite si ai actiona in consecinta.
Cu totii am facut greseli si unii dintre noi inca mai fac, dar pentru asta avem acest forum... ca sa cerem ajutor si ca sa ascultam ce spun altii (care se pricep mai bine).
Hybrid wrote:... Intrebare mai degraba tehnica, pentru voi functioneaza notificarile via email de la forum, atunci cand posteaza cineva intr-un topic?

NU, notificarile via email NU mai functioneaza si nici nu se pot reimplementa.
Probleme de compatibilitate, ceva tehnic, nu stiu sa va spun mai multe...
Nu e nici o problema, stai linistit... ala nu e un sistem "sub presiune".
Pune furtunele "unul peste celalalt" si fixeaza-le cu soricei/colier.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: