[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Nu e vorba ca nu sunt de acord, ba dimpotriva... intotdeauna am fost de parere ca acvariul trebuie sa iti placa tie (ca proprietar), pentru ca tu te uiti la el si tie trebuie sa iti incante ochii. Restul sunt doar consideratii personale si subiective.
Orice mediu poros isi face treaba, mai bine sau mai prost... inclusiv roca vulcanica.
Mistooooo!
Dragule, gusturile nu se discuta! Acvariul ala, ti-l faci pentru tine si pentru bucuria ta... nu pentru noi!
Daca iti place "ciorba", da-i inainte... nu e nici o problema de compatibilitate intre ei.
Am avut mbuna si mi-au placut mult... am avut nisip de Hornbach, decor din polistiren si un numar de ~50 pesti la un bazin de 500 litri. Fara probleme!
Citeste topicul din semnatura mea, ala cu "Marele African". Ti-as recomanda sa nu faci "ciorba" acolo si sa te rezumi la doar 2-3 specii.
Iti alegi paleta coloristica dorita (eu am vrut galben & albastru) si apoi iei 3 carduri de cate 10-12 pesti. Mbunele se simt bine daca-s in familie "mare".
Am spus-o de mai multe ori si o repet iarasi... noi nu putem sa facem politie pe forum!
V-am recomandat sa nu dati banii inainte pe nimic... decat DACA il cunoasteti pe vanzator si aveti incredere in el.
Noi nu putem sa urmarim tranzactiile si nici nu pot sa il banez pe Blue pentru aceasta activitate.

Era luna mai, anul trecut: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/47266.page
koala wrote:@Blue14

Dragule, suntem o mana de oameni aici si e pacat sa nu lasam loc de "Buna ziua!". Nu merita sa iti strici numele pentru cateva sute de lei.
Nu stiu care e povestea si nici nu este treaba mea sa "fac politie pe forum", dar eu te sfatuiesc sa dai banii inapoi si aia e.

In rest, pentru toata lumea ar trebui sa fie valabila zicala aia cu "Cine nu deschide ochii, deschide punga".
Fiti atenti si incercati sa va luati toate masurile de siguranta atunci cand cumparati ceva de la persoane fizice.

Va rog sa nu va jigniti si incercati sa discutati cat se poate de calm.
Si mie imi place mult cum arata bazinul... dupa mine, acolo ar merge o trupa de 6-8 astronotusi si atat. Fara nimic altceva.
Incearca sa nu mai scrii ca pe chat, adica postare dupa postare.
Perioada de gestatie este 4-6 saptamani.
Nu prea se intelege ce vrei, da' ma rog... viviparii (guppy, molly, xifo, platy etc) au ceea ce se numeste "pata de gestatie". Ceea ce vezi tu acolo, "negru", e un semnal ca femela aia o sa mai nasca cateva randuri de pui. Este un fenomen care permite unei femele sa fete de cateva ori la rand, chiar daca toti masculii din preajma ei au murit. Un fel de "supravietuire a speciei", daca vrei.

===

Edit: Sa stii ca se pot afisa 5 (cinci) poze pe o singura postare... apesi pe "Add another file".
Mir-ciu-li-caaaaa, ai tzashnit!
Teoria ta e buna atata vreme cat poti masura exact si frecvent nivelul de amoniac/nitriti si nitrati. Altfel, e doar o teorie si atat.
Nickname-ul "Bogdan" exista deja, asa ca ti-am modificat in Bogdan Dobre. Sper ca e ok.
- Nu exista ca bacteriile apar "mai lent" sau "mai accelerat". Asta e o prostie.
- Ceea ce ne intereseaza pe noi este "masa lor critica"... adica, la un volum de apa dat, sa ai o colonie de bacterii stabila si matura care sa poata procesa compusii amoniacali/nitritii/nitratii.
- Ca sa ajungi la masa critica (o colonie matura), ai nevoie de "hrana pentru bacterii"... adica, pe scurt, ai nevoie ca ele sa se poata dezvolta INAINTE sa le ceri sa faca treaba.
- Schimburile tale zilnice de apa sunt menite sa reduca concentratia de amoniac/nitrit/nitrat... ca sa poti tine pestii intr-o oarecare stare de confort.
- DAR, in acelasi timp, tu privezi colonia ta de bacterii (care este in plin proces de crestere/dezvoltare) de mancarea ei zilnica. Asa ca ea, colonia, creste mai greu si ajunge la maturitate intr-un timp mai lung

Un bazin ciclat dupa metoda clasica, are nevoie de acel interval de timp in care coloniile de bacterii ajung la maturitate si pot apoi sa "sustina" in mod eficient reducerea de nitriti normala din acvariu. Schimband apa zilnic si "reducand" amoniacul si nitritii la nivele optime pentru pesti, nu faci nimic altceva decat sa incetinesti dezvoltarea coloniilor de bacterii. Ceea ce faci tu este doar sa aplici metoda crescatorilor asiatici, care tin bazinele cu schimburi de apa zilnice de 100% sau si mai mult. Este un procedeu foarte eficient, atata vreme cat frecventa schimburilor de apa este in regula.

PS: Nu vrei sa iti modific nickname-ul?... in Dobre Bogdan, sau asa ceva?
dobrebogdan999@gmail.com wrote:Exista aceasta regula adoptata in acvaristica ...

NU exista nici o regula, iar tu vrei sa reinventezi roata. Mi se pare inutil.
Fenomenele bio-chimice care guverneaza viata intr-un acvariu sunt simple si usor de inteles.
Pentru un acvarist incepator, este mai usor sa "cicleze" acvariul vreme de 3-5 saptamani... dupa care se poate bucura de pestisorii sai.
Un acvarist cu experienta poate baga pestii in acvariu din prima zi, daca respecta niste reguli clare. Mancare putina si schimburi regulate de apa.
In cazul acesta, ciclarea acvariului va dura mai mult decat in cazul acvaristului incepator... va fi nevoie sa continui cu schimburile zilnice/la doua zile si dupa cele 3-5 saptamani (cat ar fi durat o ciclare clasica)... o sa astept sa intrebi DE CE.
Mirciulica?
Film bacterian... nu e bai. Poti sa il iei cu servete din alea de hartie (prosoape de bucatarie).
Daca pui pompa, il spargi... da' tot ramane. Tre' sa elimini cauza, nu efectul.
Ai aruncat mai multa mancare? Ai neglijat schimburile de apa? Ai mai bagat pesti noi?
Ceva care sa poata fi "indicat" drept motiv?
Eu nu am vazut mustati la alea de la mine... da' sunt plecat de-acasa de 2 luni si trec in fuga pe la acvariu.
O sa studiez mai bine la vizita urmatoare.
Am pus-o, clar... ma imbogatesc.
Asteptam detaliile necesara, pentru "Creme de la creme".
rodoselada wrote:... de atunci totul s-a schimbat in bine spre foarte bine...

Sunt de aceeasi parere.
L-as urca la sectiunea "Creme de la creme", daca esti de acord.
Trimite-mi niste detalii, conform explicatiilor de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26518.page
homealone wrote:... filtrarea merge odata cu lumina acvariului

Filtrarea acvariului trebuie sa mearga NON STOP.
Felicitari!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: