[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darthradu
Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Am vrut azi sa ma uit la ele, azi dimineata erau, acum nu mai e nici picior de alga, au disparut pur si simplu, nu stiu cine si ce-a facut cu ele ... e geamul bec
Pai ca biopelletele sa functioneze le trebuie si fosfati, si daca incep sa roada bacteriile alea la fosfati si nitrati o sa manance si din pelete(sursa de carbon) si eventual or sa moara si or sa ajunga in coloana de apa daca nu le tragi in skimmer.

Daca zici ca nu ai cum si pace sa pui un furtun pana la skimmer... na ce sa zic, ar trebui sa ai )

Incearca sa le dai de papa ceva pelete cu fosfati.

Tot ce am scris mai sus este din citit pe net - nu din experienta, ma documentasem inainte sa-mi fac si eu reactor cu pelete, pana la urma al meu e in standby.
Biopeletele sunt o sursa de carbon si o masa la care adera bacteriile.
Salut Cristi si multumesc. Acu am alta intrebare, am pe mijlocul geamului din spate un smoc de alge ce par sa fie hair alge. Pentru ca mi-e greu(lene) sa le iau de acolo si pentru ca vreau sa-mi iau si un jester goby (care cica are nevoie de alge d-astea) ma gandeam ca impac si capra si varza... sau le extermin si cu asta basta? Am sters toate geamurile in rest Ma dispera deja coralina

image
Facem o nebunie
Ai zis ca ai biopellets, iesirea de la reactorul de biopellets o duci la intrarea in skimmer? Peletele se consuma? Phosfati ai macar de-o ciorba?
Poate te uiti dupa mai mult de 3 minute la test. Vad ca stai in Berceni, daca ti-e usor sa ajungi pe Sos. Berceni in zona Spit 9 pot sa-ti imprumut un test astazi.
Printr-o parte te uiti doar daca de sus ai valori sub 10.
Ar trebui sa cresti si kh undeva pe la 9. Nu stiu cum va iese voua no3 0 ca eu sub 5 n-am vazut
Pana una alta au inceput lucrarile la magistrala 4 tronson geam lateral dreapta, sub atenta supraveghere a sefului de santier Dl. Cinctus.

Pana la urma isi da cineva cu parerea despre ce sunt astea? Poza e din overflow... in display nu prea mai am, mai sunt sunt sump in camera akimmerului.

image

Eu cred ca sunt bureti, acu intrebarea este de ce nu cresc si ei ca buretii normali pe piatra? )
De asemenea daca e ceva ulei (adica moale si uleios si se ia pe mana) s-ar putea sa fie cu totul altceva. Unde ai vazut tu acest ulei?
Daca pui apa direct in bazin presupun ca o sa pui nisipul si piatra dupa, insa daca pui piatra dupa cum o asezi de 20-30 ori pana-ti place, ai un aranjament in cap deja sau o arunci sa fie acolo ?
O sa vrei sa ti se evapore apa pentru racire, din display adica Nu stiu cum e la tine acolo insa la mine e f cald, nu stiu daca or sa mai vina caldurile insa daca mai vin ai putea sa testezi cu apa de la chiuveta ce temperatura ai in agregat, ca sa nu-ti dai seama la anu pe vreama asta ca tre sa dai 10milioane pe un sistem de racire.

N-ai scris nimic de iluminat, o varianta ieftina este sa pleci cu o instalatie de neoane facuta de tine si puse pe prize programabile, le schimbi in timp cu leduri.
Va trebui sa iti acoperi sump-ul, sau sa dai cu lac protector peste balamale, sau sa pui un ventilator care sa scoata aerul din cabinet pentru ca din cauza evaporarii o sa rugineasca majoritatea chestiilor
Sau le pui pe http://img.plici.ro la rezolutie mare ca sa vedem si noi ceva (poti sa-ti faci albume and shit)

Osmozor vindea cineva pe aici in sectiunea de publicitate.
S-au intalnit <3 Asta e din seria din lene sa pun o piatra peste tevi, ca acum nu mai pun sa le stric fengshui-ul

Exista vreo posibilitate sa-mi pot modera singur topicul?
darthradu wrote:[...] Pistolarul e cuminte, inca n-a puscat pe nimeni, [...]

Showdown at sundown ahahaha, POC POC ! Sper sa iasa maine de acolo sa-l vad la treaba ca momentan impusca de nebun

M-am gandit sa-i pun niste denitrate spart mai marunt sa aiba cu ce sa-si faca de cap, e ok?
Hai ma ca in trei zile e gata
Sa se asorteze cu steluta
Se imperecheaza daca au nevoie ... astia cica sunt deja pereche, insa, repet, nu s-au bagat in seama de cand sunt in acvariu. de la pety am tot
Bonus coralul lui pave care-mi murdareste apa

Coralul de la tine e neschimbat, nu a revenit la forma initiala, se tot caca si ala la mine in acvariu, i-am facut si un filmulet. Pana una alta uitati cum face goby-ul ala ... si pistolaru e la 20cm de el.

Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Go to: