[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Pterophyllum wrote:Am reusit!! Fiind bidoane diferite apa nu era la acelasi nivel nici sus nici jos. Dupa ce le-am adus la acelasi nivel aerul a trecut prin ambele furtune. Apoi am pus la loc bidoanele cum erau si vad ca functioneaza in continuare Multumesc!!!

dar asta inseamna, asa cum ti-am spus, ca pompa ta este la limita... pentru ca nu o sa utilizezi in regim continuu o perioada mare, va merge.
hauserBZ wrote:Asta e skimmer separat cumparat nu cu filtru nu ? Imi poti recomanda te rog un skimmer bun si la un pret mai micut ? daca o exista...

Mai sus am spus ca recomandarea mea este JBL TopClean2 si daca il cauti o sa vezi ca este un produs care se vinde separat. Se poate pune la orice filtru extern.
ridica si coboara unul din furtune si vezi ce se intampla... Daca furtunul care are capatul mai sus primeste aer inseamna ca pompa nu face fata si diferenta aia mica de presiune (diferenta de coloana de apa) face ca aerul sa iasa doar pe un singur difuzor. Incearca sa ridici ambele difuzoare mai sus si la aceiasi inaltime...
Exista mai multe modele de Surface skimmere. Modelele cu o floricica mica la cap de teava nu fac aproape nimic... Cel mai bun model de firma de pe piata este JBL TopClean2. Poti regla usor debitul de la suprafata apei si cel de la fund, "trage" rapid orice film care poate apare la suprafata, aduna cam tot ce pluteste (resturi de frunze, etc.).
Mai jos ai un film facut de colegul nostru Bitanu:
paradoxx wrote:Uitai sa scriu ca am dat azi noapte comanda de inca 2l de inele ceramice hexagonale pro quartz glass( sunt extrem de voluminoase si poroase), 1 litru de inele ceramice la fel de poroase dar rotunde si 1 cutie de asa ceva:

http://www.aquariumprest.ro/products.php?221

Daca a folosit cineva sa imi spuna cum e,sau daca cineva are contraindicatii, la fel sa ma anunte

Eu nu as utiliza rasini schimbatoare de ioni pentru apa din acvariu (mai ales daca este si plantat). Nu ii vad nici eficienta - dupa ce fac schimbul de ioni (adica iti reduce duritatea la o anumita cantitate de apa) devine un material inert... ca sa reactivezi rasina trebuie sa o scoti si sa o introduci in alte solutii care extrag Ca/Mg sau reactivezi portofelul
Ce faci la fiecare schimb de apa? Ce faci cu magneziul cerut de plante si pe care il papa rasina?
Daca nu exista posibilitatea de a monta un filtru de osmoza, celor cu apa dura le recomand sa caute pesti si plante carora le place apa dura...
Gabi C wrote:Cred ca am s ao command de aici :
http://www.aquamoos.de/product_info.php?products_id=357

mai cauta ca este si pe la noi
Cel mai poros la o grosime de 2cm aproape ca vezi prin el. Asta este bun. Trebuie doar sa retina ce este de dimensiune mare (inclusiv melcii )
gasesti in Hornbach placi de burete cu diverse densitati
Interesante si constructive discutiile dar este de preferat ca cele cu subiecte in afara acvaristicii sa le purtam la carciuma iar aici doar despre acvaristica
BBA-ul apare ca smocuri cu fire subtire, inchise la culoare si mai lungi. Ti-am atasat doua poze din colectie - cred ca se vede diferenta.
Nu este BBA. Pare Green Spot Algae - GSA. Apar si puncte verzi pe geamuri? Pentru tratament trebuie crescut nivelul de fosfati ci CO2. Iti trebuie un nivel de fosfati de 0.3-0.5 si CO2 30ppm
BBA-ul nu "explodeaza" este o alga care apare incet, incetisor... si mai ales pe plantele cu crestere inceata. Daca apare intr-un interval scurt de timp este/pare altceva. Pune o imagine cu un detaliu.
Mancarea cand dispare sacul. Dar in loc sa o imprastii in tot bazinul e bine sa o duci in "mijlocul" lor
A inceput sa apara o tenta verde pe fundal... asta arata ca merge bine cu apa. De pestani nu zic nimic ca te stiu grijuliu si nu o sa duca lipsa de nimic
Mancarea trimite-o cu un furtun subtire in apropierea zonei unde stau ascunsi
Se pare ca ai ramas definitiv "tata" Mai ai putin si cand stau "pe picioarele lor" inregistram premiera
Stai linistit ca inca nu s-au prins de varianta acvatica
Iar te lauzi

Superb! Debordeaza de culoare si sanatate... Nici nu se observa ca ai bananait toata vara

Sa sti totusi ca eu tot la plantate raman cu toate ca la saramura ta
Shubi wrote:Il muta la Ricardo ca are spatiu
Spor !

Nu vezi ca Ricardo s-a dat pierdut

@Mosu: daca ai nevoie de ajutor da un semn - golim sticle rapid
vedeti ca in general Electrovalvele sunt de doua tipuri: Normal Deschis si Nornal Inchis. Cel mai sigur este Normal Inchis (cand nu este alimentata bobina valva este inchisa) => daca se opreste curentul instalatia se opreste si toata lumea este fericita

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: