[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Ei acum stai ca incepem sa facem acvaristica adevarata Lasi sa creasca puiutii si separi pe cei care au corpul si inatatoarele bine formate si dungile clasice (nemarmorati). Cauti un alt acvarist cu ponte de scalari si faci schimb cu el de pui cu aspect bun. Ii amesteci cu puii tai si astepti sa se formeze perechi ... si tot asa Te bagi
faptul ca ai nitriti mici si nitratii mari nu este rau si inseamna ca ciclul azotului functioneaza... reduci nitratii prin schimburi de apa. Mai intai schimburi mai mari pana reduci nitratii. Schimba cel putin 10% zilnic pana ii aduci pe la 15ppm, dupa aia incepi cu schimburi de apa mici si zilnice. Daca vei schimba 5 litri/zi se ajunge la ~20% pe saptamana.
Testele N in 1 sunt facute sa ia banii de la clienti si nu fac doi bani.
Grisul il tratezi usor cu ridicarea temperaturii si sare. Vezi cand faci schimburile de apa mai ales in cantitati mai mari - grisul poate apare si din variatii mari si bruste a temperaturii...
stefanp wrote:
Legat de testul de potasiu pentru apa dulce, exista.
Au cei de la JBL.

Corect
Dupa cum vezi si ei au o perioada diurna de 5 ore sau mai mare. Eu am studiat site-uri de cultura intensiva si aveau probleme cu doua cicluri diurne/zi. La animale se pare ca au reusit (crescatoriile de pui), la plante exista procese bio-fizico-chimice care au loc in perioada nocturna.
In rest experienta de ani de zile de gradinarit mi-au aratat ca pentru plante sanatoase trebuie sa fac un set de actiuni iar ca sa nu am alge trebuie sa actionez asupra cauzelor care au declansat aparitia lor => tratarea dezechilibrelor
Tot esti la inceput cu bazinul asa ca o perioada de 5 ore/zi este numai buna iar dimineata o perioada cu lumina mica este OK.
Metoda geloziei ai incercat-o (introduci o ea pe acolo)

De cand s-au format pereche? Mai vorbeste cu cine a mai avut si i-au depus - pot sa fie "impulsuri" de genul anotimp ploios => creste aciditatea apei => vremea imperecherii
koala wrote:
marcusyon wrote:Ia sa ma laud si eu algele mele )

Atat iti spun:

smilie

Eu cred ca din august algele s-au ofilit
Ce draguti sunt... Stau deasupra incalzitorului unde sunt curentii de apa mai calda
Dai un ban dar stai in fata (si nu-l mai ai )
@elis: acvariul arata bine de la inceput - cu elemente de decor simple si bine alese si pozitionate care il fac aerisit, dar acum ca a capatat patina timpului este de mare efect.
Incepi prin a respecta ce spune/recomanda producatorul. Dupa asta te uiti la plante/acvariu si reactionezi in functie de cum reactioneaza. Si revin: rabdare si fara schimbari bruste.

Daca faci rost de teste (mai ales pana termini de citit documentatia si iti formezi ochiul) mergi pe tinte propuse pentru fiecare element. Spre exemplu niste plaje de tinut minte ar fi:
- NO3 : 5 - 30 ppm
- PO4 : 0.2 - 2.0 ppm
- Fe : 0.2 - 0.7 ppm
- K : 10 - 30 ppm

Intuiesc ca o sa ma intrebi ce teste iti trebuie => cele prin care poti masura parametrii de mai sus (in afara de K pentru care nu exista test pentru uz acvaristic de apa dulce).
Pterophyllum wrote:Cel putin pana acum nu am vazut comportament agresiv din partea parintilor... puisorii vechi au stat la cativa centimetri mai sus de locul depunerii (au invatat meserie ). Sper sa nu li se puna pata pe ei mai tarziu...

Dupa ce depun o sa respinga orice apropiere si pot fi agresivi chiar si cu puii proprii.
Pterophyllum wrote:Sunt foarte draguti. Poate reusesc sa fac niste poze bune in care sa se vada.

NU te credem iar termenul "poate" noi il intelegem "neaparat trebuie sa" si in consecinta nu intelegem de ce nu le-ai postat deja
skija wrote:Din ce informatii detin eu , stiu ca gama de fertilizanti JBL (Ferropol) sunt fertilizanti cu actiune "lenta" sa zic asa , JBL Proscape , Dennerle sau ADA sunt mult mai "agresivi" adica ptr plante cu crestere mai rapida , acvarii high tech sa zic asa .

Din JBL ferropol si easy life poti sa ajungi sa fertilizezi la un moment dat pana la de 3 ori cantitatea indicata de producator , asta pot sa-ti confirme unii colegi de pe forum , dar asta nu inseamna ca nu sunt fertilizanti buni . Eu i-asi numi fertilizanti ptr incepatori . Oricum va trebui sa fertilizezi si macro la un moment dat . Ferropol si ferropol 24 nu ajunge la un acvariu high tech.

Corectati-ma va rog daca gresesc

Pai daca ne inviti asa de frumos nu putem sa nu ii dam curs
Nu am mai auzit de termeni ca fertilizanti lenti sau agresivi iar plantele cu crestere rapida nu au o legatura directa cu acvariile high tech, acestea fiind utilizate in toate acvariile, termenul de acvariu "high tech" referindu-se la cate tehnica inconjoara acvariul (filtre, computere, schimburi automate, lampi cu programare, instalatii CO2, etc.). Am vazut acvarii "low tech" care au plante greu de intretinut (sunt pe aici unii propovaduitari ai acestor acvarii) la fel de bine am vazut si acvarii 'high tech' care au dat-o in bara.
Cu alte cuvinte: nu exista nicio legatura intre termenul de acvariu "high tech" si modalitatea de fertilizare.

Gabi: ce trebuie mai intai sa retii este ca in jocul cu acvariile plantate cheia este ECHILIBRUL si STABILITATEA. Deci fara schimbari bruste si cu multa rabdare.
Acum referitor la fertilizare trebuie sa retii ca exista doua tipuri de elemente: microelemente si macroelemente. Unele produse sunt all-in-one iar altele mai mult sau mai putin pe componente. A compara doua produse din game diferite sau a compara un produs anume cu o gama de produse sau brand este asa cum ai compara varza cu merele... Din microelemente face parte Fierul si alti compusi care sunt continuti de diverse produse cum ar fi JBL Ferropol. Pentru a avea un echilibru insa trebuie sa introduci si macroelemente (N/P/K). Inainte de a incepe sa faci ceva in acvariu (adica inainte sa faci greseli descurajatoare) iti sugerez sa studiezi despre fertilizanti in sectiunea Articole: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24253.page Dupa ce citesti si iti formezi o idee despre domeniu poti sa incepi sa pui intrebari la obiect...
Un alt sfat pentru inceput este sa utilizezi o singura gama de produse si sa nu le combini (fiecare firma a incercat sa obtina acel echilibru de care iti povesteam )
te sfatuiesc sa nu ai doua fotoperioade pe zi. Nu vei regasi nicaieri in natura asa ceva... Poti sa ai dimineata o aprindere "de serviciu" - dat mancare privit in timpul cafelei/romului de dimineata si mai ai o perioada de iluminat de cate ore vrei tu (plecand de la ora finala pt ca importante pentru acvaristi sunt ultimele ore de seara cand este acasa). Pentru a avea o activitate corecta de fotosinteza plantele au nevoie de o perioada de minim 4 ore. Filtrarea suficienta, schimburile masive de apa si echilibrul lumina/fertilizanti/CO2 te feresc de alge si/sau alte neplaceri ale inceputului unui acvariu.
bataie si certuri pentru codoi doar in ring ... altfel ne vedem nevoiti sa intervenim si nu merita. Suntem aici de placere. Deci hai sa ne relaxam (si fara replici)
este o planta frumoasa dar gandeste-te bine unde o sa o pui - o sa fie o serie de linii drepte (lumanarele ). Vad ca la tine conteaza mult aranjamentul ori introducerea unei noi plante trebuie sa se faca "planificat".
Succes!
sonic11 wrote:
stefanp wrote:
sonic11 wrote:Daca o sa am timp si chef in viitorul apropiat o sa fac in test pe trei mrdii de filtrare, ada bio rio, piatra ponce no name si siporax sa vedem care si cum sta treaba

Parerea mea este co n-o sa fie diferente prea mari

Salut cu drag aceasta idee, numa' sa fie un test facut calumea si in conditii absolut identice pentru fiecare.
Ma rog, daca o sa te hotarasti sa faci asa ceva, sunt sigur ca vei deschide un topic si vom dezbate.

Nu vreau sa ma luati de gica contra dar vreau sa elucidam acest subiect tabu

Poti sa incerci sa lamuresti asta intr-un topic al TAU. Sa nu-i incarcam/poluam topicul. OK
Dupa forma, marime si pozitionare (pe aripioare si raspandit pe tot corpul) este gris
In habitatul lor (Indonesia si Borneo) sunt craci si plante
arata super!
zici ca sunt un roi de tantari
Daca filtrul de la acvariul vechi nu a functionat mai mult de 5-10 ore coloniile tale de bacterii s-au dus...
Pune si putina mancare zilnic (cat ar manca un neon ) sa se descompuna si sa produca ceva mancare pentru bacterii. Oricum cresterea coloniilor de bacterii se face incet, incet pe masura ce populezi acvariul si procesul asta se stabilizeaza dupa 1-2 luni cand te stabilizezi cu numarul de pesti-hrana/plante-nutrienti si se stabileste echilibrul.
Tot scalari? De ce pregatesti apa de osmoza?
Frumos inceput.
Nivelul apei este final? Daca da, pune un autocolant negru sau de culoarea mobilei intre nivelul apei si capac - va arata mult mai bine.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: