skija wrote:Din ce informatii detin eu , stiu ca gama de fertilizanti JBL (Ferropol) sunt fertilizanti cu actiune "lenta" sa zic asa , JBL Proscape , Dennerle sau ADA sunt mult mai "agresivi" adica ptr plante cu crestere mai rapida , acvarii high tech sa zic asa .
Din JBL ferropol si easy life poti sa ajungi sa fertilizezi la un moment dat pana la de 3 ori cantitatea indicata de producator , asta pot sa-ti confirme unii colegi de pe forum , dar asta nu inseamna ca nu sunt fertilizanti buni . Eu i-asi numi fertilizanti ptr incepatori . Oricum va trebui sa fertilizezi si macro la un moment dat . Ferropol si ferropol 24 nu ajunge la un acvariu high tech.
Corectati-ma va rog daca gresesc
Pai daca ne inviti asa de frumos nu putem sa nu ii dam curs
Nu am mai auzit de termeni ca fertilizanti lenti sau agresivi iar plantele cu crestere rapida nu au o legatura directa cu acvariile high tech, acestea fiind utilizate in
toate acvariile, termenul de acvariu "high tech" referindu-se la cate tehnica inconjoara acvariul (filtre, computere, schimburi automate, lampi cu programare, instalatii CO2, etc.). Am vazut acvarii "low tech" care au plante greu de intretinut (sunt pe aici unii propovaduitari ai acestor acvarii) la fel de bine am vazut si acvarii 'high tech' care au dat-o in bara.
Cu alte cuvinte: nu exista nicio legatura intre termenul de acvariu "high tech" si modalitatea de fertilizare.
Gabi: ce trebuie mai intai sa retii este ca in jocul cu acvariile plantate cheia este ECHILIBRUL si STABILITATEA. Deci fara schimbari bruste si cu multa rabdare.
Acum referitor la fertilizare trebuie sa retii ca exista doua tipuri de elemente: microelemente si macroelemente. Unele produse sunt all-in-one iar altele mai mult sau mai putin pe componente. A compara doua produse din game diferite sau a compara un produs anume cu o gama de produse sau brand este asa cum ai compara varza cu merele... Din microelemente face parte Fierul si alti compusi care sunt continuti de diverse produse cum ar fi JBL Ferropol. Pentru a avea un echilibru insa trebuie sa introduci si macroelemente (N/P/K). Inainte de a incepe sa faci ceva in acvariu (adica inainte sa faci greseli descurajatoare) iti sugerez sa studiezi despre fertilizanti in sectiunea Articole:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24253.page Dupa ce citesti si iti formezi o idee despre domeniu poti sa incepi sa pui intrebari la obiect...
Un alt sfat pentru inceput este sa utilizezi o singura gama de produse si sa nu le combini (fiecare firma a incercat sa obtina acel echilibru de care iti povesteam

)