| Message |
|
|
|
In plus fata de ce bine a scris Mihai, as adauga : NICIODATA sa nu mai asculti de sfaturile vinzatorilor! Dureaza cam 2-3 zile ca sa intelegi ca te-au “aburit”, cum ai observat si singur.
Bine ai venit in locul unde chiar primesti sfaturi.
|
 |
|
|
|
Multumim, Cosmin!
@Rodo : Le-am ales de m-am rupt ... Alternanthera se inalta mai bine decit Higrophyla, Pogostemon erectus ... nici atit,
iar Helferi nu creste nici de frica. Cred ca trebuie sa fac un mic reset si sa repozitionez citeva plante. Emerse, unele plantele
se comporta foarte diferit decit atunci cind sunt sub apa. Insa asa invatam.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca primul pas nu este alegerea acvariului ci acela de a te hotari ce fel de acvariu vrei sa-ti faci : plantat, cu carasi, cu discusi, alte cichlidae, ...
Apoi, dupa ce iti stabilesti un anume proiect, incepe lectura si postarile de aici. Ca principiu, acvariile gata echipate vin cu instalatii de baza, la limita de
jos (lumina, filtrare, ...). Cea mai mare parte a acvaristilor isi roiecteaza acvariile, inclusiv echipamentele , in functie de ce vor sa obtina. Daca nu e graba
mare, eu zic ca ar fi mai bine sa astepti si sa deschizi un topic cu proiectul tau, oricit de simplu ar parea la prima vedere. De acolo, putem sa te sfatuim.
Intra pe sectiunile despre apa, filtrare, .... eventula pe sectiunea "Acvarii plantate" sau celelalte, poate gasesti acolo ceva care sa te inspire.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
E apa verde. Solutia este un blackout total timp de trei zile. Acopera acvariul cu o patura, sa nu intre raza de lumina in el.
Opresti lumina dar lasi restul echipamentelor sa functioneze. Timp de trei zile nu umbli la el. Anticipez urmatoarea intrebare :
nu, vietuitoarele, cite sunt, nu vor avea nici o problema. Dupa trei zile incheiate, descoperi acvariul si faci un schimb masiv de apa
(50%). Apoi, dupa 2-3 zile, inca un schimb de apa de 30% si s-a rezolvat.
|
 |
|
|
ireality wrote:Intr-adevar 2500 roni este ceva mai mult decat as vrea sa dau pe un filtru. As merge pe JBL care este sub 1000 roni si sa pastrez si filtrul intern.
Multumesc mult pentru informatii!
JBL este OK, am un e901 si merge bine dupa aproape doi ani. Cel mai important este sa folosesti medii filtrante de calitate in toate sertarele si sa pastrezi doar buretii de la intrare.
|
 |
|
|
Sau poti incerca modelul Marilyn Monroe : 90-60-90!
|
 |
|
|
|
90x40x45
Asta urmeaza la mine ...
Hai Gabi: dimensiunile sunt OK, ai o adincime generoasa, ...
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Silviu Man wrote:Fissidens creste, creste, creste .... Fa tu copacii, ca avem cu ce sa-i decoram!
Inca un pic si cedeaza  ....... intreg Universul conspira in aceasta directie.
|
 |
|
|
GMC_TM wrote:Buna ziua!
Mi-am cumparat un filtru extern JBL Cristal Profi Greenline e902 de doua saptamani si nu inteleg de ce apa este in continuare verde si foarte blurata! Am schimbat apa de 2 ori pana acum si tot asa se face dupa fiecare operatiune de schimbare a apei. Am un acvariu de 120 de litri!
Undeva am gresit si nu stiu unde! Astept un raspuns! Multumesc anticipat.
Daca apa are un aspect verde este altceva. Chiar asa se numeste, apa verde, si este data de alge unicelulare dispersate in masa apei. Poti pune o poza, ca sa fim siguri?
Nu e o problema mare, se rezolva.
|
 |
|
|
|
Ca filtru, cred ca te poti orienta catre Eheim sau JBL, desi sunt colegi care au avut experiente bune si cu alte filtre.
Depunde si de buget. Daca filtrul intern ramine pe filtrare mecanica, un JBL e1501 ar trebui sa fie de ajuns. Eu
as folosi un Eheim XLT 1200 insa este destul de scump. In orice caz, toate sertarele umplute cu Mtrix si Eheim Substrat Pro
as rezolva problema filtrarii biologice.
Aditia de aer nu dauneaza nimanui insa iti saraceste apain CO2. Neavind CO2 aditionat (ceea ce ar fi bine sa ai) nu e nici o problema.
Temperatura de confort a majoritatii speciilor este undeva in jurul valorii de 24 de grade (cu unele exceptii cum ar fi carasii).
Dar eu am vara peste 26 in acvarii cu creveti si nu au fost probleme.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
In primul rind, sa stii ca nu prea aveau ce cauta pestii in acvariu atit de devreme. Ciclarea mai dureaza
si poti avea probleme. Cu siguranta, la asa volum si daca mai agaugi pesti, va trebui foarte curind sa
adaugi un filtru extern, cu macar 6-7 litri de material pentru filtrare biologica.
Alga maro va dispare. Dupa ce se finalizeaza ciclarea, poti adauga Otocinclus : te scapa de ea in citeva zile.
Poate fi si aspirata destul de usor. Si Physa te va ajuta.
Succes!
|
 |
|
|
Pentru GSA de pe Anubias ... de ce nu incerci cu melci?
|
 |
|
|
|
Dan, de ce crezi ca trebuie sa inteleaga toti ceea ce vrei sa prezinti. Daca unul singur intelege, inseamna ca ceilalti nu s-au straduit destul.
Eu nu prea le am cu fizica dar as fi foarte interesant sa citesc o explicatie argumentata despre lumina.
|
 |
|
|
|
Bineinteles ca nu deranjeaza pe nimeni.
Arata foarte bine ... It thrive!
|
 |
|
|
Ca lumea!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Bad boy!
|
 |
|
|
dandumitru wrote:
Si acum sa ma apuc eu sa vorbesc despre lumina, iti dai seama cam ce se va intampla ?
Nu, ce se va intimpla?
|
 |
|
|
|
Pai cum sa nu-ti fie drag. E frumos ... foc!
|
 |
|
|