[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Ar fi bine sa elimini frunzele alea moarte, de la baza plantelor. Se vor descompune si vor stimula dezvoltarea algelor.
Da-mi un PM cu datele de expeditie, inclusiv nr. de mobil. Daca se mai incalzeste, de miine intr-o saptamina iti trimit tot.
Acvariul are un orificiu dedicat pentru fixarea unui IN. Acolo este primul IN al filtrului. Al doilea este sus.
Daca astepti inca o saptamina, iti trimit eu citeva portii de Fissidens.
Iar in loc de XMas moss iti trimit Taxiphyllum barberi, arata mult mai bine, e din cel care creste pe casuta mea.
Cine are nevoie de Alternanthera Lila si Mini?
Voi avea citeva tufe destul de consistente din care pot face citeva portii bune.
Lemn de salcie, cumva ?
Ar sta bine niste Fissidens pe el.
Foarte frumos! Curat si ingrijit. Eu tot mai cred ca ai mina de "olandez".
OK, OK, ... v-am auzit si inteles. Asadar, la sfatul citorva colegi, voi folosi led-uri. Asa ca lampa cu neoane va fi produsa pentru Paludarium iar pentru acest proiect
ma supun si voi folosi o lampa led, dimabila, programabila, ... cum vreti voi.

https://shop.acvaconcept.ro/index.php?_route_=Lampa-Led-Nemo-Light-54W-AquaFresh

Multumiti?
Daca vei avea cichlidae e cu atit mai serioasa problema filtrarii.
Pentru 240 de litri, e902 este prea mic! Oricum, ca sa iti raspund la intrebare, poti monta spraybar-ul pe o latura a acvariului, la 2-3 cm sub apa si cu gaurile orientate catre suprafata apei astfel incit sa o valureasca bine.
Se poate, ideea e ca nu am folosit niciodata led-uri. Oricum, voi avea putine plante pretentioase. Filtru e cam la limita insa nu voi avea o incarcatura organica prea mare. Pe viitor vreau sa folosec e-ul intr-un paludarium, asa ca probabil va fi inlocuit cu un Eheim sau un e1501.
rodoselada wrote:Eu as merge pe o adancime mai mare 50 chiar 60cm .

Dece nu faci lampa led, care e mult mai usoara ca si greutate, o durata de viata mai lunga, nu trebuie sa schimbi tuburile, drosere, se poate dima lumina si foarte multe alte avantaje.

Nu am loc pentru o asa latime. In plus, voi folosi filtrul vechi, JBL e901, asa ca nu pot pune mai mult de 120 litri util. M-am gindit si la o lampa led de 78w, dimabila, ... nu am experienta cu led-uri. Dar ma mai gindesc. Multumesc pentru sugestii!
Hai sa dam putin oxigen acestui proiect :

- M-am hotarit sa schimb acvariul actual (pe care il voi da unui prieten) pentru ca nu-mi oferea suficient spatiu. M-am hotarit destul de greu sa-l dau, pentru ca e primul meu acvariu insa ... asta e.
- Acvariul nou va sosi saptamina viitoare. Va fi executat de Alex Moldovan, din sticla ultra clear : 90/40/40 de 8 mm, cantuita si lipita cu silicon negru. Background sablat semitransparent,
iluminat de panouri cu led-uri, dupa solutia colegului Rodoselada. Asadar, un acvariu deschis de 140 de litri brut, probabil 120 de litri util.
- Lumina : teoretic 2x39 w T5, lampa home made (ma rog, impropriu spus pentru ca nu o voi confectiona eu ci colegul Andrei Cristian, caruia ii multumesc si pe aceasta cale). Va fi un abajur din inox,
de 90 cm lungime, practic un segment de cilindru in interiorul caruia va fi montata lampa si care va fi fixata pe peretele unde este pozitionat acvariul prin doua brate de inox curbate. Inca mai caut cea
mai potrivita lampa, inclin catre un Eheim insa aici sunt deschis pentru orice sfat.

Ideea plantarii ramine neschimbata, o zona centrala stearpa de la care vor pleca radacini catre doua grupaje de radacini, pe cele doua laturi, pozitionate pe spartura de roca neagra.
La baza voi avea 7 varietati de Bucephalandra si 4 de Anubias. In rest plante din lista mentionata initial. Posibil mai mult HC sau MC in fata. Pe radacini, Fissidens si Taxiphyllum.
Ca fauna, ramin la 20 de Ember tetra, 10 Amano, 20-30 alti creveti (am de unde alege din productia proprie - Red Sakura, RCS, Red Rili, ...), 10 Spiral Horn si 7-8 Otocinclus.

Ma maninca degetele ... dar trebuie sa rezist inca doua saptamini, cel putin.
Sa nu cumperi butelii sub 2 kg pentru ca nu ti le incarca nimeni. Si in nici un caz butelii de aluminiu, aici chiar ca nu se baga nimeni. Sunt si butelii de 0,5 kg dar de unica folosinta
(costa cam 100 de lei si te tine 5-6 luni, poate mai mult in functie de cite bule pe minut bagi). Eu am un astfel de sistem de la nevertebrate, pentru un acvariu de 45 de litri in care am
si Eleocharis pusilla, si am calculat ca imi ajunge aproape un an, la cca. 20 de bule pe minut, intr-un difuzor Tropica 3 in 1. Ce-i drept, nu am plante pretentioase acolo si mai am si o armata de creveti.
Gabi, da pe linga tine, pe-acolo, nu sunt fintini de suprafata? Sau nu sunt permise? ... pentru ca nu exista fintina care sa nu aiba continut
ridicat de nitrati, fie de la ingrasaminte dar mai ales de la vegetatia descompusa si spalata de ploaie pina la nivelul pinzei freatice.

PS Daca chiar nu gasesti, atunci punem mina de la mina si tragem o conducta de la mine din curte pina la tine .... Barlad Stream!
@Mihai: Neonii nu sunt periculosi pentru creveti, eu am tot felul de neoni (includiv negri) si nu sunt probleme. Galaxy pot ataca mai ales pentru ca acvariul este mic. Daca sunt hraniti insa nu sunt atit de agresivi, mai curind se fugaresc unii pe altii intre ei, fiind mai teritoriali.
Si daca nu (mai) ai probleme cu algele, nu poti sa treci la schimburi mai mici si/sau mai rare? Daca vrei sa cresti NO3, sursa este in apa si in filtrare, cum bine stii. Evident,
daca filtrarea biologica functioneaza bine, ceea ce probabil se intimpla. Eu, de cind am redus schimburile de apa in acvariul de la birou, parca vad ca plantele merg mult
mai bine iar apa ramine limpede. Si am 12 litri de material filtrant la cca. 320 de litri de apa.
Scary, eu zic sa te opresti putin si sa nu mai adaugi nimic in acvariu pina nu esti sigur de ce faci. Urmeaza sfaturile colegilor : muta pestii sau doneaza-i cuiva ori returneaza-i vinzatorului.
Lasa acvariul sa se echilbreze din punct de vedere biologic si chimic. Asta inseamna ca 3-4 saptamini nu trebuie sa faci nimic altceva decit sa te asiguri ca toate echipamentele functioneaza
corect. Un program de lumina de 6 ore pe zi (nu mai mult) si o temperatura optima pentru ca ciclul azotului sa evolueze catre echilibrul de care vorbeam (26-28 grade ar ajuta). Va apare apa albiciosa,
flocoane albicioase pe decoruri, alge maro, ... toate sunt normale si "se duc" cu ciclarea. Apoi schimbi 50% din apa, dupa alte 3-4 zile inca 30% si, in cele din urma, poti adauga vietuitoare.
Cit de des si cita apa schimbi la fiecare schimb?
Nu conteaza la ce dimensiune ii ai acum, important este cit de mult vor creste. Oricum, ar fi bine sa citesti si despre compatibilitatile pestilor : nu merge orice cu orice. E bine sa privesti
in perspectiva si sa combini pesti care sunt compatibili. Citeva poze cu pestii, planat si acvariul ar fi de ajutor.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: