[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
La Multi Ani tahtah lumia!

image
Daca e dupa pietre e ok, pata galbena e nasol cand e in fata la pietre.
Va zic si de unde a venit intrebarea: de la faza cu prietena lui remus cernea care a salvat niste crabi de la mega image ducandu-i acasa si punandu-i in apa de la robinet. Crabii erau cu siguranta de apa sarata.
Cand am zis asta cuiva mi-a spus ca poate le-a pus si sare in apa si mi-am dat seama ca nu stiu daca asa ceva ar functiona sau nu.

Repet, principala sare din apa sarata e chiar NaCl.
Exista pesti care ar supravietui in apa + sare?
E clar ca de corali nu se pune problema, dar nici pesti?
iaca si topicul

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38650.page#p345461
HC e o planta originara din Cuba.
chiar credeti ca exista la noi seminte de HC?

mai stiti vreo alta samanta de planta de acvariu care sa fie prezenta pe piata?
eu nu am auzit de asa ceva in 9 ani de cand am acvariu - si deodata apar seminte de HC in Romania, dar nu la petshop ci pe OLX

te pomenesti ca le importa direct din Cuba, nu?
deci chiar daca ar exista semintele astea, ca habar nu avem cum se inmulteste in natura HC-ul, nu ar fi mai profitabil sa cresti tu plantele si sa le vinzi direct ca plante in loc sa vinzi seminte?

cautati pe forum, chiar saptamana trecuta am vazut un topic al unui coleg care a cumparat deja seminte de HC de pe OLX si intreba ce e planta care a iesit din seminte, ca in mod evident nu e HC ))
nu, serios ca idioata, dar totusi subtitlul categoriei este "aici posteaza incepatorii intrebari stupide si nu se suparam pe ei".

eu nu am in plan un marin, dar iata intrebarea:

De ce nu se poate prepara apa pentru acvariu marin doar cu sare de bucatarie?

stati, nu sariti, asa am zis si eu, ca apa de mare nu are doar sare in ea, dar de fapt cea mai mare parte din salinitatea apei de mare vad ca e data exact de ionii de sodiu si clor, adica ce fix ce punem in mancare.
https://en.wikipedia.org/wiki/Seawater

sa faca o diferenta esentiala restul de elemente?
dar restul de elemente se gasesc in orice fertilizant de tip micro... ok, ala are foarte mult fier, dar atunci cred ca se gasesc si in apa de la robinet.

deci apa de la robinet + sare de ce nu e buna pentru acvariu marin?

ma intereseaza un raspuns documentat daca se poate, ca intuitiv imi dau si eu seama ca e o prostie, dar uite ca nu stiu exact de ce e o prostie.
merci!
si video

2 luni mai tarziu e nevoie de o tunsoare

image
e ok, apare uneori pe lemnele proaspat introduse in acvariu (nu stiu exact ce este, probabil o ciuperca).
melcii cred ca o mananca, eu as curata-o pentru ca nu-mi place cum arata, dar in timp dispare si singura.
trifoi cu patru foi?
)
da, asa este.
mai e si problema ca nu pot sa fac poze mai bune pentru ca este tot timpul lumina in incapere si din cauza asta apare reflexia mea si a lucrurilor din jur in acvariu, asa ca sunt nevoit sa editez pozele, sa le fac mai intunecate.
in realitate arata mult mai bine acvariul decat in poze, dar intr-adevar si mie mi se pare ca lipseste ceva.
mai astept poate imi vine vreo idee mareata.

oricum scopul meu nu e sa va arat ce acvariu frumos am facut, ca nu e cine stie ce, ci sa documentez pentru mine si pentru altii care vor sa incerce primul meu acvariu plantat care e si foarte mic si n-are nici CO2.

faptul ca plantele merg f bine in acest acvariu este surprinzator pentru mine )
image
poti sa-l tai cum vrei tu, daca are conditii va creste, daca nu, nu.
elven wrote:
Humbert wrote:ce lupta, nu-i nici o lupta - cu o pastila de eritromicina s-a terminat lupta in 2 minute.
asta e avantajul bacteriei din ciano-bacterie: stim cum sa o omoram.

da....foarte simplu, arunci o pastila de eritromicina si apoi culegi pestii si coralii morti

de ce?

sigur, eu ziceam de plantate, dar sunt curios ce e diferit la marine.
NO3 se elibereaza si in plantate dupa moartea algei, deci sunt mai sensibile la NO3 vietuitoarele de apa sarata decat cele de apa dulce?
ce lupta, nu-i nici o lupta - cu o pastila de eritromicina s-a terminat lupta in 2 minute.
asta e avantajul bacteriei din ciano-bacterie: stim cum sa o omoram.
pai daca nu sunt afectate toate frunzele, cel mai bine este sa tai frunzele afectate si gata; e rapid si eficient si planta va da alte frunze noi

daca nu vrei asa, ia-ti un spray din ala de la Ikea sau de oriunde si spray-aza cu apa oxigenata, ca baia cu apa oxigenata te si costa si este si mai ineficienta decat spray-ul dpdv al timpului si banilor (pt o baie iti trebuie 1 -2 litri de apa oxigenata, pe cand pentru spray iti ajunge si prisoseste 250 ml, adica 1 sticla)

daca dai cu easy carbo direct pe alga, va muri alga dar si frunza, deci mai bine tai direct frunza

de aceea nu recomand spray-ul cu easy carbo, ci cu apa oxigenata

chiar aseara am spray-at cu easy carbo niste buturugi cu BBA pe care am niste microsorum si in dimineata asta am vazut ca frunzele de microsorum sunt arse acolo unde au ajuns picaturile de easy carbo, deci vor muri

am folosit easy carbo diluat in doua cu apa, si tot am distrus frunzele.

spirt nu am incercat, nu ma pronunt, faci cum zice Lucian daca vrei.
pana acum au sarit din acvariu un crevete (red cherry) si un guppy - nu inteleg cum naiba si pe unde
altfel, e bine, am alge verzi pe sticla dar e normal ca e langa fereastra acvariul

PS poza e prelucrata, fac diferite experimente

image
update

lucrurile merg bine!

pun easy carbo zilnic, in rest nimic

image

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: