[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Caras auriu - nu poate manca  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
justcretzu
Junior member

IP:

Am un caras auriu de aproximativ 7 luni, afara de niste mici arsuri chimice pe coada cand l-am cumparat nu am avut alte probleme cu el.
Acum 2 saptamani l-am transferat din bolul minuscul intr-un acvariu de 90 litri (era si cazul), impreuna cu 8 neoni, 4 zebre, 2 sanitari si 3 melci. Recunosc ca am gresit si m-am grabit un pic, nu s-a ciclat destul acvariu si am introdus multi pesti deodata, motiv pentru care cred ca din aceasta cauza i-au aparut (acum o saptamana si jumatate) niste striuri rosii aprinse pe coada si inotatoare, era apatic, statea pe fundul acvariului si nu manca. L-am mutat intr-un recipient separat, i-am pus in apa Albastru de metil si i-am facut si "baie" in apa sarata. Petele s-au retras, este activ, dar tot nu mananca.... este interesat de hrana, se repede dupa ea, dar nu o inghite...o "mesteca" si o scuipa afara. Am incercat si granule de mai multe feluri, si fulgi si mazare, dar fara rezultat. PS. nici scaune nu a mai avut, dar nu prea cred ca e vorba de constipatie cat de lipsa de hrana.

Ma poate ajuta cineva cu o idee, un raspuns?...

Mutumesc anticipat.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/08/2014 22:28:01

angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

eu cred ca cel mai bine ar fi sa-i dai hrana vie (artemia e cea mai recomandata) ..iar daca nu mananca nici macar asta inseamna ca are un parazit care deobicei urmeaza dupa o alta infectie (uita-te daca are un fel de vata in jurul gurii sau piele albicioasa)...cel putin asa cred eu
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Striurile rosii sunt semn de hemoragie interna, urmare a intoxicatiei cu amoniac. Tine-l in apa curata si bine oxigenata, cu schimburi mici si dese si e posibil sa-si revina... depinde cat de rau a fost afectat intern. Daca "mesteca" mancarea, ceva mai ramane, nu o scuipa chiar pe toata.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca nu pare ca isi revine,ia ceva solutie lde la tetra pentru gold fish si tine-l in carantina 5-6 zile.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: