[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
daxa intri la sectiunea DIY ai sa gasesti multe discutii si sisteme de iluminat cu led care si le-au facut colegii
ceva in acest gen...si siguranta ca nu vei avea inundatii ar fi ca,in cazul in care se defecteaza pompa,plutitorul v-a obtura inul si v-a opri alimentarea sumpului,Robinetul l-am prevazut pentru cazurile in care trebuie cureti sumpul..Inchizind robinetul,,IN-ul ramane amorsat
ce parere aveti. ar functiona sistemul,as potea sa evit situatia de a mai gauri bazinul?
Salutare
as vrea sa imi fac un sunp.dar mai intai am o intrebare ..dar mai inai sa va explic despre ce e vorba...Din cite am citit,se foloseste sistemul binanimal dar pentru asta er trebui sa fac niste gauri in bazin...eu as vrea sa evit asta mai ales ca inca nu ma gandesc sa fac si schimbul la picatura...Stiu,schimbul la picatura nu ma scuteste de schimburile de apa regulate.
Deci m-am gidit la un sistem,in care sa fiu sigur ca nu o sa ma inund din cauza sumpului.Mi s-a parut foarte sigur pentru asta,sistemul cu plutitor de la bazinele de toaleta... bineinteles nu sa folosesc un sistem de la bazinul de toaleta si numai principiul. Acest sistem poate sa isi regleaza singut debitul pe IN in functie de debitul pompei din sump... si anume..

Pe tubul IN ,se ataseaza un colier care face Parghie cu o supapa care sa obtureze IN-ul in functie de nivelul de apa din sump.Aceasta supapa este prinsa la un plutitor care poate fi reglat pentru a obtine nivelul de apa dorit in sump...
In cazul in care pompa are debotul mai mic decat IN-ul,plutitorul v-a inchide supapa pina se v-a egaliza debitul de pe IN cu debitul pompei
nu ma pricep prea bine dar,majoritatea controlerelor nu suporta alim mai mare de 17 sau max 20 V... din cate am inteles...si eu incerc sa fac ceva cu controlere dar partea cu programele...ma omoara.. in fine.. deci. din cate stiu, daca mergi pe curent continuu..la 24V ,sa legi si controlerul,alimentezi separat controlerul la 5 iar pentru sistem,pui un GND comun ,controlerul cu sistemul...adica , minusul de la alimentarea sistemului de iluminat, cu GND-ul de la controler... asa am vazut ca se face in multe situatii... La drone,ai de ex, motoare de peste 500 mA care un controler,de obicei nu scoate mai mult de 300mA.. Voltajul nu e chiar important la faza cu motoarele.au in tre 4 si 6,5V.. ar duce controlerul..aici problema e de amperaj, si se utilizeaza sistemul cum ti-am spus mai sus...Un minus de la alimentarea sistemului cu un GND de la controler si bine inteles,pini de comanda a sistemului conectati la controler...depinde cati ai nevoie
Daca gresesc sa ma contrazica colegii.. stiu ca sunt printre noi care sunt cunoscatori
cica am pus-o rau... e loc nu numai pentru noi si alte forumuri au loc..
stai linistit... esti activat de mult... nu era autobuz...
deci.. ce am facut...Am tot vorbit de lumina...si m-am tot gandit ce am citit...
Din cate mi-am dat seama am lumina alba rece...si am gasit o folie de plastic portocalie.. am zis sa lipesc pe proiector si mi-a dat culoarea asta.. sunt sigur ca e prea Calda.. si ma gindeam sa perforex folia..sa fac niste gauri prin ea ca sa partunda si lumina alba...
e un experiment.. vreau sa vad daca are vreun efect la plante...sper sa nu afecteze pestii
se vede in prima poza cul;oarea luminii din bazin,e reflectata pe perete,o dunga,llinga intrerupator

..
...
...
...
am facut o mica schimbare.. va place?
smilie smilie smilie cred ca o sa fie suuuper.
eu zic ca daca tot scoti tot din el...poti utiliza alcool sau otet... nu cred ca vreunul din ele ar afecta siliconul...dar si clatit bine dupa utilizarea lor.. nu te sfatuiesc sa utilizezi detergenti,si obiecte metalice pentru a curata geamurile de alge.. mai bine .. apa calda si buretele de vase si freci...
problema, cind costruiesti un stand,nu e suportul pe care sta standul.parchetul in cazul tau.. asta nu e o problema,solutia ai gasit-o sa spui asa.
Partea dificila esta rezistenta standului la torsionare,si sa nu cedeze si la miscarile ,pe orizontala.. deci nu trebuie sa se torsioneze deloc si scheletul pe care sta blatul(daca e din fier) sau daca e din lemn,placile care sustin blatul,trebuie sa fie exacte
Daca ai o diferenta de nivel de 5 mm pe diagonala,cred ca s-ar putea sa ti se sparga bazinul
pe langa faptul ca trebuie sa fie"perfect" la planeitate, se recomanda si polistiren sub bazin
plantele sunt consumate de carasi..asta in general....asta depinde si cat de mari sunt si poate si faptul ca cresc cu plante pe langa ei ar fi o chestie...deci in primul rand asta depinde si de peste... eu am carasi,nu se infig la plante.. nici nu am o varietate mare dar cand am avut, nu s-au dat lea ele, era unul mic ,care l-am achizitionat cu bazinul si ala chiar manca la plante de zoceai ca are ciuda pe ele.. pina si de anubias se lua... era singurul.. oricum,l-am dat
1 carasii sunt pesti de apa rece,sau de iaz ...sunt pesti rezistenti dar,nu prea le place sa stea singuri,trebuie sa aiba companie pe masura lor,de aici rezulta o treaba Carasul cu cei 54l ai tai... da cu virgula..Un caras matur are nevoie minim de 50l ...in general se fac calculele la 70l /caras gindeste-te ca sunt pesti care cresc in jur de 30 cm si ai o durata de viata pina la 20 ani.. deci ar trebui sa schimbi bazinul
2 pestii mari fac foarte multa mizerie.. iti trebuie filtrare pe masura (filtrare bio)
3 nu cred ca este o problema , daca pui pestii intro cuva de plastic de minim 20l in care sa pui ambele filtre sa functioneze...oentru citeva ore dar cu apa din bazin.. si daca le pui si o doza de tratament pentru stres.cum e prescris pe recipient.. ACLIMOL GBL,asta ai linisteste ,sa spui asa.Asta daca nu esti sigur.. cei care distribuie pesti.. de obicei folosesc genul asta de produs..ACLIMOL pentru a evita stresarea pestilor
.Eu am o cuva de 60l si cand am scimbat trburile in bazin acolo am pus pestisi cele 2 filtre sun sun 403b.. e drept ca era cam agitata apa dar nu am avut probleme.Deci si parerea mea,asa cum a spus si Silviu..cund ai umplut jumatate din bazin.baga in functie filtrul exterior,macar o ora .Grija.. daca nu ai avut apa la declorinat,trebuie sa o aditionezi cu ceva de gen Biotopol GBL acesta, pe linga ca elimina Cl elimina si din metalele grele.. dar si apa trebuie sa o lasi macar o ora cu aditia in ea
da'.. i-ai stresat de data asta,nu gluma... cred ca saracii ce au zis... bai,, mai bine nu mai mancam decat sa ne mai f.. sefu in halatul asta
da se vede ca e farmacie dupa ce ai terminat

ce mstooo.. suuuper.... da' parca ar mai merge vro 10 neoni sau guppy dupa cum vad proportiile bazin/pesti.. acum no.. tu sti ce e si cum..
de ex.. un eden 511 ai putea sa ai o filtrare cit de cit pe masura.. cu citeva schimbari.. sa umplii ambele camere cu medii bio..siporax .. e mai la indemina la pret si, la in sa pui un burete.. asta ar fi un ex.. dar poti da o cautare pe google "filtre externe hang on" sau filtre exterioare... poti sa cauti si filtre sun sun.. sunt destul de bune... sunt mai ieftine in general.. totul depinde de bugetul tau.. si filtrele noi canistrele care vin cu medii filtrante.. nu sunt pline... trebuie sa le completam noi.. la eden.. vad ca sunt pline camerele de filtrare.. o camera cu filtrare bio si una mecanica...Daca te gindesti la eden 501.. e mic... 511 ar fi mai bun..
ca sa iti dai seama cam cum e cu filtrarea.. in general. se spune ca, o filtrare eficienta ar fi intre 5-10% din volumul bazinului.. asta depinde de incarcatura biologica..( animale ,plante)
in functie de buget.. poti achizitiona un filtru.. sa fi atenta la capacitatea de filtrare adica ,adica la ce volum al bazinului este recomandat,nu la citi litri pe h

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: