[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Si uite asa incet, incet te dai pe aquascaping . Faini tare crevetii !
Unqben- mai ciordim si noi unde se poate .
Rodo tu bagi 7 ml de carbon din prima zi ? Si zilnic ?
Eu zic ca de la easy carbo s-a topit .
Imi pare rau de patania cu robinetul . Fissidensul arata superb la tine .
Nu mai pun poze . E transulcid , topit . Am inceput sa pun de citeva zile 5 ml/zi . Cred ca e prea crud si l-a afectat .
Ma bucur ca ti place poza Skija.
Ma uitam acu seara ca mi-am busit o gramada din gazon cu easy carbo . Are o culoare translucida ca si cum l-as fi oparit . Fain ca trebuie sa o iau aproape de la inceput cu el . Sa vedem ce mai urmeaza ....
Pina una alta o poza de acu seara . Nu e spectaculoasa si nu as fi postat-o daca nu as fi observat locatarul de pe frunza .

image
Da , asta cam asa e cu antibioticele. Plus ca si pe reteta se dau greu . Adica prescrie antibioticul cind nu mai exista alta solutie .
Silviu - Duminica e totul inchis aici . In afara de benzinarii. Chiar si in timpul saptaminii toate magazinele inchid la 8 . Doar restaurantele merg pina la ora 23 . Fix .
Simbata merg sa iau solutia de la easy life .
Mihai Boldor wrote:Scrie te rog daca produsul va functiona pntru tine, cine mai citeste topicul tau poate se inspira.

Sigur ca da.
dan.pavelescu wrote:Printule, incearca te rog cu asta: https://www.aquaristikshop.com/aquaristic/Easy-Life-Blue-Exit/305195/

Mestere l-a asta nu m-a dus capu sa ma gindesc . Merg sa imi cumpar. Au produse faine astia de la easy life.
Silviu e o varianta si ce zici tu .
Multumesc la toti de informatii .
Humbert - o sa incerc la farmacie . Poate reusesc sa ma lipesc de citeva tablete . E cam complicat cu astia cind e vorba de exceptie de la regula dar na pina la urma nu e un capat de lume citeva tablete de antibiotic.
De azi urc si aditia de macro . Ca o paranteza am vazut in setupul trecut la schimburi de apa aveam explozie de cyano . Probabil scadeau foarte tare nitratii .
Multumesc de raspuns . Ceva antibiotic am in casa si o sa-l folosesc.
Pe linga tratamentul cu antibiotic ma gindesc sa cresc si doza de macro . Momentan dozez 6 ml de NPK booster la 2 zile ceea ce zic eu e foarte putin . Din ce am mai citit o valoare mai ridicata a NO3 o inhiba.
Dupa cum spune si titlul m-ar interesa daca v-ati lovit de alga asta si daca in afara de eritromicina se poate scapa de ea si cu un alt antibiotic( nu am eritromicina in casa si nici cum face rost ). Am zis sa incerc cu apa oxigenata aplicata local dar apare in foarte rapid diferite locuri si cu riscul de a decicla bazinul as trata intreaga masa a apei.
Ce ma sfatuiti ?
Multumesc anticipat .
Si un detaliu de azi. Deh am iar lentila de macro .

image
Astazi am fost pe la petshop sa-mi mai iau monte carlo . Am avut o surpriza placuta cind cei de acolo mi-au oferit cadou ( in calitate de " special client" ) o carte cu autograf de la Chris Lukhaup.

image
Ca idee in momentul de fata fertilizez tot la 2 zile : 6 ml de scaper's green si 6 ml de NPK booster.
Mersi de sfaturi Skija .Si tie Silviu. La fertilizare totala nu as renunta .
Si un detaliu din seara asta . Deocamdata nu e prea mult ce arata .

[/img]image
Azi am tras citeva concluzii ( sper nu pripite) dupa cele 9 zile care le are bazinul.
Ce are in comun setupul asta cu lost nature este ca am folosit scaper's soil nou cca 12l spre deosebire de swet bat unde am folosit cam 80 % din sol din setupul anterior ( am considerat ca este plin de bacterii " bune" plus ca fusese folosit doar citeva luni ).
Cocluzia mea este ca solul nou ajuta mult mai mult la echilibrul si sanatataea bazinului decit cel folosit . Cel mai tare se vede la gazon care creste extrem de sanatos si rapid ( cu exceptia unei zone unde " l-am prajit" ca bolovanu cu niste easy carbo ).
Legat de CO2 - dozez mult mai mult cantitativ ( avind in vedere ca masa de plante este foarte mica acum) decit in setupul precedent - ceea ce pare ca place plantelor .
Cu fertilizarea merg momentan mai jos dar vad ca momentan plantele nu dau semne de carente.
Singura pacoste in momentul asta ramine cyano care a aparut pe ici pe colo . Sper sa o pot tine sub control sa nu mai am stres cu ea . Zilele astea o sa iau si niste apa oxigenata.
Baieti multumesc de idei. Rodo piatra aia din stinga sus e provizoriu. S-a dezlipit radacina de geam si a trebuit sa o lipesc din nou .
Cu zona aia centru spate nu stiu inca foarte exact ce voi face . Fie gazon fie tripartite . Nu as pune rotala pe care sa o tund dupa forma " dealurilor" create pentru ca momentan ar fi prea mare bataie de cap . Poate pe viitor sa ma gindesc la asta . De mers ar merge fara discutie .
Mersi inca odata baieti .
Pina la urma am facut o poza in seara asta. Nu e foarte profi ( fara colant se vad toate alea ) dar mi-a placut la maxim crevetele in scena .
Eu zic ca se vede un pic de evolutie fata de prima zi pe partea de plante .

image
Dezechilibre am avut in setupul trecut cu siguranta. Am suplimentat NPK booster cu NO3 si PO4 de la easy life si probabil ( desi am calculat cit introduc in apa ) de aici a aparut necazul. Momentan am lumina 6 ore cu un reflector pe neonul de la Dennerle. Pe cel de la JBL voi pune reflectorul peste o saptamina.
Am curatat bine plantele si radacinile care provin din setupul trecut dar mai mult ca sigur au ramas urme de alga. O sa fiu foarte atent sa nu prolifereze ( e pacoste mare ).
Asa plantele au luat-o din loc si desi colantul s-a dezlipit din nou ( ca sa ma umplu eu de draci ) bazinul arata tare fain.
Zilele astea o sa mai fac o poza de ansamblu .
Litru wrote:Omg cât de tare!!!! Zici ca nici nu ai apa in acvariu, foarte fain!!

Mersi fain. Marele merit pentru apa " invizibila" il are filtrul plin cu eheim substrat pro .
Rodo si Skija mersi fain de informatii. La sweet bat m-am chinuit rau cu nesuferita asta de alga .
Rodo- vorbim legat de bolbitis. Mersi anticipat .
Azi am mai facut un schimb de 50% de apa plus aditie de bacterii . Am inceput de ieri fertilizarea cu NPK booster si scaper's green.
Plantele misca toate , in special tripartite care deja s-a dublat ca volum. Stiu ca nu e mare lucru sa zic asa dar la setupul precedent am avut mult de asteptat pina sa vad asa ceva .

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: