[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: steff1g
Forum Index » Profile for steff1g » Messages posted by steff1g
eu am un SunSun HBL 701, care l-a umplut cu sera siporax, (acum as merge pe siporax mini, sau JBL micromec, pt ca ar intra maii mult material) si sunt multumit , pe admisie am pus un buretel care sa faca filtrare mecanica , si in rest ... no stres!
scorpionul wrote:acvariul se pregateste ca orice acvariu. Chiar daca betta isi ia aerul de la suprafata nu inseamna ca el nu are nevoie de apa ciclata. Ciclarea inseamna de fapt transformarea apei din apa sterila in apa cu bacterii necesare vietii. Lipsa acestor bacterii duce la moartea pestilor si nu numai. Iar pentru ciclare ai nevoie de toate cele care fac necesar ciclul vietii: substrat(de preferinta fertil), plante, apa si lumina. Dupa care intervenim noi ca sa mentinem "viu" acest ciclu si adaugam fertilizanti, filtrare si mancare la pesti. Asa ca pentru inceput baga plante multe ca sa grabesti ciclarea dar apoi orienteaza-te catre plante mici ca sa nu fii nevoit sa tunzi des plantele. Poti grabi fertilizarea cu bacterii de la pet si pe urma ai rabdare. Iar ca filtru eu te sfatuiesc sa lasi filtrul deschis la maxim si apoi dupa ciclare il ajustezi in functie de debitul lui

La fel ma gandeam si eu! Multumesc de raspuns !
Salutare tuturor!
Din prima "experienta" acvaristica am un acvariu gol de vreo 15-17L, si ma gandeam ca in loc sa stea pe balcon gol as pune un peste betta in el.
acum am cateva intrebari pt cei mai experimentati:
-filtrul as vrea sa pun unul cascada, sa il las pe minim (am citit ca nu sunt foarte amatori de curenti sau apa oxigenata)
-ce plante se pun? e ok ca in orice acvariu plante easy, sau necesita altceva mai complex?
-acvariu se cicleaza? (nu ma certati, am citit prin netul asta ca betta nu are probleme cu ciclarea )
-astept orice alte sfaturi care imi pot fi de ajutor
adiio wrote:Inelele se sparg foarte usor prin presare intre degete, nu ai nevoie de ciocan.
Dupa ce spargi cateva te prinzi cum sa le presezi astfel incat inelele se sparg exact in 4 bucati.

Exact asa am facut daca cititi mai sus, numai ca muchiile sunt taioase si rup plasele/saculetii in care am materialul, de aceea doresc ceva "mini" din start
hadul wrote:lasa-l tot pe ala... ala e bun. ce-ai cu el?

daca vrei mai mult, poti sa spargi fiecare cilindru de siporax in 2 sau 3 bucati, si-ti va mai incapea inca cel putin juma de litru. sau treci la un alt filtru de capacitate mai mare

pai asta am facut , am spart din el si au iesit "niste" cioburi de rup toate plasele, si la curatare mai scapa tot timpul cate 2-3-5 cioburi, ceea ce ma deranjeaza/enerveaza (stii tu fiecare om cu stolul lui de pasarele)
Salutare , in urma cu ceva vreme am achizitionat un filtru cascada SUNSUN Hbl701, in care intra 1L material.
la momentul respectiv am bagat sera siporax, ne gandindu-ma ca ar trebui sa bag ceva "mini" ca sa untre mai mult
acum vreau sa schimb materialul (nu am un motiv clar ) si va intreb ce recomandati intre cele 2 ?
koala wrote:O bagi in apa si-o lasi acolo... in prima faza o sa faca "muci" (un mucus alb, ca o vata). E normal, e un film bacterian si trece cu timpul... nu e periculos pentru pesti.
Daca ai melci, te ajuta sa scapi de mucii aia mai repede.

In acvariu sau in alt "bazin"???
Salutare
acum o sapt fiind in tabara cu cele mici pe Valea Avrigului, am gasit in rau o radacina de arin (am intales ca e pe "lista" celor permise in acvariu), pa care am luat-o din apa, si am tinut-o in apa pentru o saptamana. astazi am pus-o la fiert in apa cu sare cred ca mai am o ora si fac 4.
ca fac dupa asta ?
o bag in apa din nou si fac schimb zilnic de apa?
dan.pavelescu wrote:Posibil sa fi murit pentru ca a mancat prea mult.
Urmareste o perioada pestii care au ramas, daca nu observi nimic anormal.. e ok.

Asa am crezut si eu , dar acea gaura? Sa i-o fi provocat-o ceilalti ? Am mai vazut pesti morti/bonlavi in petshopuri cosumati de cilalti...
moisei wrote:Ce inseamna carantina? Poate i-ai provocat un soc ,iar el fiind slabit ,i-ai grabit moartea

Bazin mic 4 litri, cu apa din acvariul mare!
Problema dupa mini-vacanta.
am plecat pentru 4 zile de acasa, lumina a fost asigurata de priza programabila, iar hrana JBL Weekend.
Cand am revenit acasa un mascul din Guppy avea burta IMENSA, la inceput am crezut ca a mancat ca inecatul din acea pastila, a doua zi am observat ca nu mai inota decat cand trecea alt co-locatar pe langa el si statea mai mult la fund, la fel cu burta mare, a treia zi la fel pe fundul apei, numai ca pe partea stanga in spatele aripioarei pe burta avea o gaura de i se vedea interiorul, l-am scos bagat carantina, si i 2 ore a murit , ce a avut ? Ce a patit? Ceilalti locatari ai acvariului fiind activi si plini de viata
Am deja 2 sapt de cand am pus si filtrul cascada(hob) in paralel cu buretele de dinainte, o intrebare/ lamurire :
Daca se opreste curentul HOB'ul se dezamorseaza si va merge in gol??? Pt ca la schimbul de apa cand il opresc cam asa se intampla si parca nu se umple singur ( sau nu am avut eu rabdare ?)
Faye wrote:N-are nimic daca ies putin din apa. Sa pui un burete pe sorbul filtrului, pe post de prefiltrare, ca sa nu colmatezi siporaxul.
N-am vazut postul in care cereai recomandari pentru materialul filtrant. Te-as fi sfatuit sa iei mini siporax sau eheim substrat pro tot mini. Fiind de dimensiuni mai mici, se aseaza mai bine in filtrele fara spatiu foarte generos si intra practic mai mult.
La siporaxul normal o mare parte din capacitatea filtrului o ocupa gaura din centrul cilindrilor.

si daca as marunti siporaxul, adica sa il sparg in bucati mai mici ????
Faye wrote:N-are nimic daca ies putin din apa. Sa pui un burete pe sorbul filtrului, pe post de prefiltrare, ca sa nu colmatezi siporaxul.
N-am vazut postul in care cereai recomandari pentru materialul filtrant. Te-as fi sfatuit sa iei mini siporax sau eheim substrat pro tot mini. Fiind de dimensiuni mai mici, se aseaza mai bine in filtrele fara spatiu foarte generos si intra practic mai mult.
La siporaxul normal o mare parte din capacitatea filtrului o ocupa gaura din centrul cilindrilor.

am pus burete pe "admisie" in viitor voi schimba cu eheim substrat ,
cat merg cu flitrele in paralel? Cand am pus pe cel nou am stors apa din buletele vechi peste siporax, asa am citit intr-un post ca ajuta si grabeste oarecum popularea cu bacterii
Am luat filtrul cascada, l-am umplut cu Siporax in ambele compartimente, acum am 2nelamuriri
1- am pus siporax un pic mai mult, iese din apa, afecteaza? Il scot, sau nu are a face
2- cam cat timp merg cu ambele filtre?
Faye wrote:Si care ti-ar fi fost scuza daca deja citeai forumurile?

Daca citesti si faci tampenii.... sincer nu ai scuza, esti un imbecil ignorant, ( cum sunt eu cu cei 2 scalari, pana le fac o casa mare, nu ma indur sa ii dau )
Faye wrote:Eu nu inteleg de ce ai pune 2 hoplo, intr-un acvariu de 50l.
Pe principiul asta ai putea sa-ti iei si doi pui de balena. Daca te scremi putin, reusesti sa-i inghesui.

eu am avut 2 hoplo in 15 litri, la recomandarea vanzatorului, fiind habarnist si nu citeam forumuri!
Am decis Filtru HOB SunSun hbl-701, acum intrebare, ce material recomandati , Sera Siporax, Jbl substrat , Roca Vulcanica???
pt ca sunt zeci de produse si care mai de care le lauda
multumesc!
defrostbite wrote:Duritatea apei este data de calciul si magneziul dizolvat in apa. Practic nu sunt vizibile in apa, ceea ce vedem noi in acvariu sunt impuritati in apa. O filtrare buna va rezolva asta, dupa ce se matureaza acvariul. Un flow mare de apa nu asigura neaparat o filtrare eficienta, conteaza si materialul ce filtreaza biologic apa. Ce filtrare ai?

Sunt totusi incepator asa ca nu stiu prea multe, dar am asimilat cat de multe informatii am putut

In orice caz, daca tot se discuta suprapopularea, am si eu o intrebare: daca se mareste capacitatea de filtrare a acvariului (mai mult material bio + mecanic), iar schimburile de apa sunt mai dese, este posibil sa fie tinut in grafice un acvariu usor suprapopulat? Intreb pentru ca aparent cei de la http://aqadvisor.com/ spun ca acvariul meu este suprapopulat cu creveti Am undeva la 60 rcs youngsteri+adulti, (puietul nefiind luat in considerare), intr-un pahar de 20l.

dupa cateva luni de acvaristica( sunt FFF Incepator) am realizat ca intr-o garsoniera pot locui 8 persoane, si fac curat si aerisesc, si totul e ok, dar ar sta mai bine si confortabil intr-un apartament cu 4 camere , nuu???
[wmv]
paradoxx wrote:Offff...stim cu totii magiile vanzatorilor din petshopuri incat fac ce fac ca sa intre multi pesti in acvarii subdimensionate. Am mai avut un caz trist al unei colege ce a primit/tinut o perioada indelungata scalari in 30 de litri, dar povestea a continuat cu o schimbare fericita atat in cadrul acvariului, cat si in cadrul familiei,caci scalarii s-au inmultit. Speram ca in viitorul cat mai apropiat sa aflam vesti cat mai bune in legatura cu acvariile si pestii tai

Deja sunt "virusat" de acvaristica , in sensul bun, si sper ca in cel mai scurt timp sa le fac o "casa" mai mare.

Forum Index » Profile for steff1g » Messages posted by steff1g
Go to: