Message |
|
Faye wrote:Dar nu poti tine scalari in 30 de litri!! Ii torturezi.
da  sunt perfect de acord cu tine
dar am explicat mai devreme "situatia", multumiri  vanzatorului de pesti
si tine cont cand am ajuns la el aveam 15-17 litri si mi-a recomandat 2 scalari, 2 hoplo(care i-am donat) , si multi guppy ......
scalarii acum fac parte din familie si din pacate fetele nu ma lasa sa ii donez  , si spatiul nu imi permite in acest moment un acvariu mai mare
poate in vara asta facem cumva si trecem la unul de 100 de litri .
Acum ii sfatuiesc pe toti sa nu faca ca mine, ci sa citeasca forumurile si sa asculte sfaturile, care multumim, sunt destule din partea celor cu experienta.
eu m-am trezit cu acvariul de la Mos Craciun , si am mers cu incredere la magazinul de pesti, si acolo....m-am umplut de respect , cand am vaz ce greseli am facut am incercat sa remediez pe cat se poate
|
 |
|
Si "Borcanasul" meu[/img]
|
 |
|
ocean wrote:
um02122 wrote:La magazin zici asa: acvariul meu e neciclat. Or sa-i accepte pe credit
Absolut de acord, o mica mentiune - vorbim de Romania(cred.. aflam cand se prezinta), crezi ca cei de la magazin daca e de aici, au idee de ciclare si cat dureaza ?! Or sa se uite la el de parca ar vorbi mandarina, in cel mai bun caz o sa-i recomande cateva zile
acum 6 luni cand m-am apucat de acvaristica , vanzatorul mi-a spus ferm convins ca "ciclarea" nu are treaba si sa pun pestii in apa calduta de la robinet, Am avut 4 decese(2 black molly si 2 guppy/) si vanzatorul imi spune ca asa a fost sa fie. apoi am descoperit forumul si informatiile de aici care mi-au fost de folos.
deci din partea unui patit , citeste bine ce spun cei experimentati de pe aici si pune in practica, eu am primit "ajutor" doar citind aceste posturi din forum.
cocncluzia : NEVER, BUT NEVER BELIVE THE FISH SELLER!!!!
|
 |
|
Nex wrote:Pretul e super bun.
Schimbi tu mediile filtrante si e ok.
Am vazut ca da si garatie 2 ani. Acum daca e sa se strice iei altu, pastrezi mediile filtrante si le pui in cel nou. Nu are ce sa mearga prost. 
cu tota sinceritatea nici de "Cristal" nu am gasit mar lucru !
|
 |
|
le-am vazut si "studiat" sa spun asa, la pretul celor de aici mai ma strofoc un pic si iau un FZN, cel din postul meu este si cheap, si dispune de spatui pt material filtrant
|
 |
|
steff1g wrote:
dan.pavelescu wrote:Filtrul HOB e tot un filtru extern si este superior oricarui filtru intern. Conteaza foarte mult si cat mediu filtrant incape in filtru..
da , pai aici este problema
majoritatea Hob au un filtru perlon/burete f mic, si dein cate am vaz de material filtrant (bio) nu prea ramane loc.
de aceea acel Aquael .... parca m-ar incanta, adica are si ceramica destul , dar si burete pt filtrare mecanica
M-am decis asupra acestui filtru HOB, http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&path=17_71_75_81&product_id=79
L-a mai folosit careva?
am vazut pe YouTube cum s-a inlocuit buretele cu material bio, si imi surade !
idei? pareri? sugestii?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Filtrul HOB e tot un filtru extern si este superior oricarui filtru intern. Conteaza foarte mult si cat mediu filtrant incape in filtru..
da , pai aici este problema
majoritatea Hob au un filtru perlon/burete f mic, si dein cate am vaz de material filtrant (bio) nu prea ramane loc.
de aceea acel Aquael .... parca m-ar incanta, adica are si ceramica destul , dar si burete pt filtrare mecanica
|
 |
|
Ma tot strofoc de o vreme cu filtrarea
printre lecturi din forum, sfaturi, pareri si recomandari, filtrul HOB imi pare mic si nu stiu cat de eficient ar fi.
m-am gandit ca as lua in Aquael turbo 500, care ar face filtrare mecanica si bio A folosit cineva? e OK?
stiu recomadarea ar fi extern, dar acvariul il am in bucatarie, si nu am unde pune canistra(ar insemna sa tai blatul de bucatarie, sa trag curent sub chiveta, intr-un cuvant FFF complicat) si pt un acvariu de 30L.....
|
 |
|
Faye wrote:Adica tot cu talpa si pompa de aer, dar adaugi si un compartiment pentru ceramica(nu orice ceramica!)?
exact , material de filtrare bio( nu cioburi de cesti  ) am vazut ca sunt si mini
|
 |
|
Faye wrote:Cresc mult si repede. Poti sa-i duci la Obor, daca nu-i vrea nimeni, ii donezi vanzatorilor de pesti de pe acolo.
Tinand cont ca ei mi-au recomandat .... asa voi face
iar in privinta filtrului m-am gandit la ceva DYI!
ce parere aveti ?[img]
|
 |
|
Am convins copilul sa mai renunte la pesti , dar nu vrea sa dea decat Hoplo, de cei 2 scalari sa nu ma ating  , partea proasta e ca nimeni nu ii vrea, ce dumnezeului o sa fac cu ei nu stiu , plus ca am impresia(paranoia oare???) ca pe zi ce trece cresc mai mari
|
 |
|
Filteu Hailea BT-HL700, folosit jumatate de zi si o noapte, motivul: e prea mare pt acvariul meu de 30L. Are garantie 2 ani , BONUS - In locul carbunelui activ piatra vulcanica.
Pret: 40lei
Buc Sect 2, Stefan cel Mare, zona IGP/Dinamo
|
 |
|
donez 2 hoplo de 5 luni, sunt foarte pasnici / Bucuresti sect 2 Stefan cel Mare IGP
|
 |
|
stefanp wrote:Recomand un filtru tip cascada (hob - hang on back)
la fel m-am gandit si eu , un hob, si in care sa incarc material ceramic
|
 |
|
Bine v-am gasit pe acest forum , de unde am invatat si inca invat multe
Ma cheama Stefan sunt din Bucuresti, si am 34 de ani.
De acvaristica m-am apucat in decembrie din cauza lui Mos Craciun (in cazul de fata socrul) care i-a adus fetitei mele un acvariu de 15L gol.
Cu timpul afland ca acela e supra populat, avem unul de 30L (spatiul nu permite mai mare), si o pasiune noua (doar eu , fetitza vine doar in inspectie si intreaba daca sunt bine pestii ei  ).
Ape limpezi tuturor !
|
 |
|
Prin amabilitatea unui amic , am primit un acvariu de 30l dar a venit oarecum echipat cu un filtru Hailea 70, in loc de carbune activ pus roca vulcanica.
Problema:
-debitul e f mare, nu are reglaj, iar pestisorii "zburau" la propriui si la figurat prin noul acvariu.
Am facut o reductie pe iesire si apa iese ceva mai calm.
-filtrul se cam incalzeste si apa deja are 28-29, inainte max 26 (si nu era oprita caldura, acum e )
- parca as reveni la buretele cu talpa(dupa ce iau o pompa de aer silentioasa/ din 2 pompe chinezesti ambele dupa 2sapt de functionare = zgomot monstru)
Voi ce ma sfatuiti?!?
|
 |
|
Este portocaiu
se da din lipsa de spatiu locativ !
buc sect 2
|
 |
|
Radu_B wrote:Baga copilu in debara pentru vreo ora si sa vezi ca o sa inteleaga
deduc ca nu ai copii!
pot sa o bag si in borcan de muraturi, cand isi pune mintea cu ceva ......
|
 |
|
Faye wrote:Daca nu sari calul cu popularea acvariului, da. Cum spuneam, e mai bun decat un filtru intern. Pentru 30l nici nu vad ce altceva ar merge. Poate un filtru hang-on, daca acvariul va fi fara capac, in care sa pui ceva material filtrant ca lumea(sera minisiporax, eheim substrat pro tot mini). Dar oricum, va trebui sa mergi cu cele doua in paralel pentru un timp.
Mi-a trebuit ceva timp sa realizez ca e suprapopulat, dar acum problema e ca nu pot da din pestisori , am scandal cu copchilu', care nu intelege care e treaba
|
 |
|
Faye wrote:Eu iti recomand sa le pastrezi pe cele pe care le ai deja.
pai am renuntat la prima piesa de muzeu , mai am decat pe cel cu talpa
isi va face treaba ?
|
 |
|