[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrare peste betta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
steff1g
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor!
Din prima "experienta" acvaristica am un acvariu gol de vreo 15-17L, si ma gandeam ca in loc sa stea pe balcon gol as pune un peste betta in el.
acum am cateva intrebari pt cei mai experimentati:
-filtrul as vrea sa pun unul cascada, sa il las pe minim (am citit ca nu sunt foarte amatori de curenti sau apa oxigenata)
-ce plante se pun? e ok ca in orice acvariu plante easy, sau necesita altceva mai complex?
-acvariu se cicleaza? (nu ma certati, am citit prin netul asta ca betta nu are probleme cu ciclarea )
-astept orice alte sfaturi care imi pot fi de ajutor

Viata e scurta! Daca nu o putem lungi, sa o facem lata! http://jasminetravel.ro/
[WWW] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

acvariul se pregateste ca orice acvariu. Chiar daca betta isi ia aerul de la suprafata nu inseamna ca el nu are nevoie de apa ciclata. Ciclarea inseamna de fapt transformarea apei din apa sterila in apa cu bacterii necesare vietii. Lipsa acestor bacterii duce la moartea pestilor si nu numai. Iar pentru ciclare ai nevoie de toate cele care fac necesar ciclul vietii: substrat(de preferinta fertil), plante, apa si lumina. Dupa care intervenim noi ca sa mentinem "viu" acest ciclu si adaugam fertilizanti, filtrare si mancare la pesti. Asa ca pentru inceput baga plante multe ca sa grabesti ciclarea dar apoi orienteaza-te catre plante mici ca sa nu fii nevoit sa tunzi des plantele. Poti grabi fertilizarea cu bacterii de la pet si pe urma ai rabdare. Iar ca filtru eu te sfatuiesc sa lasi filtrul deschis la maxim si apoi dupa ciclare il ajustezi in functie de debitul lui

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
steff1g
Junior member
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:acvariul se pregateste ca orice acvariu. Chiar daca betta isi ia aerul de la suprafata nu inseamna ca el nu are nevoie de apa ciclata. Ciclarea inseamna de fapt transformarea apei din apa sterila in apa cu bacterii necesare vietii. Lipsa acestor bacterii duce la moartea pestilor si nu numai. Iar pentru ciclare ai nevoie de toate cele care fac necesar ciclul vietii: substrat(de preferinta fertil), plante, apa si lumina. Dupa care intervenim noi ca sa mentinem "viu" acest ciclu si adaugam fertilizanti, filtrare si mancare la pesti. Asa ca pentru inceput baga plante multe ca sa grabesti ciclarea dar apoi orienteaza-te catre plante mici ca sa nu fii nevoit sa tunzi des plantele. Poti grabi fertilizarea cu bacterii de la pet si pe urma ai rabdare. Iar ca filtru eu te sfatuiesc sa lasi filtrul deschis la maxim si apoi dupa ciclare il ajustezi in functie de debitul lui

La fel ma gandeam si eu! Multumesc de raspuns !

Viata e scurta! Daca nu o putem lungi, sa o facem lata! http://jasminetravel.ro/
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: