[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Siporax Mini sau JBL Micromec  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
steff1g
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare , in urma cu ceva vreme am achizitionat un filtru cascada SUNSUN Hbl701, in care intra 1L material.
la momentul respectiv am bagat sera siporax, ne gandindu-ma ca ar trebui sa bag ceva "mini" ca sa untre mai mult
acum vreau sa schimb materialul (nu am un motiv clar ) si va intreb ce recomandati intre cele 2 ?

Viata e scurta! Daca nu o putem lungi, sa o facem lata! http://jasminetravel.ro/
[WWW] [Yahoo!]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

lasa-l tot pe ala... ala e bun. ce-ai cu el?

daca vrei mai mult, poti sa spargi fiecare cilindru de siporax in 2 sau 3 bucati, si-ti va mai incapea inca cel putin juma de litru. sau treci la un alt filtru de capacitate mai mare
euro2me
Member
[Avatar]

IP:

Din experienta mea Eheim Substrat Pro e mai eficient ca Siporax mini, JBL n-am incercat.

Nu-ti bate capul, sunt altii facuti pentru asta.
steff1g
Junior member
[Avatar]

IP:

hadul wrote:lasa-l tot pe ala... ala e bun. ce-ai cu el?

daca vrei mai mult, poti sa spargi fiecare cilindru de siporax in 2 sau 3 bucati, si-ti va mai incapea inca cel putin juma de litru. sau treci la un alt filtru de capacitate mai mare

pai asta am facut , am spart din el si au iesit "niste" cioburi de rup toate plasele, si la curatare mai scapa tot timpul cate 2-3-5 cioburi, ceea ce ma deranjeaza/enerveaza (stii tu fiecare om cu stolul lui de pasarele)

Viata e scurta! Daca nu o putem lungi, sa o facem lata! http://jasminetravel.ro/
[WWW] [Yahoo!]
AntonioAndrei
Junior member

IP:

Le dai cu ciocanu pe un servetel sau orice suprafata, iei doar bucatile intregi, le pui în filtru si le lasi acolo pana crapa filtrul dupa parerea mea... Nu vad rostul (personal) sa umbli si sa cureti siporaxul.
adiio
Member
[Avatar]

IP:

Inelele se sparg foarte usor prin presare intre degete, nu ai nevoie de ciocan.
Dupa ce spargi cateva te prinzi cum sa le presezi astfel incat inelele se sparg exact in 4 bucati.
steff1g
Junior member
[Avatar]

IP:

adiio wrote:Inelele se sparg foarte usor prin presare intre degete, nu ai nevoie de ciocan.
Dupa ce spargi cateva te prinzi cum sa le presezi astfel incat inelele se sparg exact in 4 bucati.

Exact asa am facut daca cititi mai sus, numai ca muchiile sunt taioase si rup plasele/saculetii in care am materialul, de aceea doresc ceva "mini" din start

[WWW] [Yahoo!]
adiio
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles ce ai spus, legat de plase.
Numai ca nu stiu daca merita investitia.
Dai banii pe mini doar ca sa-l poti tine in saculet... dar nu stiu de ce ai avea nevoie de el.
Cand vrei sa cureti... doar il rascolesti putin cu apa circuland prin el, iar asta ar trebui sa nu o faci mai des de 6 luni.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: