[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Sa sti ca pestii nu se inmultesc doar cand le merge bine,ci si cand le merge rau,pt ca în cazul in care ei nu supravietuiesc,sa dea sansa generatiei viitoare. Ciclarea apei nu tine doar de parametrii apei,tine in principiu de o apa stabila si in a nu se pierde bacteriile"bune". Inainte sa mai faci alte schimbari/achizi?ii,consulta.ne pt a fii sigura ca nu mai gresesti. Si asculta.ne,pestii nu mor de batranete de la o zi la alta ^^
Cu siguranta acvariul este suprapopulat,dar cred ca problema este de la filtrarea deficitara si poate si de la un eventual microb adus cu noii pesti. Ne bucuram ca ai venit aici pe forum,dovada faptului ca iti pasa. Cu ocazia acestui lucru,te invit sa citesti putin despre ciclarea apei ?i necesitatile pestilor. Succes si la achizitionarea unui acvariu mai mare.
Scuze,dar ce spuneai ca a supravietuit acolo in afara de plante ?
Ma bucur pt faptul ca e doar temporar,pt ca ma apucam sa iti tin morala din cauza faptului ca sunt tinuti in cilindrice
Mie imi place cel mai mult cel cu femele betta ^^
Deci ce citesc imi place de mor. Tine.ne la curent
+1 berea
(Nici nu am observat granulatia pana acum)
Ia.ti 10/12 neoni (neonii sunt pesti care atunci cand se simt in ssiguranta se împrastie prin acvariu,,nu o sa consideri a avea pesti la cat de putini se vor vedea) poti lua 10 Red nose tetra si renunta la neoni sau 10 filigera. Ia.ti macar 6 cory
Salut. Citeste una/alta de pe forumul acesta si ce au mai scris colegii de.a lungul timpului si in curand vei putea sa.ti faci un acvariu propriu la standard inalt cat si sa iti sfatuiesti prietenul despre cum sa faca viata pestilor lui mai buna.
Hehe,tine.o tot asa cu interesul asupra hobby-ului acesta si ma vad nevoit inca o data sa spun ca pestii cory sunt considerati eronat pesti rezistenti,treaba stand exact invers ^^ ape limpezi si pestisori sanatosi
Mereu am considerat calculele astea usor eronate,este adevarat calculul,nu zic nu,dar aceste calcule nu tin cont intotdeauna de tipul de peste si unde inoata(fund,mijloc,suprafata). Sincer consider ca acest calcul este ok atunci cand vine vba de acvariile cu 1 singur exemplar,pt ca nu întotdeauna poti aplica regula cu cm/litru. Sa zicem ca am un cub de 100l,cu 20 Red nose tetra,2 ancistrusi maturi,3 sae si....nu ?tiu,inca1 gourami sa zicem....calculul iese automat overstocked,dar sa fim seriosi,cu un schimb de apa de 20/30% din totalul apei odata la 3/4 zile,acest tip de acvariu mi s.ar parea extraordinar,fiecare peste ar avea treaba lui,tetra fiind mereu impreuna, ancistrusii pe fund sau geam,sae printre plante ?i gouramiul peste tot (daca e docil,nu vad nicio problema). Astea fiind spuse in45/50l utili ce are cu schimburi de apa cele precizate de mine, nu cred c? vor fi probleme in acvariul lui decat cu viviparii cand se vor inmulti. Apropo,chiar nu gasiti alti pesti in afara de molly ? Gusturile nu se discuta,dar chiar mi se par niste pesti urati (in afara de cei voalati,bineîn?eles^^ ) .
Din pacate,am incercat sa fac si eu trading la diferite petshopuri,nu am reusit,sper ca tu vei avea mai mult noroc
O mica contrazicere la afirmatia lui Narcis cu privire la cory. Faptul ca sunt sanitari si dintotdeauna folositi la ciclari rapide,nu inseamna ca sunt rezistenti,ci dimpotriva: sunt foarte sensibili la oscilatiile de ph ale apei,la amoniul din apa ceea ce le scurteaza viata considerabil. Nu recomand ciclarea cu pesti,insa daca chiar se pune problema asa,cory sunt cu siguranta pestii ce NU sunt recomandati la ciclare. In rest,totul ok ^^
Complicat ce ai tu aici ^^ ma refer la faptul ca apa chiar daca e clara,nu inseamna ca e ciclata. Foarte bine ca ai pus acele bacterii easy start,insa ele sunt pt grabirea ciclarii,nu cicleaza apa direct. Este f bine ca ai citit notiuni despre acvaristica si e si mai bine ca ceri ajutorul nostru aici. Din ce ai scris,observ ca vrand sa hranesti fiecare exemplar in parte,ai dat hrana prea multa si ma tem ca in cazul in care acvariul e startat de curand,incarcatura biologica poate devenii prea mare,amoniul putand afecta pestii; oricum,crede.ma ca pestii nu iti vor murii de foame,in cazul in care le va fi foame,se vor asigura ca prind hrana. Cel mai probabil inca nu s.au acomodat(nu stiu totusi de cand ai dat start la acvariu). Cu stocul actual,consider ca mai poti adauga 6/7 masculi,insa nu acum,trebuie asteptat ca coloniile de bacterii bune sa se inmulteasca. Sa speram ca nu vei avea probleme cu pestii deja adaugati. Ape limpezi si pestisori sanatosi
Atunci,daca vrei acvariu sanatos, nu mai lua din petshopuri. nu este vina lor neaparat,sunt pur si simplu probleme ce apar datorita tranzitului de pesti ce ajung in acvarii...chiar daca sunt sanatosi,in timp scurt devin purtatori de microbi din cauza bacteriilor ce se afla in substrat sau filtre,de la pestii ce au fost bolnavi sau s.au imbolnavit acolo. Cauta de la colegii de pe forum sau prieteni,oameni ce cresc din pasiune mai mult decât din afacere,mailt ca sigur vei gasii ce.ti doresti
Avand în vedere ca vine vara,nu as mai recomanda achizitia de carasi decat daca temperatura nu depaseste 25/26 maxim
Las.o impreuna cu ceilalti; chiar daca va face pui,e mai usor sa salvezi puii decat daca stresezi femela prin alte acvarii,poate neciclate
Ei oricum nu au auzit nici de faptul ca acei carasi pot traii 20 de ani,nu au cum sa stie diagnostice...
Ia granule din acelea rosii pt discus ori de la tetra,ori de la alte firme,alternate cu ceva larve liofilizate. Cu cat mai scumpe,cu pu?in mai bune.
Absolut niciun rost,ba chiar ia din nutrientii plantelor. Carbunele se foloseste dupa tratamentele pestilor bolnavi pt a scoate chimicalele/medicamentele din apa

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: