[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Nu recomand acvarii cu interne "imprimate" in ele,sunt incomode,neincapatoare,iau din spatiul acvariului si se intampla sa mai si ramana pesti blocati in ele/in special pui.
Nu recomandai juweluri si alte acvarii considerate de top pt ca nu stiu ce buget ai,dar daca tot iti poti permite,ia un acvariu no name de exemplu de pe aquariumprest sau de unde vrei tu (cu grosimea sticlei corespunzatoare) iar de banii economisiti ia.ti un filttu extern. Un filtru eztern de calitate nu face zgomot decat in primele 2/3 zile de la montare pana isi scoate aerul din ele,insa daca sunt montate corect si nu trag aer,devin chiar aproape imposibil de auzit. Am un eheim ecco pro 3 la care caut cuva(anunt asta ca tot veni vba) si la care nu se aude rotorul absolut deloc. Il recomand la un acvariu de marimea cautata de tine DOAR daca are material filtrant biologic in el.
Alte recomandari la externe valabaile pt toti cei ce citesc asta:
-se scot buretii
- se scot plasticele
- se inlatura eventualul carbune activ
-se taie un burete nu prea poros si se pune pe teava de la IN pt a nu intra mizerie,cacatei si alte impuritati in filtru ce ar colmata materialul filtrant prea repede
- se lasa/adauga filtru intern pt valurirea apei si micsorarea particolelor mari in unele mai mici
- nu se spala buretii in apa de la robinet,ci se clatesc usor in apa scoasa din acvariu,pt a nu se pierde bacteriile "bune"

Ape limpezi si pestisori sanatosi
Cel mai probabil acvariul tau s.a deciclat(dovada apei cetoase). Stai linistit,nu e asa grav totusi sa speram ca peatii nu vor avea de suferit
Inca o data,cel mai probabil neonii au "citit" ca betannul e bolnav si de aceea il ciupeau,pt a il inlatura(neonii nu sunt pesti agresivi,dar ca orice peste isi da seama cand unul din ei e bilnav si incearca sa il indeparteze).
Sfatul meu e a nu mai baga nici tu nici altii femelele in maternitati,pt ca mai rau le streseaza,ar putea fata puii ori prea devreme ori prea tarziu.
Exista mereu variante de prins si recuperat puii de vivipari dupa ce sunt fatati,eu personal daca vreau sa salvez pui aprind becu noaptea sau verific inca de dimineata devreme daca sunt pui si ii iau cu plasa(aia verde mica de prins pesti) ii bag in borcan si ii mut in alt acvariu. Mereu vor ramane pui nemancati sau ce se salveaza singuri,plus ca viviparii se inmultesc nonstop si vei avea mereu timp si pui pe care sa ii separi,nu trebuie sa te grabesti a opri toti puii acum,nu va trece o luna si vei avea iar alti 50/100 de pui pe care nu vei mai avea unde sa ii tii. Sfatul meu in continuare e sa ai rabdare,salvezi cati poti si vei avea destui cat sa si donezi(acesta e si principalul motiv pt care nu recomand viviparii incepatorilor - suprapopularea).
Bine ai venit,ne bucuram de deciziiile luate,in special aceea de a.ti face un acvariu cu un litraj cat mai facil de intintretinut si mai potrivit ncepatorilor(80-100l ) cat si datorita faptului ca ai citit cate ceva inainte sa te apuci(se vede si felicitari).

Pt inceput vreau sa iti spun ca in acest hobby,o mica investitie medie(nu mediocra) la inceput, te va scutii pe viitor de alte cheltuieli mai mari, ca exemplu:
-in cazul filtrarii insuficiente,pestii ti se vor imbolnavii,se vor instala microbi ce se vor stabiliza in substrat si pe mediile filtrante,asyfel ca cu greu vei mai scapa de ei pt a avea un acvariu sanatos
- daca vrei ceva plante,sa sti ca exista multe plante easy,in functie de gusturi,colegii te vor indruma si ei,eu nu sunt "gradinar",insa asigura.te ca iei un substrat de o granulatie potrivita de 1-3 mm pt ca radacinile sa respire si mancarea in exces sa poata fi sifona/indepartata usor. Recomand quart negru,contrasteaza frumos ,insa sunt sute de nodele si culori si depinde de gusturile fiecaruia. (Poate vei vrea si substrat nutritiv,cine stie?)
--nu te increde in reclamele producatorilor sau in sfaturile celor de la magazine,pt ca firmele vor sa faca comert iar vanzatorii de obicei nu se pricep,asa ca sa fii sigur ca un filtru intern micut nu iti va filtra apa iar un extern cu bureti e doar un extern ce se va colmata,va trebui desfacut si curatat,garniturile se vor duce si astfel vei avea nevoie de piese noi ,filtre noi,etc; asigura.te ca iei si ceva material filtrant pt a umple filtrul extern, in functie de buget: roca vulcanica,inele ceramice poroase,siporax,matrix etc. Internul e bun pt a micsora din bucatile de hrana sau cacatei de la pesti sau alte chestii depuse pe substrat sau in apa astfel incat externul sa nu se colmateze rapid,dar si pt schimbul de gaze in apa(citeste despre filtrarea mecanica,biologica si chimica)
- nu ai nevoie de carbune activ,asigura.te ca il inlaturi din orice tip de filtru
-asigura.te ca ciclezi apa corect inainte de a baga pestii(minim 3 saptamani)
-asigura.te ca aclimatizezi corect pestii
-nu toate acvariile au ce trebuie,va trebui sa suplimentezi cu lumina si in special cu filtrare,dar iti poti face o idee despre ce ai vrea in legatura cu toate astea de pe aquariumprest.ro. sau nevertebrate.ro
-sunt sute de pesti ce corelationeaza mai frumos intr.un acvariu decat neonii,cum ar fi red nose tetra,filigera,arlechinii si multi altii,personal consider ca neonii sunt frumosi doar in numar de ordinul zecilor chiar sutelor.
-recomand o buturuga frumoasa si 2/3 ancistrusi care sa roada de pe ea si de pe geamuri. (Daca vrei un ancistrus sanatos personal consider ca ii trebuie neaparat un lemn de pe care sa roada).
-filtre externe silentioase - gama greenline de la JBL dar si Eheim-urile (in functie de buget)
-cu cat mai mare filtrul extern,cu atat mai bine. Important nu e neaparat debitul pompei ci capacitatea de stocare a mediilor filtrante.

Ape limpezi sipestisori sanatosi ^^
Trebuie sa fie si cineva carcotas care sa nu recunoasca ca e invidios,deci declar urmatoarele:
-personal, consider ca daca iti fac altii acvariul,nu vei invata nimic prea curand (nu ma refer la montare,ci la interesul tau pt a afla ce iti trebuie si de ce)
-din nou, personal consider ca nu va devenii o pasiune prea mare acvaristica pt tine,deoarece nu iti va crea provocari,in situatia in care se va intampla ceva negativ,ii vei certa pe baietii cu montajul ca nu si.au facut treaba corect.
Da,îmi place, totul superb, insa parca m.as uita pe animal planet la baietii aia de montau acvarii de orice dimensiune si in orice stil,dar puneau fara niciun suflet mulaje de silicon ca corali.

Te rog nu ma intelege gresit,probabil saracia din mine sau poate pasiunea prea mare ori ambele ma fac sa scriu ce scriu acum,tot ce vreau este sa ma crezi cNd zic ca acest proiect insemna mai mult pt tine cat si pt noi daca luai totul treptat si personal cu fiecare etapa in parte. Asigura.te ca pe parcurs afli de ce ai toate alea instalate,ce nevoi au pestii tai iar la sfarsit uime?te.ne spunand ca de fapt tot echipamentul a fost instalat de tine cu inca 2prieteni

Rectific daca imi permiteti:
um02122 wrote:
Nu in Ro, dar ... in tari civilizate.
++1 ^^
Eu ma bucur,zic sa mai incerci afaugand inca cativa hehe
Antecume wrote:Vezi ca la Nigerieni se pricepe Koala, poate te ajuta cu vreun sfat.

Da,sti tu...in caz ca vrei sa ai doar baietei.
I.m just saying.
Hehe arata bine. Fa.ti timp si hai,baga.i,sunt super din ce vad pe net
Cu ce pesti ai avea de gand sa il restartezi ?
Dropsy =mortalitate = NU MEREU ! Intr.adevar,le cedeaza din organe si si sistemul imunitar e la pamant,insa eu am salvat (DA,ma laud!) un caras auriu ce imi facuse dropsy si cu rabdare si program alimentar echilibrat,si.a revenit. Da,uluitor! Da,carasii sunt cei mai rezistenti. Dar da,se poate deci sa ai supravietuire la iesirea din dropsy. Va rog,nu mai fiti atat de inversunati cu totii sa.si arunce pestii cand e vba de aceasta boala,peste tot mai ales pe fb citesc aceleasi comentarii. Imi cer scuze daca contrariez mai mereu in legatura cu diferite subiecte ,insa nu o fac fara sa am baza unor argumente pertinente. Iubesc acvaristica,iubesc natura,de aceea spun sa se incerce tot posibilul pt salvarea diferitelor specii.
Din ce am citit(si de cand ai postat) m.am gandit ca problema ta ar fi aparut de cand acel peste a intrat in skimmer. In capul meu tot ansamblul arata asa:
Skimmer(teava de in a filtrului) + peste in interiorul filtrului= matze si bucati de peste imprastiate in tot acvariul din cauza rotorului nemilos => dropsy la ceilalti pesti de la incarcatura biologica acumulata instant.
Argument: imi amintesc de un articol postat acum ani buni(2008 daca nu ma insel) unde un peste kuhli i.a intrat in filtru cuiva,acel peste fiind tocat instant si resturile ce nu au putut fi eliminate imediat au distrus ecosistemul acvariului,acelasi lucru intamplandu.se si la mine cu carasul imbolnavit,tot de la un kuhli tocat insa nu prin skimmer ci prin outul filtrului intern.
Schimb de apa cat mai mult si cat mai des,iar pt tratament in caz de intereseaza pe cineva,puteti gasii pe profilul meu la topicurile create. Ape limpezi si pestisori sanatosi.
Ai loc pt ei ?
Heheheeee,asa mai da
cu cat mai mare filtrul cu atat mai bine
Bine ai venit(revenit) printre noi. Ne bucuram si noi si pestii pt faptul ca ca nu i.ai adaugat inca,probabil ai citit despre ciclarea apei si ce inseamna asta pt pestii adaugati in apa neciclata. Noi in general recomandam incepatorilor un acvariu cat mai mare posibil,pt ca in acvaristica este inversul celorlalte pasiuni unde incepi cu ceva mic si apoi ajungi sa ai ceva mare,in acvariu un volum mai mare de apa este mai stabil si usor de intretinut decat unul mai mic. Ne bazam pe tine ca vei avea grija de pestisorii tau si te vei revansa fata de cei ce i.ai avut prin cei noi,iar pana acvariul tau se cicleaza,continua a citii despre necesitatile pestilor pt a te hotara care iti plac cat si despre filtre/materiale filtrante(mai mult ca sigur vei vrea pesti mai multi de unul ,asa ca mini filtrul acela intern ce il ai va fi deficitar). Avem incredere in tine ca vei face schimburile de apa cum trebuie^^
Este f posibil sa il omoare sau sa il loveasca undeva unde nu mai poate fi vindecat.
Sper ca nu te panichez prea tare,insa nu este normal absolut deloc ce ai tu acolo. Astfel de umflaturi apar înainte de a face dropsy,o boala prin care eu am trecut cu un caras si prin care a supravietuit,insa carasii sunt rezistenti. ?i.as da mai multe detalii insa nu mapricep la boli dar chiar si asa cum arata pestii tai nu este normal. Sa speram ca sunt doar balonati. Ai faxut ceva schimburi masive prin acvariu ?
.
Pozele se vad

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: