[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Nu mai gasesc nimic de comentat din ce ai patit decat faptul ca nu recomand ciclarea cu un peste sau mai multi,li se slabeste imunitatea,fac boli care mai apoi dau mai departe si tot asa....ia.o usor,apa devine cetoasa,apoi se limpezeste,amoniul se aduna apoi se elimina treptat,in timpul acesta filtril se cicleaza,apoi bagi pestii si totul e ok.
Iti garantez ca dupa cat chin ai indurat(te compatimesc sincer), de indata ce va iesi macar 50% din ce iti doresti, vei deveni dependent de acvaristica. Oricat de mic ar fi copilul,incearca sa ii explici frumos ca trebuie asteptare pt ca pestisorul sa creasca mare. Asa mi.am educat eu copiii(am 2). Se pare ca avusei mai mult de comentat.... Ape limpezi si pestisori sanatosi ^^
Si pt ca :
- "ocean [Post New]29/09/2017 12:22:17 Subject: Re:Nu stiu cum se numeste si din ce va fi facut...[Up] #43
Hm tentant, astept continuarea ca la Game of Thrones" ,
intrebarea este cine mai asteapta game of thrones maine duminica 14.04 ??

Da,chiar nu ne intereseaza un debit puternic neaparat,de multe ori chiar dimpotriva,apa petrecand mai mult timp in materialul filtrant.
Eu cred totusi ca echilibrul acesta de care vbim dureaza chiar si pana la 6 luni/1 an. Algele apar la cel mai mic dezechilibru.
Eu as combina varianta 1 cu 2,nu as renunta nici la kuhli nici la labeo bicolor. Ai grija sa nu iei rainbow shark in loc de labeo,cand sunt mici se face usor confuzia. Personal prefer rainbow sharkul,este un super dragut sanitar,dar labeo creste mai mare si in acvarii mari arata superb.
Ba....nu ^^ restart poate insemna si golirea,spalarea,fierberea ustensilelor/filtrelor/materialelor si a starta din nou cu aceleasi elemente dar alta apa ^^
In galeata sa fie apa din acvariu pt a nu se distruge bacteriile bune
In sfarsit ceva feedback,eram foarte curios de ceva ani de tipul acesta de filtrare. Oare si.o pierde proprietatile pe parcursul timpului ?
Ca prima idee,imediat ce citii despre filtrare, asteptai sa vad si stocul pestilor. Verdictul asa "la rece" ar fi filtrarea insuficienta, plus ca schimbirile la 2/3 saptamani cu un sjngur aquael fan 3 mi se pare cam drastic. Eu ma simt vinovat daca in unul din cvariile mele de 60/70lcu 4 guppy,3 cory si un mic ancistrus plantat super masiv avand ca sistem de filtrare un aqua pro 1200 plin cu siporax si un intern micut resun nu fac schimb de apa de macar 10l odata la 3/4 zile...si zic "macar10l" insemnand de fapt minim 20l de fapt
Ciclarea acvariului cel mai scurt cu putinta: acumularea de bacterii rele se omoara intre ele,din ele se creeaza cele bune care continua a manca din cele rele. Cand se face egal raportul dintre bune/rele,acvariul e stabil. Cu cat mai mult material filtrant,cu atat mai multe sanse de castig,insa mai mult dureaza umplerea lor,dar si duratia stabilitatii lor e mai mare. Schimburile de apa sunt pt inlaturarea celor rele pt a castiga mai multe de.ale bune
Fara filtru,fara pesti o saptamana
Berea wrote:Eu stiu ca de la 40 cm in inaltime trebuie intarituri...strica daca sunt prost puse, daca sunt la 1 2 cm sub cei 50 cm nu strica cu nimic

Faza cu "de la 40cm inaltime" este in functie de grosimea sticlei si chiar si de latime. Dar ptesiunea cea mai mare tine de inaltime.Daca ai sticla de 10/12 si inaltime 40 nu ai burta nici jumate de mm. La 50 poate 1/2mm,iar peste 50 tine si de latime. Daca ai sticla de 12 sau mai groasa,o ia din nou de la importanta inaltimii

Uf,inteleg
Putin prea fricos pt tipul meu de prieteni,dar fac pariu ca dintre noi toti,tu ai supravietui unui cutremur de genul...cand citii de mobila prinsa in perere antiseismic,in mintea mea era acoperis cazut,dar mobila intreaga
Acum serios vbind,ai facut o foarte buna alegere ca ai ales sticla mai groasa,dar la sticla de 10 te puteai duce linistit pana la 300l.(bineinteles cu costurile aferente)

Am un acvariu de prin 2014 de 330l dw 120Lx50lx55h luat de pe nevertebrate facut de ei si daca il umplu,face o burta serioasa de nici eu nu dorm noaptea,asa ca il tin la 5-7cm sub marginea sticlei.
Presupun ca daca ar fi fost invers latimea cu inaltimea (55 cu 50 nu 50 cu 55h, nu ar fi facut asa burta) inaltimea apei pune presiune pe geam
IwaGumiGUY wrote:Trist, tris, acum am aflat... Acum la ce ma mai uit pe youtube?

King of dyi
Cred ca i.a lasat acolo pt ca nu ii vrea pe toti 500 asa se mai raresc...
Mrbigrama wrote:
paradoxx wrote:Daca out.ul filttrului este destul cat sa invarta apa din acvariu,este ok . Totusi,internul cum spuneam mai sus,are rol de spargere a particulelor mari pt a nu fi trase de extern si colmatare s mediilor filtrante. Pt a nu ocupa spstiu, poate fi folosit prefiltru. Niciunul nu este obligatoriu,ci doar optional.

Pai optionalele astea-s cele mai importante, ca la o masina, daca nu ai aia, nu ai aia, nu ai aia, degeaba are 4 roti .
- pompa filtrului intern cu care a venit echipat este de 600l/h
Ar fi o idee sa -l pun mai intai in uz, tot ansamblul si sa vedem cum reactioneaza, si apoi sa-i mai montez un intern aditional?

Nu cred ca va mai fi nevoie de alt intern
Sa sti ca un acvariu mai mare este mai usor de intretinut decat unul mic. Asta ca informatie.
Mai multe tipuri de roca au aspectul pe care il vrei tu,tie trebuie sa iti placa.Da,diferite tipuri de roca pit influenta ph.ul apei,unele cu duritate,altele chimic sau biologic. Exemplu: incepatorii pun deseori pietre calcaroase la acvarii cu pesti ce au nevoie de apa acida,astfel ca duritatea apei creste din cauza calcarului iar pestii devin sensibili si bolnaviciosi; pe de alta parte,pietrele calcaroase sunt indicate la africani
Daca out.ul filttrului este destul cat sa invarta apa din acvariu,este ok . Totusi,internul cum spuneam mai sus,are rol de spargere a particulelor mari pt a nu fi trase de extern si colmatare s mediilor filtrante. Pt a nu ocupa spstiu, poate fi folosit prefiltru. Niciunul nu este obligatoriu,ci doar optional.

Jbl aquabasis plus este un substrat cu compozitii chimice pt hranirea plantelor,iar manado este substrat inert,fara proptietati de orice natura,pe scurt "nisip".
Citez:" JbL Aquabasis Plus Contine toate oligo elementele importante si fier intr-o forma accesibila pentru toate plantele acvatice. AquaBasis Plus Layer trebuie sa fie acoperit cu pietris spalat de calitate inalta (de ex. JBL MANADO)."
@berea felixitari,putine neveste fac asemenea sacrificii de irosire a timpului lor cat despre a mea,ma sustine total,mi.a si salvat cativa pesti din diferite situatii(scrise in jurnalele mele de.a lungul timpului),face si schimburi de apa,insa vveam la general facand si o gluma despre femei si pesti ^^ "if you know what i mean "

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: