| Message |
|
|
Bine ai venit alex, casa de piatra si copii de fier!
|
 |
|
|
mariusrudaru wrote:mai este valabil?
Pentru tine nu
pentru restu mai am doar vreo 50 buc
|
 |
|
|
AngelTudorache wrote:
Manado? cand a aparut?
Eu am resetat bazinul asta cu manado pe 25.08 si aparuse de cateva luni bune .. cred ca se apropie de an de cand a aparut la noi pe piata 
|
 |
|
|
|
eu am 1500 la al meu, unpic mai mare ca al tau 100x60x45 , dupa ce am adaugat reactor de co2 sufrface skimmer si filtru uv, imi vine sa dau cu el de pamant ca abea merge. Recomand ceva mai puternic daca ai de gand sa instalezi ce am eu mai sus , eu deja ma gandesc la o pompa externa pe care sa pun reactorul separat
|
 |
|
|
valyy_dvd wrote:Am co2,si bag o bula pe secunda,uneori chiar 2/sec.
2 bule pe sec bag eu in nano-ul meu de 25L cu o apa de un kh2 , exista posibilitatea sa ai putin co2
valyy_dvd wrote:Folosesc testul permanent de co2 de la jbl,si cred eu ca imi indica bine co2-ul.
Solutia din testul permanent este facuta cu apa de kh4? daca nu iti poate arata total aiurea fara sa aiba nici o treaba cu ce ai tu in bazin
|
 |
|
|
|
pune un pret si pe componente poate ai sanse sa le dai mai repede. eu personal as fi interesat de tetratec pt un prieten sau chiar pt nano`ul meu
|
 |
|
|
eu le`as lasa asa si l`as face scape  sorry de offtopic da n`am putut sa ma abtin vazand scalaru ala timid dupa tufe  )))
|
 |
|
|
bobiciupe wrote:trebuie sa il pozitionezi in asa fel incit sa traga apa de pe fundul bazinului si sa o scoata aproape de suprafata apei, cu citiva (2-3) cm sub nivelul apei
Subscriu, tinut la cativa cm de nivelul apei. Nici scos la suprafata sa iti stea rotorul in aer, nici la fund sa bagi partea de jos in pietris/nisip. De obicei se tine cu cativa cm mai jos de luciul apei pt a face si o valurire a suprafetei
|
 |
|
|
In principiu si ramirezii halesc creveti. In prima faza cand sunt puii nu sunt atrasi dar dupa ce cresc se vor da la creveti. Se poate bineinteles sa fie si sucombarii de vina.
Daca zici ca i-ai gasit mancati inseamna ca sunt pestii de vina, daca era sa fie altceva intoxicatii no2/co2 ii gaseai efectiv morti....Daca isi deschid apetitul pt creveti nu vei mai gasi nici unu. Te-as sfatui pe cel de 26L sa il faci doar cu creveti, o s ale placa sa stea singuri si vcei avea si sanse mai mari de inmultire
ti-am mutat eu topicul la sectiunea potrivita 
|
 |
|
|
|
cel mic arata destul de rau...ce temperatura ai in bazin acum? el mananca?
|
 |
|
|
|
salut si bine ai venit printre noi
|
 |
|
|
|
Incerc sa iti dau un raspuns bun la intrebarea ta dar nu inteleg ce anume vrei sa faci cu apa respectiva?sau la ce anume te referi. Sa ii inmultesti? Sa ii tii pur si simplu de frumusete? Discusii se pot tine in apa dura, de inmultit nu vei putea sa ii inmultesti. In primul rand ar trebui sa incepi cu bazinul in care vrei sa ii tii. Ai nevoie de o filtrare foarte buna, pentru ca sunt pesti extrem de sensibili in general recomandat acvaristilor experimentati. Au nevoie de o temperatura ridicata 29 grade in sus. Si devin stresati la suprapopulare sau daca sunt tinuti cu pesti agitati. Dar banuiesc ca astea le stiai deja si doar erai interesat de calitatea apei .
Vad ca ai deja 50 posturi pe forum, si nu avem nici cea mai mica idee de cine esti, am rugamintea sa treci pe la rubrica despre noi, sa te prezinti , sa ne zici 1-2 vorbe despre tine si bazinu/bazinele care le ai, astfel ne putem face o idee despre experienta pe care o ai si te-am putea sfatui mai bine
|
 |
|
|
|
am vazut eu ieri unele superbe la hornbach militari. Chiar mi-a ramas gandu la ele
|
 |
|
|
|
Bine ai venit iti urez si eu
|
 |
|
|
bitanu wrote:O nuuu, iar cu pieptenu? Dezradacinez atata gazon?! Fi-rar ea de buruiana...
un pieptene cu dintii rari, cat se poate de rari, si ai sa reusesti
|
 |
|
|
cu pieptenu 
|
 |
|
|
|
nenea costi si mie imi place, bravos
|
 |
|
|
|
daca o tot bagi easy carbo poti sa aplici cu seringa direct pe pietrele respective. Desi pe net se spune ca sae halesc bba, eu din ce am avut prin bazine si am testat nu am intalnit. Daca vrei bazin cu multe plante gazon si alte nebunii trebuie sa te gandesti la o instalatie co2. Sae stau bine cu orice tip de peste si nevertebrate, cand mai cresc se dau la puii de creveti dar in rest sunt ok, Dupa ce devin mari devin si lenesi si nu se mai dau la alge halesc mancare normala
|
 |
|
|
|
tendinte de olandez, tre sa ne mai jucam noi unpic cu plantele alea sa le facem tufe mai dese si sa le mai diversificam unpic
|
 |
|
|
degea wrote:Am scris aici sa nu deschid fac alt theard.
Am cumparat AquaBasis plus de la JBL, intrebarea este, il pot lasa "dezvelit" ? sau trebuie sa pun neaparat pietrisul peste?
trebuie neaparat peste pietris. Pune ca idee intr-o ceasca de cafea putin aquabasis si pune putina apa sa vezi cum se face  mâl. Asa cum recomanda si producatorul se pune peste un strat de pietris, preferabil daca poti si iti permiti chiar manado ca tot l-au scos ca sa functioneze impreuna cu linia jbl
|
 |
|
|