| Message |
|
|
aaaaa, ce ai tu acolo e cianobacteria  cunoscuta pe la unii "pà" afara ca blue green . Da incearca cu eritromicina o pastila la 20-25L la mine a functionat in 4 bazine, la un alt coleg de pe frum care s-a lovit de ea nu a mers cu eritromicina a zis ca a ridicat no3`u si a disparut, dar vad ca la tine e maricel
|
 |
|
|
bga sau bba ? de bga nu am auzit  eritromicina e buna doar impotriva la cianobacterie, la alge nu prea face nimic. Easy carbo in schimb aplicari normale face, ar mai fi si ceva tratament cu apa oxigenata dar nu am incercat nu vreau sa iti dau sfaturi de care nu sunt sigur. Dupa ce voi testa pe pielea mea iti voi spune
|
 |
|
|
|
welcome, asteptam poze, m-ai facut curios cu discusii aia
|
 |
|
|
|
asa domnule in ssfarsit ti-ai luat inima`m dinti, inteleg ca te`au convins baietii la intalnire?
|
 |
|
|
|
welcome, si mie imi place cum arata plantele tale. Spor la treaba in continuare.
de curiozitate ce moss ai prins pe buturugi?
|
 |
|
|
|
bazinul a ajuns la mine, ca sa va faceti o idee HC erau cca 4-5 poturi, iar parvula cca 2-3 poturi. Acvariul si substratul vor ajunge cadou unui prieten foarte bun ca si upgrade de la 54L
|
 |
|
|
|
o parte sau dat au mai ramas cativa, pretu scade la 2ron/buc
|
 |
|
|
Dolly wrote:
pc.ciprian wrote:Eu am open top cu pomaceea si vad ca pana acum nu au evadat niciunu
Norocosule! Eu am scos vreo 2 din gura catelului.  Nu stiam ce are in bot si roade cu asa pofta.  Unul l-am gasit strivit - nu stiu cine o fi calcat pe el. Asa ca no pomaceea in bazinul meu. Am acum altceva mult mai frumos! 
anetome helena?
|
 |
|
|
Just4M3 wrote:Ma poate ajuta cineva cu niste setari la un Canon PowerShot S3IS, va rog?
Sunt sigur ca aparatul e capabil de niste fotografii mult mai profi decat ce reusesc eu sa fac cu el...Pana acum am reusit sa fac poze cat de cat mai acatarii doar peisaje sau la distanta, insa cand vine vorba despre obiecte apropiate, prim-planuri....nu reusesc sa ma descurc. Incerc de cateva zile sa fac niste poze unor creveti care au ajuns de curand la mine in acvariu, insa nu reusesc nimic, toate fotografiile sunt blurate si clar se vede decat planul secund....si nu cred ca fie problema cu focalizarea lui la prim-plan ci de necunostinta mea in cauza...
Multumesc anticipat !
O seara frumoasa !
Aparatu sa stii ca e destul de destept. Pune-l pe manual si incearca sa te joci unpic cu timpu de expunere(1/50-1/70 - chiar mai putin daca ai trepied) si diafragma(F-ul). Ideea e ca daca nu ai lumina suficienta te vei cam chinui cu el sa faci poze din mana la bazin. Dar cu un trepied iti garantez ca vei avea foarte mult succes. Totul sta in folosirea lui pe modul manual, si facut multe poze, multe teste pana ajungi la setarile potrivite. Apoi le retii si cand vrei sa faci poze il setezi din nou
|
 |
|
|
NO2 si NO3 ? cum e? ai un test sa faci? Se poate intradevar sa fi fost intoxicatie de co2. DAR in general red cherry sunt rezistenti eu am un nano in care ii tin tot la un ph de 6 si nu au nici un stres. Numa ca fiind apa de osmoza nu prea am vazut pui
|
 |
|
|
|
ca sa fii tu linistit in cazul in care atingi bazinu din greseala sau nah, preventiv ....poti sa il faci cu 5 eventual chiar cu 6 daca nu difera mult ca si pret.
|
 |
|
|
Dolly wrote:melcii pomaceea sunt de baza.  Cu conditia ca bazinul sa fie acoperit sa nu evadeze. 
Eu am open top cu pomaceea si vad ca pana acum nu au evadat niciunu
|
 |
|
|
merlin21 wrote:pot sa spun de unde? azi am alfat si eu.. este un link catre un magazin..
Banuiesc ca spui de aquariumPrest. Au ei ceva buturugi dar nu sunt asa. Ale mele nu sunt de acolo, sunt mangroove de la jbl aduse printr-un prieten care e unu din importatori pe cta, cred ca si ale colegului bitanu sunt la fel. Personal daca te gandesti la cei mentionati mai devreme eu nu ii recomand pt ca nu sunt acvaristi sau cel putin pasionati, sunt doar "bijnitari" care iti vand orice chinezarie daca nu te pricepi. Buturugile nu sunt tratate, multe plutesc, si nici macar nu ti se zice acest lucru, ba din contra ti se zice ca sunt tratate si ca nu plutesc
|
 |
|
|
asaaaaaaaaaaaaaaaaa, asaaaaaaaaa mai multi litriii!!!  , abea o sa ai masa de plante pt noul setup
|
 |
|
|
|
ai un setup cu foarte mult potential la fel ca si dolly iti recomand si eu, fa rost de un sistem co2. macar o "amarata de bomba " cu drojdie sa ai unpic de co2 acolo
In datele problemei tale nu excesul de nutrienti este cauza. Faptul ca ai mai multa lumina decat pot duce plantele , duce la aparitia algelor. Ca si timp de iluminare nu este mult, dar ca intensitate da. Dupa cum ziceam si mai sus, intr-un bazin plantat tine foarte foarte tare de raportul lumina/fertilizant/co2 o reusita. Ultima din raport fiind bineinteles o variabila. Iti pot recomanda ca sa scapi de alge si brune si fuzz un schimb de apa zilnic de cca 10% zilnic, sau macar sa zicem un 10L pentru o sapt . Micsoreaza lumina. Renunta la unu sau 2 tuburi si ai sa vezi ca algele vor incepe sa regreseze.
|
 |
|
|
Horatius wrote:Postul la care faci trimitere l-am citit de mult si nu m-a lamurit pentru ca nu are imagini si e cam sumar scris. Alga maro pare a fi alga pufoasa, iar cea verde alga sub forma de puncte verzi (conform postului). In privinta combaterii lor, iar nu m-am lamurit, inafara de cateva specii de pesti, creveti care mananca alge. Ce mai intereseaza pe mine este de la ce apar si in ce conditii, pentru a elimina cauzele. In celelalte acvarii ale mele nu am avut nici un fel de alga, iar setupul era mult mai low tech decat in acest acvariu.
La mine alga asta maro nu e in cantitati mici. S-a depus pe toate plantele, inafara de echinodorusi si s-a depus inclusiv pe nisip care si-a schimbat culoarea in maroniu. SAE si ancistrusii nu cred ca ii fac fata, se vede ca tot mananca ei dar alga se tot extinde.
Eu personal de alga maro nu imi fac niciodata probleme. Apare in general la acvariile nou setate, si va disparea singura dupa 6-9 saptamani. Este o alga care se curata usor de pe plante si decor si nu cauzeaza probleme.
In general toate algele apar datorita unui dezechilibru .Tine de foarte foarte multi factori Lumina Fertilizanti co2. Exces de mancare, Suprapopulare, Filtrare nasoala, si o gramada de alte cauze care pot provoca "stres" plantelor , acestea din urma nemai fiind in stare sa consume cum trebuie nutrientii din apa , excesul de nutrienti va fi consumat de .....alge, ai ghicit
Se poate ca tu in bazinele de care vorbesti sa fi nimerit acest raport foarte bine fara sa iti dai seama. Ca sa putem sa te ajutam mai mult da-ne si alte detalii. Ce neoane folosesti, cat timp, ce populatie ai? cat le dai de mancare, fertilizanti? co2? in principiu cam toate detaliile bazinului si poate reusim sa o scoatem la liman
LE: sunt ametit si pe fuga acum am vazut.
Date despre acvariu: 200l volum, 150 l apa, substrat Jbl aqua basis, pietris 3-5cm, lumina 2X30WT8 Osram 965, 2X30W T8 Osram 865, filtrare JBL e900, fara CO2, pesti (4 colisa lalia, 1 tricogaster leeri, 1 conconius auratus, 3 SAE, 3 ancistrusi). Inca nu am administrat fertilizanti. Acvariul are cam o luna de existenta.
din start iti zic ca la un acvariu fara co2 e mult aproape 1w/L . Asta ar fi cauza. Incearca sa reduci cam la jumatate , sfatu meu e sa ramai cu 965`urile. revin mai tarziu daca mai am de completat ceva ca tre sa fug acum
|
 |
|
|
|
Eu zic ca e Fuzz Algae. Aceasta creste pe frunze si pe plantele stem chiar si pe decor In general apare din cauza deficientelor plantelor care scapa nutrienti in apa. In cantitati mici este normala. Ca si metode de combatere iti recomand mai toti mancatorii de alge: Sae, Oto, Amanao, sau chiar si molly. Eu am ceva pui de sae in bazin si ce`i drept inca nu s-au atins de ea. Seriile mai vechi care le-am avut le-au halit instant.
|
 |
|
|
|
Bun venit iti urez si eu dan, si stai linistit ca stai f bine cu limba romana
|
 |
|
|
Trippin wrote:Ah da Dolly le stiu pe cele de la reef. Chiar vorbeam cu George acum vo saptamana cat de tare este Cocoonul de 10 L de la el din magazin. Treaba este ca ala are un filtru extern cascada care nu prea am cum sa il folosesc pentru ca intentionez sa tin acvariul pe birou si mi-ar ocupa prea mult loc daca il trag mai in fatza ca sa incapa filtrul
Oricum o sa mai dau o tura pe la Reef sapt viitoare sa mai arunc un ochi odata la ala si sa ma hotarasc 
Iti vand eu un pont. Pune-l pe birou oarecum pe diagonala, astfel in milocul bazinului in spat eiti ramane unpic de loc liber. Si eu sunt fan nano-uri si crede`ma ca la cat e spatiu de mic filtru intern iti mai lipseste  Plus ca cu un hang-on ti se vede f putin echipament in bazin. Daca ai un birou incalzit pe timp de iarna si ai constant 23-26 grade poti sa renunti si la incalzitor.
|
 |
|
|
Bine ai venit printre noi Coco. De ce 2 incalzitoare? la ce temp tii de nu iti poate face fata unu singur? Din cate vad in poza ta pietrisu e albastru/bleo? Sa stii ca legat de ideea ca orasul nu te lasa sa avansezi in aquascape sau in orice altceva chiar si nelegat de acvaristica nu este o scuza buna  Daca intradevar vrei, se poate. Cu greu dar nu imposibil
|
 |
|
|