[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Asa cum zice si titlu vand difuzoare ceramice mici cu tot cu ventuze

Poze mai jos pret 35ron , trimit luni prin posta romana costuri transport 5 ron. Doar 3 disponibile.

image image
florinel wrote:Salut paunescu.nicolae,problema care o ai cu discusi tai,este una relativ simpla si oricine are(sau a avut discusi),stie ca atat discusi cat si pui lor sunt niste pesti foarte speriosi!Cu general tonic de la tatratec,crezi ca o sa rezolvi o problema ca si stresul discusilor?De curiozitate te intreb ai citit prospectul medicamentului sa vezi pentru ce se foloseste?nici general tonic nici ridicarea temperaturi nu va ajuta nici un fel la rezolvarea problemelor,cresc discusi de ceva timp,atat pui cat si maturi,stiu ce vorbesc crede ma!Nu legat nici de mancare pe care o dai discusilor,este vorba de acomodarea lor,cu noul lor camin,incearca sa petreci cat mai mult timp cu ei,sa stai cam 10-15min cu ei inainte de a lea da mancare,cat si in timpu ce le dai de mancare,sa cureti acvariul,filtreaza pietrisul cat mai des astfel ei o sa se obisnuiasca cu tine,acuma tine de acvaristi cat de exerimentat este,dar si de discusi,unui pui dupa cateva zile deja nu sunt mai speriosi,sunt ok din toate punctele de vedere,unui pui dupa 2 luni isi dau drumul,totul este vorba de timp!Ai mai avut discusi?
Cu respect si sper sa nu supar pe cineva!

Cred ca e printre cele mai bune sfaturi primite de pana acum. Acelasi lucru ti-l zic si eu, Discusii in general au o personalitate f puternica, pana cand se vor obisnui cu bazinul, cu miscarea de pe langa acvariu, si in primu rand cu tine vor sta ascunsi . Cand ii hranesti incearca sa le pui 2-3 granule si deasupra lor sa cada pe langa ei poate le mai starnesti intereseul. In rest cat mai multa atentie pt ei
cu intarzierile de rigoare, bine ai venit ....numa lume buna de la baia mare ma bucur ca avem inca un crescator de discusi printre noi, e bine sa fie experienta in toate domeniile
Eu unu am o boala....tot timpu cer poze de la cei cu bazine asa impresionante ...asa ca iti cer si tie ce zici ...

ps. ti-am modificat eu titlul
salut si bine ai venit
maaaama ce spectru , nea ginele cum o fi ala la echinodorusii tai? da la erio mei?
superbe flori , cred ca mi-ar placea si mie o planta doar ca sa imi scoata tija la suprafata si sa imi faca flori , ce tip de nymphea e? ai de dat ?
esti total off-topic, am rugamintea sa faci un topic corespunzator si sa treci si pe la rubrica despre noi

Aici se inchide
am rugamintea intai sa treci pe la introducere sa ne cunoastem pt ca noi nu suntem forum de anunturi!
cirotariu wrote:Taci ca a zis si ceva de un "pico". Sunt curios, ce "belele" mai ai si in ala? Ca acum ma supar, ma sui in masina, ma duc pana la Bacau si iau acvariul postat de Aqua, cel de 100x30x30 (interesante dimensiuni), ii fac un capac homemade si ma apuc de acvariul 2 (lucru care ar insemna sa dorm cu el cu tot pe holul blocului). Mda, si cand m-am trezit era dimineata...

Da, deci poze cu pico sa vedem si noi, musiu cip...

Ete-l aici in setupurile vechi , cel nou sa se limpezeasca intai si sa termin de pus tot in el ca mai am ceva fissidens de pus pe ici pe colo

lazarginel wrote:Eu ,ca Ogar batrin, pina nu-i vad intr-un acvariu de cel putin 300 de litri nu am sa dorm linistit
Asa ca asteptam noile poze cu ei in casa noua

300nu, dar 250 da ....din pacate inca stau cu parintii care sunt paranoici si din cauza la mass-media noastra cred ca vine un cutremur mare ...si ce-o sa facem cu juma de tona de apa prin casa . Eu am sugerat sa dam gauri de scurgere in peretii exteriori, macar scapam mai repede de apa
bitanu wrote:AAAh, manca-iar tata de frumusei ce sunt ei! Bai nene, mai ai multe acvarii? Pun pariu, ca-n baie nu ai!

Nu dar niciodata nu e prea tarziu ....
pret?
Multam de urari, ma bucur ca v-am incantat privirile...eu cel putin mi le incant zilnic

@alber ce sa fac...daca n-am update`uri cu plantatu, bag cu altceva ....stai sa vezi pico de pe birou ca i`am dat reset, dar momentan inca e tulbure )
Putini dintre voi , in mare parte doar cei care m-au vizitat, stiu ca detin si un jewel vision 180 plantat foarte low-tech cu discusi. Ca pe viitor urmeaza unu mai mare e partea a 2-a. Astea sunt mici detalii....
Ca sa trecem la subiect...de ceva timp s-a ales o pereche superba intr-un san merah si un red marlboro , au inceput sa depuna in plantat. I-am lasat de 2 ori. Prima au mancat icrele dupa 24 ore iar a 2-a oara au mancat puii cand si-au luat zborul. Asa ca am decis a 3-a oara sa ii mut in steril. Zis si facut, am luat un cub cu latura de 38, pt ca discusii care ii am nu sunt exemplare exagerat de mari iar spatiul respectiv e mai mult decat necesar pt depuneri .....am imbracat peretii in coala alba, am pus apa din bazinul in care ii aveam, am bagat un burete, ridicat temperatura si pus con..... A 2-a zi s-au si pus pe prostii

Cam asa aratau in prima zi:

image image image

Pentru ca nu am pus albastru de metil din prima zi cand au depus, cam jumatate s-au albit...bine ca mi-am dat seama atunci si am pus, restul au eclozat ...dupa 3 zile de dat din coada si plimbati pe fiecare parte a conului si-au luat zborul, asa miiici si pricajiti de nu`i adevarat.
image image image

Ei bine iata ca de aproape o saptamana de la eclozare acestia au inceput sa prinda unic de pigment si sa fie mai activi in card, pana acum erau fiecare de capu lui. Asa ca am zis ca e timpu pt o sedinta foto.... Am suplimentat lumina si iata ce a iesit:

image image image image image

image image image image

Acum....schimburi dese de apa, caldurica, liniste si multa atentie. Am pus la eclozat artemia, si sper sa reusesc sa ii intzarc si sa o duca bine Poze cu siguranta vor mai veni pe viitor dupa cum evolueaza
bitanu wrote:
pc.ciprian wrote:
bitanu wrote:Ciprian- guppy? Guppy la Ciprian? De cand? Sunt foarte frumusei, spor la vanzare!

Cred ca de cand m-am nascut, tatal meu este si el acvarist, iar bazinul asta era unul in plus la el in camera care se desfiinteaza

Aaaaa?! Darami camera? In ce camera aveai acvariul asta, ca nu l-am vazut?! Scuze pentru glume!

Eh, exemplu concret la scrisul grabit....iata ce iese ...Nu daram camera, desfiintez bazinul ...sau ma rog il fac steril , "prietenii stiu de ce !" Bazinu era in camera care e fata in fata cu camera mea era ceva neinteresant de asta nu l-am prezentat
catalinm wrote:
bitanu wrote:

Stai putin, sa ma lamuresc. Vrei sa ne spui ca ai facut comanda la un reactor intern cu ceramica poroasa pentru acvariul tau de 96 litri tocmai in Taiwan?! Ce, nu il gaseai prin zona unde locuiesti tu? Puteai bine-mersi sa-ti faci un reactor simplu din filtru de tigara infipt intr-un pai de racoritoare ca tot aceeiasi eficacitate are, dupa parerea mea. Oricum, prin varianta aleasa de tine, cred ca vei pierde 60% din co2-ul bagat in acvariu.

Da , de pe ebay .. undeva la 5E cu tot cu tranport . Pe aici nu am gasit mai jos de 15 E .
Si imi pastrez banutii pentru ceva neoane deocamdata

De ce as pierde 60% cu difuzorul ala cu ceramica poroasa ?

Pentru ca foarte multe bule ajung la suprafata apei se sparg iar gazul este eliberat in aer. Cu un reactor intern sau un reactor pe returu filtrului ai pierderi 0%, tot co2-ul se dizolva in apa. Daca nu te deranjeaza sa incarci butelia mai des foloseste un ceramic, daca te deranjeaza foloseste pe retur. Eu am ales reactorul extern pt ca urasc o gramada de accesorii in bazin....mai am doar la nano, dar la acesta din urma mi-am dat comanda de toate echipamentele din sticla...asa de efect

bitanu wrote: Un asemenea reactor cu ceramica am experinmentat si eu, si dupa doua zile de asa zisa utilizare l-am aruncat, nu m-a multumit deloc.

Crede-ma cand iti zic ca eu cu un difuzor ceramic am reusit sa omor toate vietatile dintr`un bazin de 270L ...chiar fac fata tre doar sa ai rabdare
Sa stii ca o lunga perioada de timp am mers si eu cu pauza la pranz....nu are nici un efect asupra bazinului si asupra algelor....daca va fi sa ai un dezechilibru vei avea si cu pauza si fara. Eu mergeam pe pauza la pranz exact in intervalu care l`ai mentionat mai sus doar ca sa ma bucur si eu de bazin seara cand ajungeam de la munca. De cand sunt freelancer si stau acasa mai toata ziua aprind bazinu la 12 si il sting la fel ca si tine la 22, iar treptele de lumina nu sunt mai mari de juma de ora intre ele. Acum testez programu cu juma de ora intre ele, pana acum a fost 2h/1.5h
stai tu linistit ca nu doar bitanu iti urmareste postul, estem mai multi da stam in umbra hai ca evoluezi fromos ...
bitanu wrote:Ciprian- guppy? Guppy la Ciprian? De cand? Sunt foarte frumusei, spor la vanzare!

Cred ca de cand m-am nascut, tatal meu este si el acvarist, iar bazinul asta era unul in plus la el in camera care se desfiinteaza
salut, bine ai venit, la fel iti zic si eu ...mi se pare cam subtire geamu de 6 pt bazin de 100L daca ai intarituri nu ar trebui sa fie probleme decat daca il atingi pe la colturi cu ceva contondent

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: