| Message |
|
|
|
uite cum era apa aseara in bazinul de 100.. sunt amandoua filtre in functie
|
 |
|
|
|
de ce nu ar fi populate filtrele...nu mai stiu exact dar au peste 5 luni de cand le am.. si ultima oara cand am completat cu material bio e mai bine de 3 luni... unul a venit mai repede .. adica lunul a mers vreo 2 luni in paralel cu 302.. normal ar fi sa fie populate...
oricum dupa schimbarea asta ...complectez cu bacterii
daca nu vad diferenta.. dimineata ma apuc sa montez 302-ul si fac si un schimb de apa
|
 |
|
|
|
deci iti spun clar.. dimineata, cind am bagat pestii ,apa era limpede.. dar clar.. maine iau si conditionerul..si o filtrare mecanica mai buna nu strica....pe partea asta nu stau prea bine.... la canistre am doar burete in sorb.. restul e bio si la intern am un perlon pe fereastra de in la camera de medii.. in rest....
daca opresc filtrele... nu am probleme cu bacteriile?
|
 |
|
|
|
...
|
 |
|
|
|
...
|
 |
|
|
|
...
|
 |
|
|
|
am mai facut citeva poze.. e clar ca sunt particule de praf .. si cred ca e si ceva bum bacterian.. am spalat substratul....se vede pe frunze si pe mopan,depuneri de nisip fin..ceea ce cred ca asta e in apa deocamdata... sper sa se vada
|
 |
|
|
|
de la GBL am vazut ca denitrolul ajuta la fixarea bacteriilor si ma gandeam ca filtrarea meca sa scoata impuritatile... bine inteles ca nu trebuie sa lipseasca perlonul chiar daca e nevoie sa il spal la 2 zile pina limpazeste apa cum vreau eu
da interesant ce zice despre produs..dar incerc sa vad daca gasesc la petshop.. nu mai astept curieru
|
 |
|
|
|
coloidal.. flocoane... stai ca asta nu inteleg...daca preia forme dupa curentii de apa sau stiu eu.. particule vizibile?
|
 |
|
|
|
o sa ma duc sa iau .. maine si cred ca o sa iau si on .. cum ai spune... pentru apa clara..
dar cred ca ar fi bun si o filtrare mecanica mai... mare.. cu 302-ul
|
 |
|
|
|
de consistenta nu pot sa spun dar cred ca e in jur de 20cm.. nu am cu ce sa o masor.. stiu ca e simplu dar acum imi e lene sa fabric o chestie...in orice caz..se vede destul de greu pe lungimea bazinului,in capat.. cred ca de la 20 cm deja e ceata
Curentul.... 2 spray bar de la canistre sunt aprox45' pe suprafata apei.. unul e pe latime,unul pe lungime,si un al 3 spray bricolat de mine,nu e aliniat,bate pe lungimea bazinului la jumatatea coloanei de apa dar nu are pompa puternica, e de 600l/h .. de la filtrul intern
Deci apa ,dimineata era limpede,dupa ce am pus pestii in ea s-a tulburat...eu asta cred,, cred ca nu am spalat bine nisipul ....e nisip de max 1mm .. ce am bagat acum.... l-am pus ca stiu ca el o sa se aseze sub pietris,si o sa fie un substrat mai bun pentru unele plante
asa cred
|
 |
|
|
|
sunt sigur ca e de la nisip... sau asa cred pentru ca dimineata cand am bagat pestii,apa era limpede...Stiu la ce te gindesti.. la deciclare.. da este si o deciclare partiala pentru ca filtrele ,amandoua au mers in bazinul de 100 de l unde am tinut pestii de ieri de pe la 11 pana azi dimineata,iar mediile din filtrul intern au fost in bazin cu pestii si cu apa din bazin..Am spalat ornamentele si pietrisul..substratul..cind am pus filtrarea mecanica am adaugat si solutie ..cum ai spune,mi-a dat-o cand am cumparat siporaxul si am pus si denitrolde la GBL.. am vazut ca ajuta sa se fuixeze mai repede bacteriile in "tranzit"
|
 |
|
|
|
....si o poza cu... inceputurile.. borcanul de 100litri
|
 |
|
|
|
....
|
 |
|
|
|
..
|
 |
|
|
|
am bagat sun sunul pentru limpezirea apei
noemal ca am tinut cont de surplusul de greutate ,.. m-am gindit ca trebuie sa tina minim 700kg,pe interior sunt profile C 30x30x2,5mm nu am avut teava patrata dar si asta tine bine plus,blatul si lateralele de 3cm si spatelecu despartitoarele si placa de la baza sunt de 1,8....
standul veci era facut din 1,8 tot ,fara intaritoare metalice
|
 |
|
|
|
...
|
 |
|
|
|
am 30w total dar e impartit in 2 circuite.. unul de 120W si unul de 180W.. de cind cu GSA-ul am mers numai pe 120 si vad ca e bine.. nu s-a mai dezvolta alga..Stiu ca e cam mult 0,7W/l dar eu cred ca daca ma apuc sa il pantez s-ar putea sa am nevoie... dar ,din cate am citit pe la voi,cu plantatele... cred ca nu o sa am nevoie
dar ce e ciudat,am gasit o folie de plastic portocaliu si am l-am lipit pe reflectoare...(ele sunt cu alb rece).Prima oara ,era prea intens colorata lumina si am facut cite patrucanale sa am mai mult alb.Acum pare o culoare calda ,de 2 saptamani,parca ,cateva frunze ,cu mai putine alge,parca se curata si plantele incep sa prinda culoare la frunze... sper sa fie bine
|
 |
|
|
|
este nisip de constructii.. esta acelasi tip cu ce aveam inainte numai ca ce aveam in bazin,era cernut,am bagat ce era mai mare,acum am vrut sa complwtez si cu fin,m- gindeam ca poate e mai bine pentru anumite plante
|
 |
|
|
|
cred ca am facut o conarie.. cum am schimbat standul, a trebuit sa giolesc bazinul si am zis ca , daca tot il golesc sa mai pun ceva substrat.. am pus nisip fin, ... l-am spalat de nu mai stiu cate ori .cind am umplut bazinul, s-a cam tulburat si am pus si sun sunul 602 pentru filtrarea mecanica.A vrut sa limpezesc apa inainte sa bag pesti in bazin.Azi dimineata ,apa eara limpede si,am bagat pestii .Problema e ca s-a tulburat iarasi apa si cred ca e de la nisip...ori mai trebuia spalat ori.. v-atrebui sa il scot...M-am gandit la o solutie..sa pun in functie canistra AEF 302 dar cu materiale fde filtrare mecanica.. numai mecanica.. ce ziceti?
|
 |
|
|