[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
speram sa fii in Paris... te puteam ajuta mult mai usor.. dar nu-i bai....e bine si asa...atata timp cat icerci sa pui in aplicatie sfaturile colegilor...
Donny unde esti in Franta?
iti multumesc si eu pentru apreciere dar .. la mine nu vad vreo evolutie...de luat in seama... eu nu am plante,,, am de fapt doar anubias si care si ala saracul cate e de rezistent are probleme,,,,am avut si eu o plantuta mai de doamne ajuta dar saraca ....nu a reusit in criminalul asta de bazin... dar la tine....e evident
Acum fii atent sa nu citeasca sefa mesajele astea. ...
daca o lasi pe sefa sa aleaga pestii... trebuioe sa o pui sa invete ceva ;la inceput.. sa nu te trezesti ca vrea scalari,carasi si cine stie ce ciclide...in acelasi bazin..
daaa am vazut..e suuuper...si imi aduc aminte cite de necajita era pe la incepputul anului.. parca a vrut sa renunte...si uite acum ce a iesit din manutele ei
nu am ce sa comentez in plus fata de ce au spus colegii inaintea mea doar ca.... am impresia ca e ptimul INCEPUT de acvariu,de pe acest forum,care ,de la prima descriere , nu se incadreaza in categoria de INCEPUT CU STINGUL...a respectat procesul de ciclare, nu suprapopulare....
Ai populat bazinul putin cam brusc sa spun asa... normal trebuie sa il populezi treptat dar asta de stiut pentru data viitoare.Nu e o eroare mare dar e bine de stiut
totusi.. ar trebui sa ai niste teste de apa pentru nitriti si nitrati si amoniac ,asta pentru ca filtrarea este cam la limita si nu se stie in ce stagiu de ciclare e filtrul.Facand teste ,o perioada ,cam la 3 zile. nivelul nitritilor si al nitratilor, iti dai seama daca filtrarea e pe masura incarcaturii biologice din bazin.In cazul in care ai nitriti,ciclarea nu e finalizata si esti obligata sa faci schimburi de apa mai dese,macar 30% din vol bazinului la 3 zile.Daca nu ai nitriti,este bine,urmaresti nivelul de nitrati si la o valoare de max 50ml/l trebuie sa faci schimb apa ,tot asa un 25-30%.Se prea poate ca nivelul nitratilor sa se ridice destul de repede datorita filtrarii...si depinde si ce ai in acel filtru
daaa... superb...un exemplu bun..perseverenta,pierderi si....virusul.. mrea lui ca daca te-a prins,nu mai scapi....
super timisoru...ai avut de tras dar....uite ce a iesit...
ok o sa fac si asta..
e am incercat sa am cat mai putine zone "moarte".. de aceea le-am imprastiat
pai nu m-m uitat expre la asta..dar undeva la 3 sfertuti ar face ceva in genul ochi.. probabil se intalneste curentu de pe lungime bazinului cu cel de pe latime... ...cel de pe latime,la geam,duce apa in jos. iar cel de pe mijloc,,,duce apa undevain zona verde,ca vad si acolo putina miscare a frunzelor
normal ca asta e satisfactia cea mai mare...cint tu gindesti proiectul,tu il executi si il aduci la final... mai ales sa iasa asa cum l-ai gandit...eu zic ca astea sunt momentre de FERICIRE Numai sa tegindesti EU AM FACUT ASTA... normal cind apar si laudele....
eu unul... doar visez la poze sau bazine in genul vostru...deocamdata.asta e.. timpul o sa spuna mai multe..
oricum.. trebuie sa aveti multa rabdare.. dar e clar cxa este nevoie si de timp
pai la mine .. apa... nu are doar o directie... o canistra are sprayul pe lat si bate pe lungime,unul e linga filtrul intern si bate pe latime.. asa cum bat ele ,putin in unghi, si internul,i-am bricolat un spray care e cam la jumatatea coloanei de apa ia.Are gaurile facute in spirala ,putin.. din 7 gauti,ultima bate putin in jos si pria putin in sus dar tot pe lungimea bazinului.Pompa nu e asa puternica,600l/h.Deci daca e sa tin cont de circulatia apei in bazin...sunt in ceata
asta e clar ca fara experienta nu se poate dar,e bine ca aveti cine sa va "impulsioneze"sa faceti treaba cat mai buna..daca nu ai fi vazut ce scaoate Gabi,poate nu te imbia asa tare sa iti iei un aparat mai performant sau sa studiezi mai mult
la Gabi.. eu doar ,ma uit....ce drac sa mai scriu ca....multe din poozele lui imi vine sa le fac afise sau backgraund la bazinul meu.. asa poate nu mai am nevoie de plante

cica ... da tre sa fac si io ceva.. sa comentez pe postul lui Gabii...da a toti il lauda ... nu carcoteste nimeni...cica o sa o fac eu... asa ca sa mai fie si o carcoteala pe acolo sa ai stric topicul..
daa tot sunteti abonati la ban... sa imi fac si eu un abonament

deci nu e asa mare problema... furtunul intra pe stiutul de la robinet ,destul de greu si daca ai pun si un colier chiar nu am probleme sa curga..Dar daca vreu sa pun piulita care o are robinetul atunci trebuie sa schimb furtunele,cu unele mai subtiri in carne
bai frate.. cred ca a inceput concursul de poze...cred ca v-a molipsit Gabi....
faiine poze...fain tare si bazinul.. de creveti.. nu pot spune.. imi plac asa tare ca...daca e negru gri ,rosu sa verde.. tracat sau nu.. imi plac
Dar imi place si mai tare ca incepeti va zbateti sa ajungeti la performante ca si Gabi
da... pare logic.. chestia ca .. nu stiu ce sa fac in cazul in care o sa pun prefiltrul sun sun la 403.Are furtunele mai groase in carne si piulita de etansare de la prefiltru nu o mai pot monta.. doar sa ai montez coliersi cred ca asta am sa fac ....ca sa nu mai schimb furtunele
oricum .. astept .in inuarie imi mai iau prefiltru 602 si am sa le montez la cele doua 403b
da... filtrare bio... am ceva dart cea mecanica e... slaba... am bureti doar la inurile canisytrelor si o bucata de perlon la cel intern.. in rest.. nimicsa pun prefiltrul sun sun....ma gandesc ca protejed doar o canistra.. si as vrea sa le protejez pe amandoua la fel.. lultimul l-am curatat acum o luna... dupa ce a mers 3 luni..Chestia ca le curat la o diferenta de 3 saptamani... daca unul e mai protejat mai bine.....imi dau peste cap programul asta.
cred ca o sa iau si Filter Medium...e de la TETRA,GBL sau..
tulburarea apei se datora nisipului proaspat pus.. probabil ca nici nu a fost prea bine spalat cu toate ca... nici nu stiu de cate ori am facut-o.. acum e limpede e bine.....inca e foarte putin incetosata... probabil deciclarea partiala..sa particule fine de "praf"....
oricum,as vrea sa pun in functie si AEF 302 doar pe filtrare mecanica...aici as dori niste sfaturi.. ce sa pun in el,cum sa le aranjez si mai ales,pozitionarea in bazin pentru ca pe margini am sprayurile de la canistrele sun sun .. si nu stiu daca e bine sa pun tot sprey bar la filtrarea mecanica,, si daca ar fi bine pe mijlocul bazinului
super
se poate.. ti-am spus ca era limpede dimineata inaite sa bag pestii apoi... probabil.. ancistrusi au agitat putin pe acolo,astialati.. au inceput sa isi bage botul in substrat.. si de aceea ma gindeam sa suplimentez filtrarea mec.. poate nu am spalat eu bune nisipul si astia au ridicat praful pe acolo

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: