[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
- Incearca sa nu mai folosesti diacriticele, deoarece formatul software al forumului nu le recunoaste corect.
- De unde esti? E usor sa completezi la profilul personal (My Profile - Location).
- Pestisorul tau nu este pretentios si, cu foarte putin efort, vei putea sa-i oferi o viata foarte buna. Cu conditia sa vrei si sa asculti sfaturile primite.

Adriana.palea wrote:Pe langa pietris, as vrea sa pun decora?iuni din m?tase. Am inteles ca in cele din plastic se agata aripioarele pe?telui

Pune-i niste nisip si niste plante de suprafata... e suficient.
Bun venit pe forum, Adriana!

- pestisorul tau este foarte frumos si, daca ai grija de el, o sa te incante in continuare.
- el face parte din familia Anabantidae... nu este foarte pretentios.
- uite, aici gasesti multe informatii despre ei: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/5.page

Ca recomandari generale:

- incearca sa dai bazinului un aer "natural"... fara sticle colorate, fara plastice... cauta sa imiti natura, atat cat se poate.
- este un peste timid si eu nu l-as asocia cu altii... masculii se bat intre ei, deci sa nu ii iei "un prieten".
- hraneste-l putin, o data pe zi... la 2-3 zile, schimba apa. Apa "de schimb" este bine sa fie tinuta cel putin 24 de ore, la "aerisit".

In rest, daca o sa vrei sa inveti cate ceva despre acvaristica, aici suntem.
Colegul nostru Disciponel si-a schimbat nickname-ul... noul lui nickname este Hermit.
cr1st1an wrote:Nu e filtru de carbune activ, in instructiuni scrie exact asa: carbon filter pad...

Ba este EXACT un filtru cu carbune activ!... colegul Liv te-a sfatuit foarte bine, scoate-l de-acolo si pastreaza-l pentru cazurile in care vei trata apa cu ceva medicamente.
Ziua #21 (de la depunere):

- mai sunt in viata aproximativ 20-25 pui, care inoata "in card" pe langa femela... restu' au fost mancati de catre ceilalti pesti (astronotusii i-au vanat sistematic).
- masculul nu mai are treaba cu "familia" lui, deoarece femela de Labiatum a intrat "in calduri" si emana feromoni in apa... ca atare, domnu' Synspilum o cam cobzareste pe dna Labiatum.
- astronotusii sunt "exilati" in treimea superioara a acvariului, dar fara sa fie in vreun pericol imediat... vin la mancare si nu-s "rupti" sau "ciufuliti".
- ideea cu lemnele "atarnate" a fost geniala, deoarece s-au creat la suprafata apei cateva "zone izolate" (unde pestii se pot "refugia").
Neonii aia au o boala specifica lor, care se numeste Plistophora si care ii decimeaza in masa. Uita-te pe net dupa simptomele bolii si vezi daca se potriveste cu ceea ce se intampla la tine in acvariu.
Din pacate medicamentele nu prea "functioneaza" in tratarea acestei maladii... acum multi ani, eu am avut oarece succes cu Furanol2 (de la JBL), dar nu astepta minuni.
- "Prefiltrul" ala este un burete care se monteaza pe IN (pe intrarea in filtru)... ca sa nu umpli canistra cu mizerii si sa trebuiasca desfacuta lunar.
- Cauta pe google dupa "prefiltru Eheim" si o sa intelegi imediat... sunt multe firme care produc, ai de unde alege.
- DA, coeficientul acela de siguranta iti da o idee asupra modului in care o sa dormi noaptea... linistit, sau stresat.
- Eu, personal, as cauta sa ma apropii de zona "VERY SAFE"...

DA, un sump este mai eficient in ceea ce priveste filtrarea... dar poti tine acel acvariu cu 2 canistre, fara probleme!
Citeste topicul din semnatura mea: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5503.page
Servus si bun venit pe forum!

- in primul rand, completeaza-ti profilul (My Profile - Location) cu orasul de resedinta... ca sa nu te trimitem aiurea, cand o sa intrebi cate ceva.
- acu' hai sa rtecem la lucruri concrete.

Bazinul:
- eu iti recomand 170 x 70 x 60, cu geam de 12 mm... fund dublu si ranforsari superioare longitudinale.
- da, merita sa faci una din laturi din sticla ultraclara... da' nu te stresa cu asta, ca nu e ceva fara de care nu se poate trai.
- cine iti lipeste acvariul?
- aici ai un "calculator" care iti ofera posibilitatea de a te verifica "la grosimea sticlei": http://theaquatools.com/building-your-aquarium/
- la cotele pe care ti le-am recomandat eu, esti situat la un coeficient de siguranta de 3.8 (SAFE).
- pentru o intaltime de 65-70 cm, vei avea nevoie de geam de 15 mm grosime.
- dincolo de costuri, o sa vezi ca inaltimea aia mare o sa te incomodeze atunci cand o sa ai nevoie sa umbli in acvariu.

Stativul:
- DA, foloseste profil 40x40x3... eu am asemenea profil la standul pe care sta bazinul meu (200x50x55) si rezista de peste 10 ani (detalii aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/5503.page)
- daca "mesterul" stie meserie si sudurile sunt facute corect, nu vor fi probleme... sa NU ii pui picioare reglabile, pentru ca toata greutatea se va concentra pe ele!... daca va fi nevoie, standul se regleaza cu "pene" bagate dedesubt.

Lumina:
- fiind vorba de cichlide, nu conteaza ce lumina le pui... foloseste ceea ce-ti place tie, ca pestilor le este indiferent.
- mergi tot pe leduri, pentru motive legate de economie si caldura degajata.

Filtrare:
- niciodata NU este prea multa!... daca poti, ia-ti 2 canistre. DA, Fluval este o firma serioasa si canistrele alea FX6 sunt ok.
- monteaza-le prefiltre pe "aspiratie", ca sa maresti intervalul intre 2 spalari.

... in rest, nisip si pietre, dupa gust si preferinta personala... avem aici multe bazine cu cichlide, o sa ai de unde sa te inspiri.

Spor la treaba si te asteptam si cu alte intrebari!
La solicitarea grasului de Pavelescu, inchid acest topic... sper sa-l redeschid cat mai repede.
Plm, potoliti-va cu tampeniile... nu se inchide nimic.
Succes si bafta cu baboii aia!
Poti, numa' ca puii aia o sa iasa printre "gratiile" maternitatii si n-ai rezolvat nimic... incearca sa decupezi o bucata de plasa "de tantari" si sa o folosesti ca sa acoperi "gratiile".
Pai, care sunt "ceilalti" pesti?... pentru ca la mine au rezistat cativa pui de Ancistrus (care au ajuns la maturitate) in bazin cu astronotusi. Deci, se poate!
Daca nu ai alt bazin, da' vrei neaparat sa pastrezi puii, atunci trebuie sa izolezi cumva nuca aia de cocos... o "cusca" din plasa, ceva de genul asta.
dan.pavelescu wrote:... de la atata foo-thay cu curentul si alte maciuci, s-au stresat pestii si sunt plini de gris, azi dimineata apa era tulbure...

Mda, plm, asta e nasol... Nu vreau sa mai zic decat ca iti doresc sa-i pui pe picioare!
Frumusel bazinul, imi place cum "cade" lumina! Bravo, felicitari!
dan.pavelescu wrote:...Plm, va zic io, m-au ajuns blestemele oscarilor homo si bazinul asta se cere desfiintat...

Nu te stresa, ca astea "ie" doar "neste" probleme tehnice care se rezolva usor.
- Da, poti elimina buretii si poti folosi doar materiale de filtrare biologica... micromecul este si el un asemenea material, deci il poti pastra.
- Poti folosi un prefiltru cu burete, pe "intrarea" filtrului...
Un acvariu gol se rezolva repede cu "potroaca"...
- bagi sare in apa pana cand ajungi la saturatie si cristalele nu se mai dizolva...
- lasi o pompa sa vanture apa aia timp de 48 ore si totul e steril.

PS: Permanganatu' de potasiu (KMnO4) "pateaza", asa ca o concentratie barosana o sa-ti coloreze siliconul.
Bun, azi am fost acolo.

- e vorba de o cladire administrativa, aflata cumva in mijlocul acelui parculet din spatele policlinicii Titan.
- am gasit usa deschisa si-am intrat cu tupeu si cu telefonul pregatit: "Astia e pestii parcului, domle!", asa mi-a zis bodyguardu' ala care m-a dat afara.
- babaetzi, n-ati vazut asa ceva!... plm, ciortanul ala nu incape intr-o galeata!!! E ceva IMENS!!!
- sunt 2 bazine necajite... nisip, lemne si apa... fara lumina. Pestii sunt mari si bine hraniti. In celalalt bazin erau ceva "africani".
- in bazinul asta sunt 3 Vieja mari si 2 Synodontisi grasani... nimic spectaculos, daca nu iei in calcul marimea pestilor!
Ia apa cu cana si vars-o inapoi, de sus... in juma' de ora oxigenezi tot bazinul.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: