[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Aia e policlinica Titan... se vede de-afara? Daca ma invart pe-acolo?

Edit: Am vazut si modificarea... merci!
smileyface wrote:Off topic: am vazut in capatul parcului de langa Policlinica Titan un acvariu intr-o cladire...

Vreau adresa exacta... pe harta. Please!
- Au ramas cam 50% din pui... masculu' e rau si bate tot ce misca, da' tot nu poa' sa faca fata.
- Una peste alta, perechea de Synspilum este foarte grijulie.
Cum doriti, cum poftiti... cand consideri ca "e gata", trimite-mi detaliile pe PM si facem topicul imediat.
rodoselada wrote:povestea merge mai departe.

Si acest bazin poate merge la rubrica Creme de la creme.
Ce parere ai?
@rodoselada: Bazinul e copt pentru rubrica Creme de le creme... te rog sa-mi dai detaliile necesare: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26518.page
... Ora 14.00

- Puii au iesit la "zbor"... femela pazeste cardul, iar masculul patruleaza...
- El si-a reluat sarcina de "gardian" si a pus pe toata lumea la respect. Toti ceilalti pesti sunt "pusi la colt" si batuti.

Ziua #10

- n-am mai scris nimic in ultimele zile, deoarece lucrurile-s "stationare"... femela isi pazeste inca progeniturile. E o mamica foarte constiincioasa.
- alevinii au inceput sa se "ridice" abia in aceasta dimineata... au iesit din icre in 3 zile, da' au mai stat inca o saptamana ca sa consume sacul vitelin.
- probabil ca deseara (sau maine dimineata) o sa pot vedea femela inotand in mijlocul "cardului" de pui.
- masculul a lasat-o mai moale cu "protejarea ariei", da' inca isi mai aduce aminte ca tre' sa patruleze zona.
b07uos wrote:... iar tot de astazi m-am apucat de constructia unui stand din lemn pentru acest acvariu. ..

Pentru inspiratie: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39198.page
Un bazin care ar fi alunecat usor spre "kitsch", dar pe care il salveaza (mai mult decat onorabil) cei 2 pesti haiosi... caraseii sunt foarte frumosi si se vede ca ai grija de ei.
Cred ca trebuie sa ai in vedere un bazin mai mare, deoarece acvariul ala o sa le ramana mic.
Baga-l repede in sump, pana cand reusesti sa scapi de el.
Petele alea-s de la apa... teoretic, le trece de la sine.
dan.pavelescu wrote:... Am si eu nevoie de reteta pentru Nopox de casa va rog...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1720/27689.page
NOPOX "de casa":

- 800 ml otet industrial (din alcool)
- 200 ml palinca de prune
- 2 lingurite de zahar brun.
Artur wrote:... Pun si eu o intrebare, poate tampita, masculul "in plus" de oscar nu poate sa faca pereche cu femela galbena? )))

Cand zici "femela galbena", te referi la exemplarul de Cichlasoma Labiatum?
Daca DA, atunci NU. ... adica, astronotusii NU se pot corci cu labiatumi.

- dupa provenienta (apele de bastina), cichlidele americane se pot imparti in 2 mari categorii: SA (south american) si CA (central american),
Cichlide CA: nigrofasciatum / biocellatum / meeki / salvini / cyanoguttatum / carpintis / labiatum / citrinellum / synspilum / trimacullatum, etc.
Cichlide SA: ramirezii / scalarii / geophagusii / astronotusii / festivum / severumii / discusii / acarele.

- americanii au studiat problema hibridizarii si au descoperit cateva lucruri interesante:
1) orice CA x orice CA = hibridizari reusite!... puii sunt viabili, cu sterilitate la 99% din masculii rezultati in urma hibridizarii (99% din femele sunt fertile). Asa au fost facuti pestii papagal si flowehorn.
2) orice CA x orice SA = NU ies pui, niciodata!... singurele exceptii documentate sunt legate de combinatiile cu Cichlasoma festae (SA) care a putut scoate pui cu alte cichlide CA... dar C. festae este practic o cichlida CA care traieste in anumite zone (Ecuador) din America de Sud.
3) orice SA x orice SA = NU ies pui, niciodata!... exceptii fac hibridizarile facute in cadrul speciilor din acelasi gen. Adica, poti combina Acarele intre ele: verde & albastru (Aequidens Rivulatus x Aequidens pulcher)... sau diferitele variante de severumi. Sau discusii... deci, doar intre ei (intra-specie)!

Later edit:

- Vis-a-vis de situatia din bazinul meu, masculul de Vieja Synspilum se poate combina cu femela aia de Amphilophus Labiatum.
- Puii lor vor fi viabili (femele fertile si masculi sterili)... un astfel de hibrid (o femela), recombinat cu oricare dintre "parinti" (deci cu un mascul "curat" de Synspilum / sau Labiatum), va da pui "fertili" 100%.
Bazinul arata foarte misto si relaxant!... mie imi place atmosfera aia, realizata de cele 2 "tufe" de radacini subtiri printre care se invart cativa pesti cuminti.
Da, asa este. Ciortanii mari sunt pesti pe care cu greu gasesti sa-i dai cuiva. Stiu cum e.

- baboii mei sunt in regula... maine ar trebui ca puii de Vieja sa iasa "la zbor".
- femela ii pazeste, e o "mamica" excelenta. Masculul o mai arde aiurea, da' tot are atitudinea aia protectoare.
- astronotusii "cocheteaza" cu o bucata de perete.

Eu ti-as recomanda sa astepti sa vezi daca icrele alea eclozeaza... si dupa aia sa faci schimbul de apa.
Si eu am oprit reducerea de nitrati, acu', cat am perechea de Vieja "pe oua".
- Icrele-s albe in primele ore... apoi, tre' sa-si schimbe culoarea.
- Desi, din ce imi aduc aminte, la aia ai mei icrele ramaneau albe pan' la eclozare (da' pestii erau albinosi).
- Oricum, nu tre' sa te stresezi daca nu ies puii... perechea e "la inceput" si tre' sa invete.

Uita-te la papilele genitale, e imposibil sa nu vezi "femela"... tre' sa aibe inca papila afara: scurta si groasa.
La mascul, e o "aia" mica, ascutita si conica.

Si, felicitari! smilie
Plm, sunt multi baboii in bazinu' actual... o sa cam stai cu furtunul in mana, ca sa le schimbi apa saptamanal.
Mie imi place cum au evoluat pestii. ... cand ziceai ca faci bazinu' ala mare?

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: