[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
pai si eu pot spune ca am salvat unul....e pe piatra dragon.. are rizomul lung si 4 frunzulite si 3 sau 4 mustati... a fost doar rizomul si o frunza si vad ca incepe sa se bucure de apa
mi se pare ciudat.. nu mai stiu unde am citit ca Anubiasul are nevoie de ceva spatiu.. destul de mare pentru ca sa se dezvolte.dar ce vad si la mine si la tine... nu are treaba.. isi vede dde ale lui si in padurea deasa
si la citi W/l esti acum?
ce belea de floare e...superba da la tine ai merge suuuper bine
Plant ProFe7 de la Aqutic nature
eu pun 5ml pe saptamana... adica dupa schimbul de apa
scuze liv
vreau poze....
da.. dar cauta sa gasesti NPK nu doar fe.. feropol are continutul de baza fierul.. este important si asta dar e indicat un NPK
Silviu Man wrote:Vad ca Anubias merge bine. In citeva luni, va ocupa binisor spatiile din laterale.

m mai are pana asi revine ,sa fie cum vreau eu dar vad ca am gasit solutia sa ai fie bine.. asa cum credema.. cea mai mare problema ,limina alba rece.. am facut modificarea cu folia asta + fertilizarea EASY...vad ca ai este bine...si totusi mai am de asteptat sa vad reactiile La anubias e mai greu ..creste lent
se mai vede inca GSA-ul dar de cand am bagat lumina asta... dispare... daca te uiti la ultimile 2 poza,anubiasul de langa sorb se vede mai bine si la ultima poza,anubiasul de linga mopan,cel in tufa mai mare... se vede pe frunze...
dar vad ca a inceput sa le fie mai bine si ma bucur.
si totusi.. daca te uiti la inceput,cind am achizitionat acest bazin,se vede cit de mult s-au dezvoltat anubiasii si mai ales cei care i-am avut in cel de 100 l.. nu este mai mult de un an si vreo 2 luni... mi se pare ca s-au dezvoltat foarte repede...ca daca ma gandesc sa ai pun iar in bazinul de 100 l as avea un bazin plantat mediu doar cu anubias
si folia pe care am utilizat-o
...
..
..
...
..
...
....
important...la acvariile cu chit inclus, in marea majoritate,la bazinele mici, filtrarea este mecanica si poate si chimica,, adica doar bureti sau poate un burete si cva granule negre.. acestea fiind carbune activ.Deci,in general aceste bazine vin cu dotari minime la iluminat si la filtrare.. ca sa le populezi ,trebuie sa schimbi filtrarea,adica sa achizitionezi un filtru cu capacitate mai mare,in care sa ai si medii filtrante biologice cum ar fii ,siporax,lava vulcanica,metrix.. asta e si in functie de buget Daca vrei plantat mediu,ai nevoie de lumina si de un sistem CO2.Lumina pe la un 0,5W/l ar fi suficienta.Sunt plante care nu necesita neaparat CO2 dar e bine sa ai pentru fotosinteza
bai frate... e o vorba romaneasca..."prost sa fi norc sa ai"...(noroc ca esti) si uite asa,norocul prostului....
Dupa cum am spus,am acele reflectoare led 60W unul... pe cele 2 pe care le folosesc am pus o folie de plastic un galben-portocaliu...aproximativ culoarea de la lampile de iluminat stradal.La inceput culoarea,era prea dura,asa ca am facut niste decupaje pe folie ca sa las mai multa lumina alba...si surpriza....GSA a inceput sa dispara de pe frunze si radacinile de la anubias... si folosesc si fertilizant universal Plant ProFe7 de la Aqutic nature,bine nu folosesc mul.. pun 5 ml pe saptamana... plante easy..doar anubias
frunzele incep sa isi revina,alge tot mai putine...
nu pot sa spun ce intensitate are lumina...sau exact culoarea...dar am sa incerc sa pun poza cu tipul de folie... sper sa se vada culoarea... dar nu acum.. acum am ceva treaba .. mai pe seara

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: