Message |
|
un mic update:
am reusit sa prind infratorul in poza, acum ca e mai aproape de geam cred ca e o steluta
|
 |
|
Salut, ma intereseaza un reactor cu recirculare dar astept oferte si pentru reactoare simple
Multumesc
|
 |
|
superb ms
|
 |
|
daca le merge bine si se inmultesc iti dau eu, sper doar sa nu imi distruga coralina
|
 |
|
una buna una rece
am reusit sa scot micuta anemona cu apa fierbinte si cu seringa, mai usor decat ma asteptam.
azi insa am descoperit o steluta mica si alba  Asterina Starfish am vazut ca parerile sunt impartite pe net pun si eu o poza sa va dati cu parerea, momentan e pe geam dar nici nu are ce cauta pe pietre ca nu am nimic
|
 |
|
|
 |
|
multumesc pentru lamuriri sper sa nu ma mai stresez atat dupa ce incep sa am ceva in el
merita sa pun piatra ponce in sump ? ce parere aveti ?
am inteles ca matrix-ul este defat piatra ponce
|
 |
|
m-am mai linistit
ce sa zic stiam in ce ma bag dar chiar din prima luna 
|
 |
|
nici nu am inceput bine si imi vine sa arunc tot
ce sa fac ? cum scap de ei nu vreau sa risc acum la inceput si sa am o problema mai mare mai traziu
se poate scapa de ei ?
|
 |
|
Sunt reef safe ?
|
 |
|
nu e tot, am mai gasit si asa ceva, imaginea nu e de la mine dar cam asa arata sunt mult mai mici scot cozile/capetele din piatra
si 2 niste musculite foarte mici care se plimba pe piatra foarte repede *(o sa incerc sa gasesc sau sa fac poze)
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
ok, schimb substratul cu nisip
- imi fac reactor cu biopelltes
- si mediu antiphos
si sa cumpar niste Matrix
lasam la murat si vedem ce obtinem, sper sa pot face schimbarea substratului pana vinerea viitoare
Multumesc pt sfaturi
|
 |
|
le pusesem sa fie in plus fata de piatra vie nu credeam ca imi mai trebuie si alte medii de filtrare pe langa piatra.
nu e suficient sa schimb spartura cu nisip ?
Ok zic sa schimb inelele ce pot pune in sump sa ajute ca mediu de filtrare si cum sa il folosesc ?
Multumesc
|
 |
|
spartura de coral e noua nu a mai fost in alt bazin dar totuzi si eu m-am gandit ca e prea mare am vorbit deja sa ma duc sa schimb cu un nisip mai fin
nu am reactoare am doar un sac de inele ceramice in sump si un skimmer
|
 |
|
am mai facut un test si tot asa apare 25 NO3
credeti ca are legatura cu spartura de coral pe care o cam ca substrat ?
|
 |
|
Salifert sunt, o sa repet testul sa vad daca a fost o eroare
|
 |
|
Pe instrucriuni scrie cand tragi solutie sa duci partea din fata a cauziucului la 1 si cand citesti sa citesti partea din spate dar nu ma pricep si nu te contrazic
Legat de no3 am facut o poza
|
 |
|
restul sunt asa:
NO3- 25
NO2- 0
Mg - 1240
Ca- 420
stiu ca nu e relevant dupa doar o sap dar macar imi fac mana vad si eu ce si cum
|
 |
|