| Message |
|
|
stefanp wrote:@popescu.cristian: incepi sa ma calci pe coada si pe langa ca n-ai inteles ce ti-am scris eu tie (poate trebuie sa-ti desenez data viitoare), tot o tii inainte pe a ta( stii cine din regnul animal tot o da inainte chiar daca-i spui sa se opreasca nu? )
Scorpionul a spus destul de clar, solutiile le pui in apa pentru folosirea IMEDIATA a ei. Nu-s necesare, ca dovada o gramada de acvaristi de aici care nu le folosesc si au acvarii si pesti mai sanatosi decat noi doi la un loc.
Nu ma dau mare acvarist (daca tot bati spre mine, ia si spune clar, nu te ascunde ca o muiere dupa cuvinte) dar ca sa repet pe scurt, sunt alte lucruri MULT MAI IMPORTANTE pe care se pot da bani decat solutia de declorinare (referitor la care n-am spus ca n-ar fi buna). Cum ar fi testele pt nh4 si no2, ca tot vorbim aici de o ciclare neterminata, un ph.
Si din nou iti spun, poate intelegi daca iti zic a treia oara (desi ma indoiesc), nu imi fac un scop in a ma contrazice cu tine ci doar vreau sa corectez niste afirmatii pe care vad ca te-ai apucat sa le arunci pe forum de ceva timp si pe care cel care abia si-a luat un acvariu le ia de bune.
Personal am citit forumul asta si altele vreo 2 luni si ceva inainte sa am apuc de acvariu si am stat in banca mea fara sa ma apuc sa sfatuiesc alte vreo 2 luni si ceva dupa ce m-am inregistrat si ofer in general sfaturi legate de lucruri prin care am trecut si am primit feedback pozitiv pentru ele.
Daca e sa ne uitam la topicul tau si alte posturi din topicuri diverse, facut parca mai ieri, ne doare mintea de ce-ai facut, ai fost sfatuit si tot te-ai incapatanat sa nu asculti. Eu zic sa stai cuminte in banca ta o perioada.
Astea fiind spuse, te rog sa nu mai faci referiri la mine si eu promit sa te ignor total in viitor. Apropos, cand imi trimiteai pm-uri la foc automat acum vreo 2 saptamani, eram tot "mare" acvarist?...cu placere, nu-i nevoie sa-mi raspunzi la intrebare.
@denis: Imi cer scuze pentru devierea topicului.
Cum ti-a zis si scorpionul, ia teste enumerate de el (no2,ph) la care as mai aduga un nh4. Daca iti permiti, mai poti lua pt duritate sa zicem, poate un no3 (desi asta impreuna cu cel pt po4 si fe iti vor trebuie daca vei vrea sa fertilizezi pentru plante pe viitor, deci nu e urgenta).
Referitor la apa tulbure. E albicioasa? Daca da, e probabil datorita neciclarii. Daca totusi ramane si mancare nemancata, aspir-o si da-le mai putin de mancare pestilor.
Legat de filtru, aveti grija ce model luati, sa fie cat de cat incapator. Si pe langa burete sa puneti si ceva mediu biologic pentru filtrare. Filtrul nu se spala decat cand scade debitul drastic si se spala usor in apa scoasa din acvariu.
sal si vezi ca m-ai jicnit de acum incolo nu te mai bag in seama si nici tu pe mine,nu ma mai cobor la minta ta,la revedere.
|
 |
|
|
|
stai linistit ca o sa inveti pe parcurs,mai intai eu zic sa pui aparatele in lateral spate si sa le maschezi cu plante cat poti,apoi plantele trebuiesc puse in general cele mari in spate si lateral iar cele mici in mijloc,nisipul sau pietrisul eu zic ca e cam marunt pt incepator.
|
 |
|
|
|
iar intrebar poti pune linistita fara sa iti faci probleme,o sa iti raspunda de fiecare data cineva,iar rezolvarea o sa fie pe masura ai as avezi,doar sa aveti rabdare.
|
 |
|
|
|
sal,bravo pt efortul tau da a salva pestele,plus o mare rabdare ce ai avut si eu am un betta si am si eu putin curetn in acvariu[e la minim filtru si am redus si la minim jetul de aer]sper sa nu patesc la fel,oricum in viitor vreau sa schimb si eu filtru.suces incontinuare
|
 |
|
|
|
ok,bine zis sper sa vada si acei care se cred mari in "acvaristica",asta fara sa jicnesc pe nimeni,oricum sa sti ca esti printre putini de aici care acepta si sfaturi si care asculta ce zic si ceilalti,in mine o sa gasesti todeauna un aliat de acum incolo,sal.
|
 |
|
|
|
sal,foarte bine spus cu tetra aqua safe si tetra esy balance[m-am contrazis cu cineva de aici pe tema asta]spune ca nu sunt necesare eu zic ca da,in fine bune sfaturi.
|
 |
|
|
|
in primul rand trebuie sa o iei pas cu pas,sa citesti mult despre acvariu si pesti,cum se schimba apa la cat timp etc....citesti de pe aici sau de pe internet,trebuie documentare multa,aceasta pasiune totusi necesita putin si timp din pacate,va doresc suces.
|
 |
|
|
stefanp wrote:
popescu.cristian10 wrote:eu nu vreau decat sa ajut,nu vreau sa ne contrazicem aici cu acel schimb de apa la cat timp etc.....,dar eu spun din propia experineta,am zis ca la 5 zile sa nu schimbe apa sa apuce sa se formeze bacteri,in fine poate tu sti mai bine.vreau sa inchiei totusi acest subiect,ape limpezi.
Stiu ca vrei sa ajuti dar pe langa intentie trebuie si informatia sa fie cat mai buna. Si nici eu nu vreau sa ne contrazicem, nu pentru asta am postat.
Si ar fi mai bine un un schimb mai des decat 5 zile in situatia de fata. Nefiind destule bacterii formate, amoniacul si compusii lui se tot aduna...deci trebuie scosi cat mai des posibil, nu?
Pe de alta parte? De ce tocmai 5 zile sa se formeze bacteriile? De ce nu 2, de ce nu 3, de ce nu 7 sau 20 ? Bacteriile urmeaza un ciclu continuu si se dezvolta in timp. Daca face un schimb partial de apa de 20% sa zicem, nu afecteaza bacteriile. Caci ele oricum se dezvolta si inmultesc pe suprafete aderente, unde se pot fixa (adica filtru, substrat, lemne etc.) si mai putin umbla bezmetice prin apa.
Si repet inca odata, nu am postat de dragul de a ma contrazice, departe de mine acest gand. Am postat de dragul de a ajunge o informatie cat mai corecta si mai de folos pentru initiatorul topicului.
LE: Si tie ti s-a spus acelasi lucru in topicul tau referitor la schimbul de apa (te-am sfatuit atat eu cat si alti colegi) dar ai facut cum "ai crezut tu mai bine" (din spusele tale). Daca ai avut norocul sa nu patesti dracovenii, nu inseamna ca ai procedat bine si acea "proprie experienta" s-ar putea sa nu fie tocmai buna de dat exemplu.
ok,m-am comformat,nu are rost sa ne mai contrazicem,suntem aici pt a ajuta,eu ajut cum stiu tu cum sti,eu zic ca sfaturile mele nu sunt rele.
|
 |
|
|
|
eu nu vreau decat sa ajut,nu vreau sa ne contrazicem aici cu acel schimb de apa la cat timp etc.....,dar eu spun din propia experineta,am zis ca la 5 zile sa nu schimbe apa sa apuce sa se formeze bacteri,in fine poate tu sti mai bine.vreau sa inchiei totusi acest subiect,ape limpezi.
|
 |
|
|
stefanp wrote:
popescu.cristian10 wrote:soluti ce trebuie bagate in apa[de ex:aqua safe,etc,asta folosesc eu]
Aceste solutii NU TREBUIE NEAPARAT bagate in apa. Ca poate se intelege ca-s obligatorii. Pot fi folosite in anumite situatii, insa nu e neaparat.
intradevar nu sunt chiar necesare,dar eu zic ca folosesc si inca foarte mult,eu zic sa nu fim zgrciti cind vine vorba de santatea pestilor,mai ales ca e la inceput,iar ca cost eu zic ca nu e un cost prea mare[nu sunt asa scumpe,in fine,ape lipezi.
|
 |
|
|
|
ok,va multumesc pt idei,am sa le pun in practica,cea cu oglinda mi se pare interesanta si la fel cu cele 2 locuri de hranire.
|
 |
|
|
|
ok,mersi,am sa incerc sa fac cumva pana revine la normal sa ai dau o zi mancare 1 zi pauza,trebuie sa il pacalesc cumva,mai am noni rasbora arlechin si corry,am mancare 2 feluri la fel ca tine mancare betta si mancare pt ceilalti pesti,ms pt sfat.
|
 |
|
|
|
sal,mai am o mica problema,ce sfaturi imi dati ce sa fac cu bettanul cand hranesc ceilalti pesti?are o pofta prea mare de mancare si are deja acea specifica[nu stiu cum sa ai spun gusa]cand mananca manca ca un nehalit si nu vreau totusi sa pateasca ceva,vreau cumva sa facsa il tin nemancat eventual 1 data pe saptamana,plus ca vreau sa manince mai putin,dar nici nu vreau sa il stresez,deci cam ce propuneti?mentionez ca ai hranesc 1 data pe zi,nu le dau mult.
|
 |
|
|
|
sal,stai linistit nimeni nu se naste invatat,acum trebuie sa o iei treptat,nici eu nu am inceput ca la carte cum se zice,am sa iti spun ce mai poti face,cum am facut de altfel si eu pt ca nici eu nu am ciclat la inceput cum trebuie acvariu,dar se pare ca nu au patit pesti nimic inca[sper sa fie si pe mai departe ok],deci in primul rand ca sa grabesti procesu de ciclare poti cumpara [safe start]contine bacterile de care ai nevoie,apoi inainte de a pune apa,eu zic sa faci un schimb 1 data la 5 zile,pui apa sa sta cel putin 24 ore intr-o galeata[20-30%]nu schimbi mai mult,in apa mai pui aqua safe si easy balance,am sa te mai ajut cu mai multe,trebuie sa o iei treptat,am sa mai iti trimit si pm.o sa te mai ajute si alti colegi cu sfaturi.
|
 |
|
|
|
sal,bine ai venit,eu zic sa te opresti aici cu cumparaturi pesti sau plante,mai intai[si eu sunt incepator]dar am citit totusi inainte sa ma apuc minimul ce trebuie sa sti despre pesti si apa lor,ceea ce te sfatuiesc si pe tine,deci trebuie sa citesti despre apa ciclarea ei,despre plante,despre pesti mai ales despre cei care ai ai si despre care vrei sa mai cumperi,apoi o sa mai primesti sfaturi de la cei mai vechi de aici,pana una alta trebuie sa ai rabdare si sa le ei pas cu pas,daca mai vrei sfaturi te pot ajuta in limita cunostintelor mele.ape limpezi.
|
 |
|
|
|
sal,bine ai venti,in primul rand trebuie sa citesti pe net despre ciclarea apei ca sa sti cum trebuie facuta,apoi trebubuie sa citesti despre cum si cata apa sa schimbi[20-30%]saptamanal vezi cum schimbi apa,trebuie lasata la decantat celputin 24 ore,apoi vezi cum cureti filtru,in apa pe care o scoti din acvariu sa il cureti,apoi sa citesti si despre soluti ce trebuie bagate in apa[de ex:aqua safe,etc,asta folosesc eu]apoi pt plante exista soluti,teste pt apa,sa citesti despre pesti pe care ai ai in acvariu,respectiv rainbow si neoni[neoni am si eu,vezi ca sunt pesti de grup,minim 8]vezi ce temperatura au nevoie,duritate apa,etc,mai multe eu zic sa te informezi de pe aici,ai multe de citit,nu mai cumpara pesti pana nu rezolvi cu apa si doar cand ai citit ceva despre acvaristica macar minimul,iti doresc suces,ape limpezi.
|
 |
|
|
|
sal,eu iti dau sfaturi cum sa aranjezi plantele si aparatele,dar tu faci cum crezi tu ca e mai bine,pui incalzitorul in spate stanga,filtru tot spate dar dreapta,sau invers dar tot spate si le maschezi cu plante mai mari gen[vallisneria gigantea si cabomba aquatica]eu asa am facut si arat super nici nu se vad aparatle,iar ceva plante mai poti pune echinodorus ozelot,nu sunt asa pretenioase,eu le pun easycarbo,iar in mijloc pui plante mici,si mai mult in spate ca pesti sa stea mai mult in fata sa ai vezi,dar ti-am zis faci cum crezi tu ca e mai bine eu ti-am dat doar un sfat.ape limpezi.
|
 |
|
|
|
sal,imi place acvariul tau.si eu am betta neoni dar si rasbora si sanitari,iar termometrul pt ca vad ca uni te sfatuiesc si te sfatuiesc bine,pune-l in spate asa am facut eu si l-am mascat cu cabomba aquatica,in rest e ok.ape lipezi.
|
 |
|
|
|
sal,ce pareri aveti despre easycarbo?este singurul cu care imi tratez plantele si sunt ok docamdata.
|
 |
|
|
|
sal,frumos acvariu,ape lipezi.
|
 |
|
|
|
|