| Message |
|
|
|
sal, o mica descriere:am un acvariu de 10 litri un sanitar mic planta artificiala filtru dar cumparat de doar 1 zi,termomentru si pietricele in loc de nisp,betta il am de 3 saptamani nu stiu cat are zic eu cred ca are 1 an[8cm]a fost sanatos pana acum catvea ore cand am vazut ceva schimbari la el,se sprijina de termometru sau sta pe fund si eu zic ca o sa moara[sper sa nu]dar eu zic ca e bolnav nu stiu ce are,mai se agiata ctodata fugind in sus si in jos,cu sanitaru nu are probleme,de mancat vad ca manaca numai ce i-am data de mancare,apa am schimbat-o a fost tratata si lasata 24 ore,am tratat-o cu aqa safe,prima oara l-am avut intr-un bol de cativa litri-23,apoi l-am mutat in cel de 10 zile si nu am ciclat apa fiind la inceput,acum se sprijina cand pe plante cand pe termometru cand pe fund,rog pe cineva sa imi dea sfaturi,multumesc
|
 |
|
|
|
sal, o mica descriere:am un acvariu de 10 litri un sanitar mic planta artificiala filtru dar cumparat de doar 1 zi,termomentru si pietricele in loc de nisp,betta il am de 3 saptamani nu stiu cat are zic eu cred ca are 1 an[8cm]a fost sanatos pana acum catvea ore cand am vazut ceva schimbari la el,se sprijina de termometru sau sta pe fund si eu zic ca o sa moara[sper sa nu]dar eu zic ca e bolnav nu stiu ce are,mai se agiata ctodata fugind in sus si in jos,cu sanitaru nu are probleme,de mancat vad ca manaca numai ce i-am data de mancare,apa am schimbat-o a fost tratata si lasata 24 ore,am tratat-o cu aqa safe,prima oara l-am avut intr-un bol de cativa litri-23,apoi l-am mutat in cel de 10 zile si nu am ciclat apa fiind la inceput,acum se sprijina cand pe plante cand pe termometru cand pe fund,rog pe cineva sa imi dea sfaturi,multumesc.{{{Multumesc pt sfaturi la toti dar cred ca mi-am dat seama despre ce e vroba dupa ce m-am informat mai bine,era vorba de neciclarea apei,acum betta e din ce in ce mai bine si nu imi ramne decat sa mai astept sa se cileze apa}}}
|
 |
|
|
kirra28 wrote:bine ai venit pe la noi Cristi.Ne dai si noua cateva detalii despre acvariul tau?
am un acvariu de 10 litri un betta si un sanitar mic,o planta artificiala,putin nispi[mai mare] si un termometru docmadata atat......
|
 |
|
|
|
ciao sunt cristi si sunt incepator,bravo pt acest site
|
 |
|
|
exp wrote:Prezinta-te intai la rubrica "despre noi".
Poti sa spui despre orice betta ca este curios, verifica fiecare coltisor din acvariu, dar nu agitat. Foarte probabil nu ii place mediul in care l-ai pus si incearca sa mearga spre "ape mai bune".
Ai ciclat acvariul inainte sa-l aduci? Filtru si incalzitor ai? Scapa de planta artificiala ca nu are ce sa aduca bun, ia-ti in schimb o planta nepretentioasa de la petshop (sunt destule care nu necesita substrat fertil / lumina multa).
Daca tot ai schimbat acvariul trebuia sa iei unul de minim 30L ca sa aiba loc sa se miste cat de cat...
Nu-i mai da de mancare de 3 ori pe zi, da-i o singura data. Daca ii dai betta gran 3-4 bobite pe zi sunt suficiente. Poti chiar sa faci pauza in unele zile, sa nu mai dai mancare, ca sa isi curete sistemul digestiv.
Ai grija sa ajunga mancare si la sanitar, pe fund.
Mancarea in exces creeaza dezechilibre in apa si boli pestilor asa ca ai mare grija.
Fa schimburi de apa de 2-3 ori pe saptamana, cam 1 litru jumatate o data la volumul tau.
Inainte sa mai deschizi alte threaduri da un search pt ca sunt N topicuri despre betta si intretinerea lor.
Succes.
sal si mersi pt sfaturi
|
 |
|
|
|
sal,am un betta slenditus cam agitat,de cand l-am schimbat dintr-un bol de 3 litri unde a fost singur si totul a fost ok,acum fiind si cu un sanitar mic dar nu are treaba cu el si nici invers fiind si mai mic decat el,se tot agita in sus si in jos parca ar vrea sa treaca prin geam,apa e ok in acvariu am 1o litri in cel nou acum si planta artificiala teperatura ok apa curata,mananca bine,dar tot e agitat de 4-5 zile de cand l-am mutat,as dori ceva sfaturi,mersi,salut sunt cristi,ps:sa fie cumva ca il hranesc de 3 ori pe zi?
|
 |
|
|
|
am un peste betta slpendes si un sanitar,prima oara a fost doar betta intr-un bol de 3 litri,totul a fost ok,apoi l-am mutat intrun acvariu de 10 litri impreuna cu un sanitar si am pus si o planta artificiala,dar betta a inceput doar sa isi modifice comportamentul,se cam agita mai tot timpul in sus in jos parca ar vrea sa iasa din acvariu,in rest e ok mannca normal,e ok ce face?as vrea sa si stiu de ce se agita asa?astept un raspuns,cristi,ps:sa fie cumva ca il hranesc de 3 ori pe zi?
|
 |
|
|
|
|