[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna tuturor!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
arabella
Junior member

IP:

Ma numesc Arabella Binder, sunt dentist in Filiasi, Dolj.
Desi ma ocup de acvaristica de vreo 2 ani, ma consider incepatoare
Dupa mai multe incercari cu acvarii de diverse marimi, de la 10 la 60L, am achizitionat pt sala de asteptare un Cayman de 230L. Are mai putin de 1 an. Folosesc un filtru extern Tetratec EX1200, sterilizator JBL AquaCristal UV-C 18W (l-am luat pt ca am avut o problema cu algele verzi, deocamdata il tin in functiune doar 2 ore noaptea). Ma omor acum sa iau un sistem CO2, insa nu prea stiu de care si de unde....am citit mult pe forum despre asta, la rubrica vanzari se dau destul de repede si nu am apucat nimic pana acum . Probabil ca o sa iau unul nou pana la urma. Fertilizanti deocamdata folosesc JBL Ferropol odata pe saptamana plus Ferropol 24, 5 pic pe zi. Am comandat astazi fertilizant macro (PPS-Pro) si fertilizant micro.
Pesti am in jur de 48, neoni, ancistrus, molly, zebre, rasbora. Denumirile la plante nu le stiu f bine, le-am luat de la zoomania.

Ma bucur sa fiu printre voi, de mult imi doream asta si abia acum am reusit sa imi iau inima in dinti si sa scriu pe forum .
Va doresc tuturor mult succes in tot ceea ce faceti!
[Thumb - DSC04311.JPG]

popescu.cristian10
Member

IP:

ciao,frumos acvariu si aranjament,iar incepatoare eu zic ca nu esti mai ales dupa 2 ani,se vede imediat dupa aranjamentul plantelor,bravo si ape limpezi.
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Fain, mi-ar fi placut mai bogat in plante dar e greu fara CO2 si lumina adecvata.

Nu ai spus despre lumina, daca e lumina standard, de obicei e subdimensionata si CO2-ul se va simti mai greu.

Sunt curios ce scrie pe hartia cu 'Va rugam...' nu dati hrana la animale ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Sau "Va rugam nu bagati mana in apa?!"

Bine ai venit!

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2012 01:21:59

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai venit si la multi dinti! Eu as trage buturuga mai in fata si as inconjura-o de plante. Daca ai impins-o acolo nu o pui in valoare si nu te poti bucura de frumusetea ei

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna Arabella

Bine ai venit in acvariul comunitar
Frumos acvariu si vb lui Iulian, ar mai merge niste plante Ma gindesc cum ar sta lemnul imbracat cu niste moss .
Eu cred ca scrie ,,VA rugam ,nu aruncati dintii in acvariu, desigur glumeam

fostul user ozy
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ma gandeam eu asa, sa imbinam placutul cu utilul si in locul pestilor alora, sa cresti niste pesti din aceia care te curata pe dinti( sti tu ca in reclama aia in care se baga capul in acvariu si pestisorii curata dintii). Asa ca la sfarsitul tratamentului stomatologic fiecare pacient beneficiaza de o sedinta speciala cu pestii tai( totul inclus in pret)
Mai in gluma mai in serios ma bucur ca tratezi problema cu seriozitate( altfel te-ai fi oprit la primul acvariu). Dupa ce o sa-l aranjezi frumos si cu putina muzica ambientala o sa faci mai placuta asteptarea clientilor tai si vor intra mult mai relaxati la tine. Din punct de vedere financiar acest acvariu chiar s-ar putea sa iti aduca mai multi clienti, daca sala de asteptare o sa o faci placuta.
Sa sti ca si eu ma gandeam ca putin moss pe buturuga o sa arate foarte frumos

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2012 12:41:15

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal si eu ma gandeam la ce ziceti voi cu mossul pe buturuga,numai ca,poate cred ca e greu de gasit,cel putin pe la mine in zona.
[Yahoo!]
arabella
Junior member

IP:

Buna seara tuturor!
Mesajul de pe hartie era cu "Va rugam sa inchideti telefoanele mobile"....le suna tocmai atunci cand sunt pe scaun cu gura deschisa si evident ca nu pot raspunde...
Ma bucur ca m-ati primit cu caldura...sincer nu ma asteptam sa primesc atatea mesaje. Va multumesc!
Lumina in acvariul meu este cea care a fost instalata acolo cand l-am cumparat, adica 2 neoane. Se pot pune alte neoane in loc sau adauga mai multe?
Poate voi reusi sa gasesc moss la rubrica vanzari. Cred ca va veni bine. Buturuga aceea am pus-o mai in spate ca nu prea sta, este subtire din profil, numai sa o sprijin cu ceva pietre. E ca un tablou. Nu stiam cum arata ca am comandat-o pe net.
Plante cu siguranta voi mai lua, insa astept sa iau mai intai sistemul CO2.
Care ar fi cel mai bun? La zoomania voiau sa imi comande un JBL ProFlora m603, insa le-am zis ca mai astept. Pe internet am mai citit despre Dupla. Zilele astea chiar ar trebui sa comand. Imi pare rau de plante sa le tin asa.

PS Cine are probleme cu dintii, se rezolva
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote: Eu as trage buturuga mai in fata si as inconjura-o de plante. Daca ai impins-o acolo nu o pui in valoare si nu te poti bucura de frumusetea ei

Ai dreptate. Buturuga este frumoasa si pusa acolo pe post de fundal.....isi pierde toata valoarea.

Arabela, sa nu te superi pe mine, dar mie nu imi place cum sunt aranjate plantele. Anubiasul ala urcat pe buturuga o sa faca alge (daca nu a facut deja). La fel si Microsorumul. Astea sunt plante cu crestere lenta si trebuie asezate in zonele mai "umbrite" ale acvariului. Incearca (pe cat posibil), sa grupezi plantele pe specii. Ce nu prea inteleg, este de ce sunt asa mici ptr ca acvariul are ceva vechime. Eventual, mai pune niste plante inalte. Poti sa tragi buturuga mai in fata si sa plantezi in spatele ei valisneria si elodea densa. Astea cresc repede si sunt inalte.
Eu cred ca poti face un acvariu foarte frumos ptr clientii tai (si ptr tine). Se vede ca nu esti incepatoare si tocmai din cauza asta "am pretentii".
In speranta ca nu te-ai suparat pe mine......
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Hello.Dragut acvariul,dar dupa parerea mea mai merg cateva specii de plante(gen Echinodorus,Elegeria,Cabomba),pentru ca acvariu e cam golut :-D.
In rest ape limpezi!
[Yahoo!]
arabella
Junior member

IP:

BGD46 wrote:
scorpionul wrote: Eu as trage buturuga mai in fata si as inconjura-o de plante. Daca ai impins-o acolo nu o pui in valoare si nu te poti bucura de frumusetea ei

Ai dreptate. Buturuga este frumoasa si pusa acolo pe post de fundal.....isi pierde toata valoarea.

Arabela, sa nu te superi pe mine, dar mie nu imi place cum sunt aranjate plantele. Anubiasul ala urcat pe buturuga o sa faca alge (daca nu a facut deja). La fel si Microsorumul. Astea sunt plante cu crestere lenta si trebuie asezate in zonele mai "umbrite" ale acvariului. Incearca (pe cat posibil), sa grupezi plantele pe specii. Ce nu prea inteleg, este de ce sunt asa mici ptr ca acvariul are ceva vechime. Eventual, mai pune niste plante inalte. Poti sa tragi buturuga mai in fata si sa plantezi in spatele ei valisneria si elodea densa. Astea cresc repede si sunt inalte.
Eu cred ca poti face un acvariu foarte frumos ptr clientii tai (si ptr tine). Se vede ca nu esti incepatoare si tocmai din cauza asta "am pretentii".
In speranta ca nu te-ai suparat pe mine......

Multumesc de sfaturi si bineinteles ca nu m-am suparat, de asta sunt si aici pentru ca vreau sa invat cum sa fac lucrurile bine. Orice critica este bine-venita!
Plantele sunt micute ca le-am pus saptamana trecuta. Neavand conditii in acvariu am amanat plantarea. Cand le-am cumparat de la zoomania, cel de acolo nu stia sa-mi spuna ce denumire au....sau din ce specie fac parte . Trebuie sa ma uit pe net sa vad daca gasesc info despre ele. Anubiasul sta cocotat pentru ca asa l-am cumparat cu tot cu buturuga, si fiind deja prins acolo, l-am lasat asa.
Week-endul acesta am sa ma ocup de plante. Sper sa reusesc sa le aranjez.
Pe curand!
arabella
Junior member

IP:

vereb wrote:Buna Arabella

Bine ai venit in acvariul comunitar
Frumos acvariu si vb lui Iulian, ar mai merge niste plante Ma gindesc cum ar sta lemnul imbracat cu niste moss .
Eu cred ca scrie ,,VA rugam ,nu aruncati dintii in acvariu, desigur glumeam

Am gasit pe net Flame Moss. Cam cate poturi mi-ar trebui pt buturuga? Mi-e teama sa nu inghete pana ajunge la mine.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Depinde cat de mult vrei sa acoperi din lemn. Probabil ca 4-5 poturi ar fi ok pentru inceput, si le pui distantate,
in timp vor acoperi o portiune mai mare.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
arabella
Junior member

IP:

kirucd wrote:Depinde cat de mult vrei sa acoperi din lemn. Probabil ca 4-5 poturi ar fi ok pentru inceput, si le pui distantate,
in timp vor acoperi o portiune mai mare.

O zi buna,
Dragos

Mersi pt sfat, chiar astazi am sa comand.
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

arabella wrote:
Plantele sunt micute ca le-am pus saptamana trecuta. Neavand conditii in acvariu am amanat plantarea. Cand le-am cumparat de la zoomania, cel de acolo nu stia sa-mi spuna ce denumire au....sau din ce specie fac parte . Trebuie sa ma uit pe net sa vad daca gasesc info despre ele. Anubiasul sta cocotat pentru ca asa l-am cumparat cu tot cu buturuga, si fiind deja prins acolo, l-am lasat asa.
Week-endul acesta am sa ma ocup de plante. Sper sa reusesc sa le aranjez.
Pe curand!

Asa se explica de ce sunt micute. Eu am crezut ca le ai de la startarea acvariului. Ala de la zoomania......e foarte pregatit in domeniu.
Retrag jumatate din critici ptr ca ai circumstante atenuante.
arabella
Junior member

IP:

BGD46 wrote:
Asa se explica de ce sunt micute. Eu am crezut ca le ai de la startarea acvariului. Ala de la zoomania......e foarte pregatit in domeniu.
Retrag jumatate din critici ptr ca ai circumstante atenuante.

E singurul magazin pe care il am in preajma, insa sunt foarte limitati la pesti, plante si mai ales la cunostintele in domeniu smilie
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

arabella wrote:
Lumina in acvariul meu este cea care a fost instalata acolo cand l-am cumparat, adica 2 neoane. Se pot pune alte neoane in loc sau adauga mai multe?

De obicei e greu de schimbat ceva, eventual inlocuit ce se strica. Ar fi buna o poza detaliata a capacului, am intalnit pe net ca s-ar putea instala ceva suplimentar, axvariul avand lacasele neceasare in capac dar fara partea electrica.
Insa doar o poza poate spune mai multe...

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

Mai ai de pus plante mai ales in fata unde ti-as recomada sa pui ceva plante de mici dimensiuni in rest bafta

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
arabella
Junior member

IP:

[quote=viulian
De obicei e greu de schimbat ceva, eventual inlocuit ce se strica. Ar fi buna o poza detaliata a capacului, am intalnit pe net ca s-ar putea instala ceva suplimentar, axvariul avand lacasele neceasare in capac dar fara partea electrica.
Insa doar o poza poate spune mai multe...

Voi pune o poza chiar in seara aceasta, un pic mai tarziu,

Forum Index » Despre noi
Go to: