| Message |
|
|
|
Milka mov fraguri intre 5 si 10+ cm inaltime – 50 ron/buc
Hydnophora verde – 50 ron/buc
Plate mov cu polipi verzi 3-4 cm diam – 40 ron/buc
Actinia echinata – 50 ron/buc
Anemonia sulcata – 50 ron/buc
Amphiprion ocellaris - 70 ron
Midas blenny - 70 ron
Lysmata debelius - 70 ron
0727 787 653 sau PM
|
 |
|
|
|
Udate stoc si preturi:
Milka mov fraguri intre 5 si 10+ cm inaltime – 50 ron/buc
Plate mov cu polipi verzi 3-4 cm diam – 40 ron/buc
Actinia echinata – 50 ron/buc
Anemonia sulcata – 50 ron/buc
Creveti Palaemon elegans – 2-3 cm – stoc epuizat
Osilinus turbinatus – melci familia Trochidae – consumatori de alge si detritus vegetal – 20 ron/buc
|
 |
|
|
Am reusit int-un final sa fac cateva foto:
Plate mov:
Fraguri Milka - in foto polipii sunt putin retrasi pentru ca un cleaner shrimp tocmai se catarase pe ele:
Hydnophora:
Anemonia sulcata - este jos in sump unde am lumina 6000K:
|
 |
|
|
|
Melcii au ajuns cu bine in tara insa am stat cu inima indoita in ceea ce priveste dieta lor pana cand am descoperit ca sunt Osilinus turbinatus care, ca toti melcii familiei trochide se hranesc exclusiv cu alge si detritus rezultat din descompunerea algelor. Dupa aclimatizare i-am bagat mai intai in sump sa-i vad cum se comporta. Au inceput imediat sa purice pietrele si sticla sumpului neatingandu-se de nimic altceva. Usor-usor, unul cate unul, i-am mutat sus in acvariul de display. Sunt incantat de ei si de treaba pe care o fac.
Pe langa melci am mai reusit sa aduc in viata:
Cativa creveti Palaemon elegans - foarte sensibili la transport mai ales ca i-am prins cu o zi inainte de plecare. dar si f simpatici si activi.
Paracentrotus lividus - un arici brun roscat, cel mai mic pe care l-am putut gasi sa si incapa pe gura unui pet.
Actinia echina - 2 buc, una dintre ele are niste puncte albastre care se vad doar cand este intredeschisa.
Anemonia sulcata - este crem-galbuie. Imediat ce am bagat-o a inceput sa se plimbe. Am hranit-o zilele trecute cu ceva misis, i-a placut.
Din fiecare am adus si 1-2 buc in plus pe care le puteti vedea la vanzare la bursa marina.
Sper sa am timp si de ceva foto zilele urmatoare.
|
 |
|
|
|
Salut,
Imi cer scuze ca nu am avut timp sa adaug o foto cu plate-ul, sper sa o pot face in seara aceasta.
|
 |
|
|
|
Intradevar este vorba despre Actinia echina si nu echinata, imi cer scuze, greseala mea, multumesc koala de completare.
|
 |
|
|
|
De vanzare urmatoarele:
Milka mov fraguri intre 5 si 10+ cm inaltime – 50-60 ron/buc
Plate mov cu polipi verzi 3-4 cm diam – 50 ron/buc
Actinia echinata – 70 ron/buc
Anemonia sulcata – 100 ron/buc
Creveti Palaemon elegans – 2-3 cm – 15 ron/buc
Osilinus turbinatus – melci familia Trochidae – consumatori de alge si detritus vegetal – 20 ron/buc
Pentru ca stocul este destul de restrans momentan predau doar personal in Bucuresti.
Pentru detalii sau foto va rog sa ma contactati PM sau telefonic 0727787653.
|
 |
|
|
Sunt in Grecia si am gasit pe niste stanci ceva melci piramidali:
Credeti ca reef safe, eventual mancatori de alge?
|
 |
|
|
Pentru a creste CA cu 10ppm ai nevoie de 3.6g clorura de calciu. Mare atentie la clorura. Sunt de doua tipuri: hexahidrat si dihidrat. Dihidratul este cu 20-30% mai potent.
Dilema mea este cum sa dozez Ca astfel incat sa nu se mai precipite carbonatul. Nu stiu cum sa fac practic asta pt ca am pus 20 ml de solutie si nu s-a intamplat nimic, apoi am mai pus 20 si iar nimic si apoi inca 40 si a crescut un pic. Nu am monitorizat insa si KH-ul care, fiind in jur de 7, a scazut brusc. Am plecat apoi din Buc si m-am intors in 2 zile. Cativa corali erau deja afectati, au pierdut tesut unii de la varf spre baza iar altii invers. Am masurat kh si era 5... Abea atunci am intzeles ca am uitat de relatia Ca - KH.
Mentionez ca am dozat solutie diluata dupa reteta mentionata in posturile anterioare si nu clorura direct.
Clorura pe care o am este intradevar dihidrat, mi-am dat seama tarziu e e mult mai concentrata (30% +).
|
 |
|
|
Parerea mea:
1. Ai gresit sectiunea - aici este pt acvarii marine.
2. Daca tot ai gresit sectiunea spune-ne ce dimensiuni are bazinul si noi iti spunem cum sa-l transformi intr-un reef
3. Ai gresit rezolutia fotografiilor, le vedem cat "o poza de buletin".
4. Ce tema ai ales, ce pesti vrei sa ai?
Spor!
|
 |
|
|
|
Probabil ca la fel as face si eu daca as folosi prafuri speciale pt reef insa cu clorurile astea nu ma incumet pana nu imi dau seama exact cat si cum trebuie sa adaug.
Aseara am amestecat 500g MgCl2 hexahidrat cu 10 litri apa de osmoza. Azi am inceput sa adaug solutia. Momentan nu vad nici o modificare insa nu pun decat 20 ml pe zi.
|
 |
|
|
|
Sau as putea sa o mai "indoi" cu putina apa de osmoza si sa o fac mai diluata. Voi incerca asta maine si va spun rezultatul.
Acum am pus la dospit magneziu. De maine il dozez si pe asta.
|
 |
|
|
Ricardo noi face schimburi de apa mai mult pt a suplini ceea ce consuma coralii pe cand tu il faci pt a mai scoate din NO3 si PO4. Daca pe astia 2 din urma reusesti sa-i tii in valori decente atunci , in principiu se poate sa amani schimburile de apa dar sa tii cont si de Ca, Mg si KH.De restul nu iti bate capul (Sr,K,Br,I). Stiu bazine care nu au mai vazut schimb de apa de ani de zile insa sunt si f vechi, au refugiu, DSB...
Eu de cand am macroalge in sump nu am mai vazut pic de NO3. Cu PO4 nu prea stiu cum stau neavand o metoda exacta de a-l masura insa nu am si nu am avut ever nici urma de ciano. Dar eu am 2 pesti si 2 creveti si hranesc f putin.
Revenind la topic, azi pregatesc clorura de Mg si incep sa aditionez. Nu am completat pana acum Mg pt ca in articolul asta: http://www.reefkeeping.com/issues/2006-02/rhf/ scrie ca aditia se incepe doar cu Ca si KH. Dar articolul e destul de vechi se pare.
As mai avea o nedumerire legata de faptul ca solutia de CaCl2 se pecipita destul de usor pe fundul bidonului in care am pregatit-o. E normal? O agit bine inainte de a o folosi.
|
 |
|
|
Magneziu acum este 1200. Si clorura de magneziu scade sau doar cea de calciu?
Asta este clorura de magneziu pe care vreau sa o folosesc:
http://www.bizoo.ro/firma/silaltrading/vanzare/7953015/clorura-de-magneziu-reactiv-pentru-analiza
Am ales varianta de reactivi pt analiza intrucat sunt mai pure substantele si au o concentratie mai mare. Am gresit?
|
 |
|
|
Scade KH-ul dupa fiecare aditie de Ca?
Da cristi, ai inteles f bine.
Ar mai fi varianta ca sa nu fi achizitionat eu clorura care trebuie desi ma indoiesc.
Mentionez ca Mg inca nu dozez.
|
 |
|
|
|
In mom de fata aditivez atat KH cat si Ca. Ca creste insesizabil iar KH scade.
Ceea ce cred ca se intampla este ca am adaugat prea multa clorura de calciu sau este prea concentrata si din cauza asta se precipita carbonatul. De aici rezulta scaderea KH-ului. Clorura de calciu pe care am cumparat-o este f concentrata (min 99,5%) iar reteta o am pt una de max 80%. Nu am stiut asta, abea acum am descoperit citind si cautand. Cred ca trebuie sa gasesc un echilibru intre cantitatea de KH dozata si cea de Ca altfel clorura va precipita in continuare carbonatul.
Daca aveti alte idei va rog sa-mi spuneti.
|
 |
|
|
De aproape o saptamana ma tot chinui sa cresc valoarea Ca cu o solutie facuta din acest produs:
http://www.bizoo.ro/firma/silaltrading/vanzare/7902721/clorura-de-calciu-crist-pentru-analiza
Am diluat dupa reteta de mai sus 750g CaCl2 in 10 litri apa de osmoza. Adaug intre 10 si 20 ml zilnic si nu imi ridica deloc valoarea Ca in schimb KH-ul imi scade de fiecare data.
A mai folosit cineva asa ceva? Cum?
|
 |
|
|
Eu am optat pentru reactor de calciu in ideea ca se aditiveaza o sumedenie de alte elemente in afara de calciu si kh,
Poti sa detaliezi putin? Cunosc principiul de functionare al reactorului de Ca si chiar ma intrebam daca odata cu calciu se mai dizolva si alte elemente importante. Tocmai datorita costurilor am abordat metoda dozarii manuale. Insa imi prepar sigur substantele (cel putin o parte din ele). Sunt inca in faza de testare... Voi vedea pe parcurs cat de mult le pace coralilor sa fie hraniti cu reactivi si bicarbonat.
|
 |
|
|
|
Valoarea stabila a KH-ului este si pt mine o provocare. Refuz cu incapatanare un reactor de calciu care ar putea sa imi rezolve si KH-ul.
Pot confirma ca la mine Montipora capricornis si foliosa merg ok si la un KH sub 7. Cred ca oscilatiile bruste le deranjeaza nu valoarea exacta atata timp cat ea nu e la extreme. Strict pt kh se poate doza fara probleme bicarbonat alimentar. Am auzit ca unii o pun chiar in vasul ATO. Ideal este sa se faca dozari mici si masuratori. Nu e indicat sa se creasca cu mai mult de 0,5/zi.
|
 |
|
|
|
Sa va traiasca, sa fie sanatos si sa va bucurati!
|
 |
|
|