[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Starter dupa o saptamana  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Raul Opruta
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara ,
Astazi se face o saptamana de la startarea acvariului. Dupa ape tulburi normale la inceput totul se indreapta spre bine . Nu am alge pana acum doar o bacterie specifica la startare. Astazi am pus si cativa melci "melci" sa faca curatenie.Le-ar prinde bine o bautura energizanta se misca destul de incet . Fata de inceput am mai achizitinat o pompa de aer un eheim 3702 200l, easy balance 500 ml, o perdea de aer, cateva obiecte de intretinere. Pun si cateva poze pentru exemplificare. Am totusi o problema prin faptul ca nu prea gasesc plante asa cum imi doresc eu . Poate ma puteti ajuta cu plante colegii din Cluj sau de prin apropiere. O seara buna

image

image

image

image

image

image

image

Astept cu interes sfaturile voastre !!!

Iubitor de frumos
[WWW] [Yahoo!]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parerea mea:

1. Ai gresit sectiunea - aici este pt acvarii marine.
2. Daca tot ai gresit sectiunea spune-ne ce dimensiuni are bazinul si noi iti spunem cum sa-l transformi intr-un reef
3. Ai gresit rezolutia fotografiilor, le vedem cat "o poza de buletin".
4. Ce tema ai ales, ce pesti vrei sa ai?

Spor!
[Yahoo!]
Raul Opruta
Junior member
[Avatar]

IP:

1 - ai dreptate din pacate am gresit sectiunea
2 - este un juwel 180 L cu dimensiuni 101x41x50 . Nu am experienta cu reef si cred ca e mult mai scump ca si costuri . Oricum nu exclud ideea mai am un loc in casa care as vrea sa il populez cu un acvariu si poate acolo
3 - am incarcat pozele extern nu stiu de ce se vad asa mic
4 - o sa fie un acvariu plantat cat mai salbatic cu putinta dar sa se si potriveasca in peisajul camerei . Ca si pesti o sa merg pe vivipari deoarece sunt dragostea din copilarie dar pe masura ce mai avansez poate mai incerc si alte familii

O sa rog un admin sa mute discutia pe acvarii de apa dulce

Mersi si o zi buna

Iubitor de frumos
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Daca vrei un acvariu plantat, scapa de pompa si perdeaua de aer.
Incearca sa urci pozele pe picasa sau plici.ro

Ce plante ai acum, ce plante vrei sa mai pui?
Ce iluminare ai? Fertilizezi cu ceva?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Raul Opruta
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna Stefan,

La sugestia ta am pus poze pe plici :
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75748aaf7.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75761a347.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75770d39a.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75803a175.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_7581e6918.jpg

Incep cu o intrebare legata de pompa de aer si anume de ce nu e folositoare in plantat , sau mai bine zis ce probleme aduce impreuna cu perdeaua de aer ?
La pompa de apa interna mai vreau sa adaug un Aspersor apa Aquael Sprinkler ca sa nu mai creeze efectul ala si sa incerc sa eficientizez un pic distributia apei .

Legat de plante am doar un manunchi cumparat de la un petshop local . Numele plantei sper sa nu gresesc este : Anubias Congensis.
As dori sa ascund echipamentele din acvariu si anume sa le maschez in spatele plantelor astfel mi-ar trebui ceva plante de fundal inalte . Am vazut destul de multe dar nu stiu sincer care ar fi mai usor de intretinut la inceput
Pentru cele 2 crengi din lateral as vrea ceva moss neaparat , am vazut ceva coral moss si mi-a placut cum arata.

Pentru partea din fata as dori sa pun ceva gazon in forma de semicerc . As vrea sa pastrez centrul acvariului neplantat pentru a pune in evidenta pietrisul .

La luminare am cele 2 neoane 45W standard care vin cu juwel rio 180 si astept comanda de reflectoare la ele .
Am substrat jbl aquabase plus dar din pacate nu am incalzitor de substrat .
Nu folosesc fertilizant deocamdata deoare a trecut doar 1 saptamana dar m-as duce pe ceva de la jbl desi tin sa precizez ca mi-e teama de aparitia algelor din lipsa de experienta

Astept propuneri din partea ta de plante . Am vazut ca ai si vandut catorva colegi de forum abia astept sa ma numar si eu printre ei

O zi buna

This message was edited 2 times. Last update was at 29/08/2014 15:43:38

Iubitor de frumos
[WWW] [Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

legat de plante,nu stiu,nu prea le am.Insa stiu ca o pompa de aer,mareste mult cantitatea de oxigen din apa,iar plantele din cate stim,se "hranesc" cu dioxid de carbon pe langa alte chestii,si transforma dioxidul de carbon in oxigen.Daca oxigenul din apa este prea mare,plantele nu vor avea o viata prea buna,plus ca la un plantat este Foarte recomandabil o instalatie de CO 2,bomba,butelie,etc.Dar totusi am impresia ca anubiasul rezista fara CO2,insa o aditie de fertilizanti e binevenita.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Raul Opruta
Junior member
[Avatar]

IP:

Da nu ma gandisem ca apa ar fi prea oxigenata !!! Deja am facut prima greseala obisnuit cu acvariile neplantate.

Referitor la instalatia de C02 ieri am cumparat un furtun special pentru C02 de la jbl azi vreau sa imi iau un difuzer de CO2 si o sa pregatesc pe seara o bomba.Deocamdata o instalatie mai profi cu butelie e destul de scumpa pentru bugetul de luna asta.

Mersi de pont

Iubitor de frumos
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Raul Opruta wrote:
Incep cu o intrebare legata de pompa de aer si anume de ce nu e folositoare in plantat , sau mai bine zis ce probleme aduce impreuna cu perdeaua de aer ?

Nu e o problema de prea mult oxigen in apa, asta chiar ajuta (atat pestii, mai ales ca inca e destul de cald afara si probabil si in acvariu, cat si bacteriile "benefice"; si pana la urma, plantele consuma oxigen noaptea).
Problema e ca agita apa, mai ales la suprafata cand se sparg si astfel "ajuta" la scoaterea bioxidului de carbon din apa, acesta fiind folositor pentru plante.
Pentru oxigenarea apei e ok sa valuresti usor suprafata apei cu returul filtrului.

Raul Opruta wrote:
Am vazut destul de multe dar nu stiu sincer care ar fi mai usor de intretinut la inceput
Pentru cele 2 crengi din lateral as vrea ceva moss neaparat , am vazut ceva coral moss si mi-a placut cum arata.

Poti cumpara Vallisneria, Elodea, Cryptocoryne, Anubias si Microsorium (se prind pe crengi), Rotala rotundifolia, Ludwigia repens, Hygrophila polysperma, Heteranthera zosterifolia, Alternanthera reineckii mini e destul de usor de crescut si e buna pentru partea de mijloc, Cabomba caroliniana, Bacopa caroliniana, Hydrocotile leucocephala, Sagittaria subulata, Limnophila sessiliflora.
Pe partea de muschi poti folosi flame moss, christmas moss, sunt usur de crescut.

Raul Opruta wrote:
Pentru partea din fata as dori sa pun ceva gazon in forma de semicerc .

Pentru gazon ar trebui ceva mai multa lumina ...
Poti incerca cu Marsilea hirsuta.

Raul Opruta wrote:
Am substrat jbl aquabase plus dar din pacate nu am incalzitor de substrat .

Nu ai neaparata nevoie de incalzitor de substrat...mai ales in stadiul acesta

Raul Opruta wrote:
Nu folosesc fertilizant deocamdata deoare a trecut doar 1 saptamana dar m-as duce pe ceva de la jbl desi tin sa precizez ca mi-e teama de aparitia algelor din lipsa de experienta

Hotaraste-te ce plante mai vrei din lista de mai sus si planteaza acvariul cat mai mult (cauta sa cumperi de la colegii acvarii, sunt mai bune plantele decat ce gasesti in petshopurile locale...).
Dupa care cumpara JBL Ferropol si JBL Ferropol24 si la momentul respectiv vom discuta cum si cat sa ii dozezi. De asemenea, ar fi foarte buna si o aditie de EasyLife Easycarbo (asta poti incepe sa-l adaugi de pe acum).

Raul Opruta wrote:
Am vazut ca ai si vandut catorva colegi de forum abia astept sa ma numar si eu printre ei

Din pacate eu pana in toamna nu mai am acvariu, deci nici plante

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2014 15:52:53

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: