[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bebetto
Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto

Daca ceea ce am spus ti se pare logic, inca nu ma crezi pe cuvant ca nu conteaza ce fel de sursa NPK pui in acvariu, atata timp cat ai CO2 la discretie?

Prin CO2 la discretie insemnand ce valoare ? Multumesc !
Poze ? Fac cat 1000 de cuvinte......
Se elimina mai mult CO2 datorita pompei, deci mai putin CO2 pentru plante.
Salut George ! Hai sa nu poluam topicul omului. Deschide unul nou, pentru tine. Ai rabdare, ciclarea mai dureaza.
Silviu Man wrote:In privinta plantelor, sunt de acord cu Antecume : plante stem, cu crestere rapida si care se preteaza la tunsori.
Te rog sa nu crezi ca exagerez sau ca ... mai stiu eu ce. Dar uite aici un exemplu de plantare de unde putem invata,
cu totii, foarte multe. Cel putin pe mine m-a lasat mut! OK, este un set-up facut de un profesionist. Dar poate putem si noi, nu?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/29781.page

Am citit, am salivat, primele pareri :
ptr. coltul din stanga, ptr. mascarea buretelui as pune rotala macrandra, proserpinaca palustris si contrast planta verde din dreapta(neidentificata); in dreapta as veni cu microsorumul existent, pogostemon helferi si ludwigia senegalensis. Din mijloc dispare lemnul cu salata si va fi completat de.....nu stiu.
Pareri ? Repet, experienta mea in plante este modesta nu neaaparat in cresterea lor cat in aranjamentul si gruparea lor.
skija wrote:Prima poza cu planta din postul #97 nu este planta de acvariu , din pacate nu stiu cum se numeste

????? O am de vreo luna in bazin...si ii merge destul de bine (ceva lumina in plus nu i-ar strica)
Despre ea este vorba ?
image

Nici eu nu stiu cum se numeste; de unde am luat-o nu au stiut sa-mi spuna. Era intr-o stare jalnica, nici nu au vrut sa mi-o vanda, am luat-o la reducere. Acum arata bine, zic eu.
image

CO2-ul meu.....
image

Ceva detalii
image

image

image

image
Chiar elodeea este.
Ohhh, studiez si revin.. Multumesc Silviu ! In continuare deschis la sugestii.
Pentru el; gazon nu vreau ca il curat greu, si asa stau prost cu aspiratul substratului din cauza puilor (MULTI !!!) Ca si plante ce imi recomanzi Silviu ? Nici o problema in privinta fundalului.
Cu gazonul ....nu prea vreau. Are fundal negru, autocolant. In privinta radacinilor, am tot avut lemne, incerc pietre; ca si plante la ce m-am gandit - crestere lenta-medie si in fata ceva diversificat ca si culoare. Planta de pe spate care ? Cea mica sau cea mare ?
Ca plante, totul natural, cum se numeste....astept un ajutor. In privinta aranjamentului chiar vreau ajutor, am plantat ce am avut. Vreau sa schimb plantele dar chiar nu ma pricep....asa ca orice sugestie este bine venita !
Ca si chiriasi, masa de seara

image
Sa mai revenim cu noutati : avand ceva timp la dispozitie(minivacanta de rusalii) am hotarat sa mai schimb si eu cate ceva. Ce a iesit :

general

image

detalii

image

image
Estetic......
Nu-mi dau seama din poze : nivelul apei este vizibil?(sub marginea capacului)
Schimb pachet de plante compus din o mana de microsorum windelov, un pot MARE de flame moss, cateva fire(6-7)de lobelia cardinalis mini, un pot MARE de ....un fel de moss gen salata...nu stiu numele. Doresc plante medium, crestere lenta, pentru un bazin cu coloana de apa 25cm. Preferabil ceva roseata.
Salutare !
Sunt exasperat la curatenia saptamanala ,nu mai am rabdare . Problema : pe in la hang-on am pus un burete(destul de fin) pentru a nu trage puietul. DEGEABA !!! La fiecare curatenie gasesc 10-15 pui in filtru, pui care raman prinsi de mediile de filtrare . Atunci cand iau mediile sa le clatesc iau si puii...dupa care stau cu orele sa-i recuperez din galeata ! Nu ma indur sa-i arunc !! Nu cred ca sunt singurul cu aceasta problema, voi cum a-ti rezolvat-o ?
In primul rand lasa-l sa functioneze pana la ciclarea canistrei, daca nu te incurca(vizual) il poti lasa pentru filtrare mecanica(cu dezavantajele aferente). Sunt multe pro si contra...
Ceva retete de "papa" home-made ?
Asteptam, asteptam.

Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto
Go to: