[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bebetto
Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto
Message
Ce specii si cate bucati sunt ? Multumesc !
Daca iei instalatia doar pentru plante, 1,5litri duc cam 1 luna. Daca o iei pentru stabilizare pH imediat se duce.
Totul controlat cu un controller JBL ProFlora.

image

Se vede sonda in stanga.
Poti exemplifica, te rog ?

Inca ceva poze...

image

image

image

image

image

image

image

image
Ca si comparatie la al meu de 25l aveam o butelie de 6 kg, ma ducea cam 3-4 luni. Furtunul de aer de la filtrul intern este cam 0.....daca vrei o aerare buna vezi cum faci sa valuresti suprafata apei. Pierderea de CO2 oricum are loc indiferent de solutia aleasa de aerare.
Nu te contrazic....dar (aproape) peste tot mentioneaza de la 12-14 in sus. Filtrele de carbon scad gH-ul ?
Multumesc, nu puneam img. in fata....

image

image

image

image

image

image

Revin cu intrebarea : cum cresc gH-ul ?
S-a schimbat treaba cu plici.ro ? Vreau sa mai salt niste poze.....
Salutari. Vin cu o intrebare...cum cresc gH-ul ? Am acum 8.....cam mic pentru baboii mei.
Revenim...nu mai avem scarpinaturi prin nisip. De maine incep treptat reducerea temperaturii la normal. Acum o intrebare : pentru a pune in evidenta coloritul pestilor ce lumina sa am ? Acum am 2x15w unul Natura, celalalt Fluora. Parca sunt cam palizi baboii...poate lumina.
Ne apropiem de 2 saptamani de sauna si pot spune ca nu i-am mai vazut sa se scarpine. Puncte albe nu au avut, chimicale nu am introdus. Doar 30 grade constant. Mai tin temperatura inca 1 saptamana si cu putin noroc declar eradicata "pandemia" !
Urmeaza ceva poze......
Da apropo...de unde ziceai ca esti ? (completeaza-ti profilul)
Pai daca alegi betta..doar 1 in tot acvariul, 2 se bat pana crapa unul. Nu baga femele ca le fugareste pana la epuizare. Altceva....in nici un caz vivipari, prea mic bazinul.
Ca si informatie suplimentara socoteste cam 4 litri apa la centimetrul de peste adult.( ai putea chiar 3l / cm).Dar nu te grabi, termina ciclarea.
Usor, sa o luam cu inceputul...ce filtrare ai la cub ?
La mine in Ploiesti apa moale ....nici gand.
As zice ca dupa 3 saptamani (contorizat de la ultima "scarpineala" pe care o vezi) o sa fii sigur ca nu mai au nimic.

Adica sa ii tin la sauna 3 saptamani ? Nu ii afectez intr-un fel ?
Ma uit diseara (mai atent) dupa puncte albe.
Koala, punctual -
- vineri au aterizat noii locatari si sambata s-a facut curatenie cu aprox. 20% schimb apa trecuta prin bateria de 6 filtre. Sifonat mai subtire....
- de 3 zile se scalda baietii in 30 grade constant
- cu lumina un program destul de lejer dimineata de la 07.00 la 10.00 si seara de la 18.00 la 22.00 cand intra moon-ul pana dimineata. Mai reduc ?
- am la sertar sera costapur si albastru de metil, daca este nevoie le servesc unul din ele.
Acum, ce sa zic.....dupa 3 zile de sauna parca nu se mai freaca ca inainte....am zis sa ii mai las 1-2 zile doar cu sauna si daca nu, sa le bag chimice.
Ca si dezvoltare, se dezvolta relativ frumosi baboii, sunt 2 masculi de flavus foarte frumosi si cam TERITORIALI !! Si-au ales pietrele lor, au sapat precum minerii de stau cu morcovul introdus sa nu-mi miste bolovanii, si artagosi nevoie mare. Mai vine prin zona un hongi de-i potoleste, ca ceilalti nu caraie...momentan. Cand or mai creste sa vedem. Sunt suparat ca nu am cu ce face poze de calitate, sa le pot pune in evidenta culorile...de la o zi la alta se schimba. Sunt FRUMOSI, este altceva bazinul acum , mai multa viata, animatie.
Ceva noutati
image

image

image

image

Am completat cu 6buc. pseudotropheus saulosi si 6 maylandia estherae. Frumosi. A inceput si flavus sa se coloreze in galben, timid. Hongi continua intensificarea culorii.
Din pacate, odata cu achizitia noului lot mi-a aparut in bazin si "grisul" (sau asa cred). Eu zic ca de la stresul transportului, nu vreau sa cred ca vinzatorul i-a dat bolnavi. Simptome...o frecare in scurt pe nisip...vreo 2-3 pesti doar. Am crescut temperatura treptat la 30gr si astept...nu prea imi vine sa bag chimicale......
Avem si luna acum...

image

Crestem si ne coloram, timid.
Cum am zis...alte poze

image

image

image

Sunt MICI MICI dar deja imi sunt simpatici...nu stau locului. S-au repezit cu o pofta nebuna in alge, in mancare nu mai zic.
Sparg telefonul...nu-l mai vede pc-ul..Doar o poza, vin si celelalte.

image
Scuzati calitatea mediocra.
Momentan singurii colorati sunt hongi sweden. Mai am aulonocara jacobfreibergi, otopharynx lithobates si pseudotropheus flavus.
Acum caut p.saulosi dar nu gasesc asa mici.
 
Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com