| Message |
|
|
|
Daca tot faci ceva ,macar fa un wet&dry care te va ajuta mai mult decat un filtru canistra.Si fa-l mare ,poate cu timpul iei un acvariu mai mare.A descris gg un asemenea filtru la sectiunea marine.
|
 |
|
|
|
Depinde cum vrei sa-l iei nisip mare sau pietris mic ,oricum sa aiba granulatia de 2-3 mm dar nu mai mica pentru ca altfel sufoca radacinile plantelor si nu vor creste cum trebuie.Deci ori pietris cat bobul de orez ori un nisip mai mare tot cam cat bobul de orez, cam asta e recomandat.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca iti trebuie bactopur sau un medicament asemanator.Citeste articolele scrise de Leo despre boli si poate afli care este.
|
 |
|
|
|
De facut acvarii mari se pot face si din sticla subtire dar daca ai grija sa tii inaltimea cat mai mica.Iar la tine inaltmiea de 60 cm e uriasa pentru cat de subtire e sticla.Am crezut ca macar s-au gandit si ei putin si d-aia au facut inaltimea de 40.Cea mai buna solutie ar fi sa umpli cu apa doar pana la 40 cm si atunci scade si volumul de apa si tensiunea aplicata sticlei.Si poate poti dormi linistit.Daca vrei sa-l folosesti cu inaltimea maxima iti garantez ca n-o sa te poti bucura mult de el.Dupa cum au zis si ceilalti, e o bomba cu ceas.
|
 |
|
|
Daca as fi in locul vostru nu as umple acvariile alea peste 30 cm inaltime.Eu am un acvariu de 150 l din sticla de 6 mm si mi-e frica...
Oricum am vazut si eu o firma care vindea acvari de 200 l facute cu sticla de 6mm din Constanta parca.Mi se pare nesimtire ,profita de cei care nu se pricep si le dau orice ,fara sa le pese ca acvariul sep oate sparge oricand.Ce garantie poti sa primesti la un acvariu ?Nu e ca o masina sa stii ca merge un numar de km.Acvariul ala e ca o Dacie ,te poate lasa cand ti-e lumea mai draga 
|
 |
|
|
|
Eu am vazut in Obor de cateva ori de vanzare numai ca nu am intrebat pretul.Dar mai mult de 30 ron nu cred ca erau.
|
 |
|
|
Se pare ca n-am retinut eu bine numerele 
|
 |
|
|
Eu nu-am inteles ceva , cum se face ca Aquaglo e recomandat atat pentru plante cat si pentru pesti desi are 10000 k iar sunglo care are 4700 parca e doar pt pesti?Tinand cont ca cel mai bun pt plante e Floral Glo la 2700 k , nu inteleg cum poate fi aquaglo mai bun ca sunglo 
|
 |
|
|
|
Se face tratamentul cu metronizadol din cate stiu eu , cred ca ar trebui sa bagi un ochi la Boli si tratamente si mai ales la cele facute sticky unde este decrisa boala.
|
 |
|
|
Cred ca se referea la pesti ,si nu la cale respiratorie in adevaratul sens al cuvantului.Dar e posibil sa ma insel... 
|
 |
|
|
|
La ce fel de lucrare te referi ?Vrei sa faci ceva pe fund ?Sau sa fie ca fundal ?Daca faci pe fundul acvariului atunci le poti lipi cu silicon ,daca vrei backgrownd nu merge sa pui pietre prea mari pentru ca e riscant.Un backgrownd simplu se face dintr-o bucata de polistiren expandat pe care lipim pietre si nisip cu silicon la greu.Iar polistirenul lipit de acvariu tot cu silicon.
|
 |
|
|
Wow ,discus 10-18 ani. 
|
 |
|
|
Cutia se taie cu o foarfeca.Bagi un varf al foarfecii cat mai aproape de unul din capetele cutiei si tai circular.Apoi tai cutia in jumatate pe lungime.Eu am lasat fundul cutiei netaiat pentru a nu permite luminii sa iasa nici pe acolo ,dar de taiat in jumatate nu se poate asa ca l-am turtit cu un patent.Sper ca m-am fauct inteles 
|
 |
|
|
|
Intr-adevar estompeaza lumina dar nu foarte mult ,eu am un neon de 32 de W la un acvariu de 30 l cu capac din geam si plantele imi cresc foarte bine.Reflectorul becului e facut dintr-o cutie de bere taiata longitudinal in jumatate.Astfel lumina e directionata in totalitate spre acvariu.E rudimentar dar e simplu si eficient.
|
 |
|
|
|
Ar fi mai multe solutii ,si asta e una buna ,atat timp cat nu e stropit direct de apa neonul si se arde doar de la condens.Ai putea sa pui un geam si atunci n-ar mai fi probleme dar nu stiu cum ai tu capacul.Distanta e bine sa fie de vreo 10 cm ca sa nu ai probleme.
|
 |
|
|
Eu am folosit turba ordinara in care am gasit si un ciob  ,luata tot de la florarie ,nu scria ca ar avea chimicale , si plantele imi cresc foarte bine ,iar pestii n-au nici o problema.
|
 |
|
|
|
Poti s-o tii si numai in apa pana iese taninul din ea ,dac-o fierbi cu atata sare, oala cu care o fierbi nu va mai fi buna de altceva. Oricum chiar si dupa ce ai fiert-o e bine s-o mai tii in apa cateva zile sa iasa sarea din ea.
|
 |
|
|
Sry,imi suna mie cam ciudat 
|
 |
|
|
|
In primul rand treceti locatia la Profil ca sa stie lumea de unde esti.In al doilea rand pastilele de Bactopur se vand si la bucata , 3 RON pastila in Obor-Bucuresti.O pastila la 50 l de apa.Daca vrei sa fii ajutat cum trebuie da toate detaliile despre acvariul tau.Cati pesti ai ,ce volum are acvariul ,de cand il ai ,cand schimbi apa ,etc.Citeste articolele facute sticky de la Coltul Incepatorului si o sa vezi ce ai gresit.
|
 |
|
|
|
La florarie ,eu de acolo am luat si le merge bine la plante.Ar fi bine sa cauti turba Pot-Ground ,e cea mai indicata ,se gasea pe la Hipermarketuri.
|
 |
|
|