[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"Indoire", curbura acceptabila a sticlei???  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
aquamagic
Junior member
[Avatar]

IP:

Am facut un acvariu cu urmatoarele dimensiuni 100cmx40cmx60cm Lxhxl

Problema a aparut la cateva zile dupa umplerea cu apa, intaritoarele de sus, deci perpendiculare pe laturile lungi ale acvariului sau deslipit, sticla curbandu-se.

Acum intrebarea este trebuie sa scot apa din acvariu si sa le lipesc din nou, cu toate ca acvariul nu are nimic, nu curge nu nimic doar ca partile laterale lungi sau curbat cu vre-o 5mm.
[Yahoo!]
kata
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand care este grosimea sticlei?
5 mm e mult si nu prea. Daca nu curge acvariul asta nu inseamna ca la fel va fi si maine, nu?
Sa fiu in locul tau as dezlipi intaritoarele si le-as lipi iarasi.

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
aquamagic
Junior member
[Avatar]

IP:

Am mai multe intaritoare, nu sau dezlipit decat cele de deasupra care traverseza acvariul sa zic asa cele de pe lungimea acvariului sunt intacte.
Daca iti spun grosimea sticlei o sa spui ca sunt nebun 6mm.
[Yahoo!]
kata
Member
[Avatar]

IP:

Chiar nu gasesti nicaieri sticla de cel putin 8mm?
Intariturile banuiesc ca-s tot de 6mm. Lipeste intariturile iarasi ca nu vad prea bine acvariul tau!

[Email] [Yahoo!]
aquamagic
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariu a fost facut de o firma nu l-am facut eu si am primit garantie ca nu se intampla nimic cu el.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Sticla este un material fragil. Poate crapa oricand. Din moment ce ti s-a curbat la fel de bine poate si crapa fara sa stii cand si asta instantaneu, nu in timp.
Daca presiunea apei a avut puterea sa dezlipeasca intaritoarele eu nu cred ca e bine sa-l mai tii plin pentru ca este foarte probabil sa crape.
Asa cum spune si kata, incearca sa lipesti intaritoarele inca odata ca prima data poate nu le-ai lipit bine, si daca iarasi se intampla aceeas problema i-ti mai dau o solutie netestata de mine: incearca sa lipesti cornier pe toate marginile acvariului, inclusiv pe partea de sus.

P.S. Sticla este foarte subtire pentru volumul acela de apa. Daca ai posibilitatea renunta la acvariu si fa-ti altul intr-un mod mai serios.
[Email]
kata
Member
[Avatar]

IP:

Pai garantia nu prevede si ce-ai patit tu acum? Sa ti-l repare ei.
Sau incearca sa-l dai inapoi si sa le ceri un acvariu cu sticla de 8mm (minim). De obicei firmele astea is cam reticiente la dat bani inapoi dar daca le spui ca dai diferenta pt. un acvariu cu sticla mai groasa nu cred ca vor avea prea multe de comentat.
Incearca varianta a 2-a! (eu zic ca va merge ca acvariul tau il vor vinde altui client nestiutor) Cat pot sa-ti mai ceara in plus? Sa stii ca va merita diferenta de pret.

[Email] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

aquamagic wrote:Acvariu a fost facut de o firma nu l-am facut eu si am primit garantie ca nu se intampla nimic cu el.

aci iti recomand precautie! ei iti ofera garantie nu asigurare. adica se va sparge acvariul si ei o sa-ti ofere unul nou. tu , in schimb, o sa ai o paguba substantiala in casa.

goleste-l de apa si pune intaritoare serioase acolo. poti vedea aici factorul de siguranta care la tine e cam 2 fata de un minim recomandat de 3.8

http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/11092/Calcule%20acvariu.xls

Acvariul meu
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pune-i sa-l repare!

La doar 40 cm inaltime ar trebui sa tina sticla de 6 mm, fundul insa ar trebui un pic mai gros adica un 8 mm. Insa eu unul l-asi fi facut din sticla putin mai groasa ca sa nu ma doara capul.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
guleag
Junior member
[Avatar]

IP:

garantia pe la firme este doar pentru lipituri.
eu asa stiu
intreaba de curiozitate
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa parerea mea lipitura nu a fost facuta in regula .Spun asta pentru ca acvariu el meu are cam aceleazi dim cu al tau 100*37*40 tot din sticla de 6mm cu intaritoare in forma de H ,iar fundul lui este tot confectionat tot din sticla de 6mm (asta deoarece nu am gasit sticla mai groasa )este functional si credema ca nu are nici pe draq .Nu zic ca este cel mai sigur acvariu pentru ca stiu si eu ca nu este asa dar nu vad motivul de ce la al tau sa cedeze lipiturilr .Posibil nu a fost degresat bine inainte de lipire .Daca am gresit cu ceva in cele afirmate de mine rog alta persoana mai bine informata de cat mine sa ma corecteze in cele spuse de mine

"Perfer sa fiu apreciat de un singur om inteligent, decat de o mie prosti ..."
[Email] [Yahoo!] [MSN]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca as fi in locul vostru nu as umple acvariile alea peste 30 cm inaltime.Eu am un acvariu de 150 l din sticla de 6 mm si mi-e frica...
Oricum am vazut si eu o firma care vindea acvari de 200 l facute cu sticla de 6mm din Constanta parca.Mi se pare nesimtire ,profita de cei care nu se pricep si le dau orice ,fara sa le pese ca acvariul sep oate sparge oricand.Ce garantie poti sa primesti la un acvariu ?Nu e ca o masina sa stii ca merge un numar de km.Acvariul ala e ca o Dacie ,te poate lasa cand ti-e lumea mai draga smilie

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
aquamagic
Junior member
[Avatar]

IP:

Cer scuze, m-am exprimat gresit inaltimea acvariului este de 60 cm , latimea este de 40 cm. Cei care l-au construit au acvariu de 1000 litri din sticla de 10 in magazin. Acvariul are fetele intarite de jur inprejur si fundul la fel cu fasii de sticla tot de 6mm late de 5cm.
Care ar putea fi motivele ca acest acvariu sa crape daca nu a crapat pana acum?

Va multumesc pentru sfaturi...
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aquamagic wrote:inaltimea acvariului este de 60 cm

aquamagic wrote:Care ar putea fi motivele ca acest acvariu sa crape daca nu a crapat pana acum?
Tensiunile foarte mari din sticla foarte subtire.

Am vazut/auzit de acvarii crapate la citeva luni/ani dupa ce au fost umplute cu apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:
aquamagic wrote:Care ar putea fi motivele ca acest acvariu sa crape daca nu a crapat pana acum?
Tensiunile foarte mari din sticla foarte subtire.

...si care pot fi eliberate de un impuls nesemnificativ: o trepidatie a podelei transmisa de un TIR care trece pe strada, o melodie cu multi basi ascultata un pic mai tare, un bebe mai nazdravan care arunca aiurea cu o jucarie si nimereste in geamul acvariului, ...
Seamana un pic cu o bomba cu ceas, reglata orbeste: nu stii cand o sa explodeze, dar stii sigur ca o sa explodeze!

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

De facut acvarii mari se pot face si din sticla subtire dar daca ai grija sa tii inaltimea cat mai mica.Iar la tine inaltmiea de 60 cm e uriasa pentru cat de subtire e sticla.Am crezut ca macar s-au gandit si ei putin si d-aia au facut inaltimea de 40.Cea mai buna solutie ar fi sa umpli cu apa doar pana la 40 cm si atunci scade si volumul de apa si tensiunea aplicata sticlei.Si poate poti dormi linistit.Daca vrei sa-l folosesti cu inaltimea maxima iti garantez ca n-o sa te poti bucura mult de el.Dupa cum au zis si ceilalti, e o bomba cu ceas.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
aquamagic
Junior member
[Avatar]

IP:

Am postat cateva poze, am pus trei intaritoare de data aceasta. Sper sa tina, care este parerea voastra de data asta va tine sau tot o sa am probleme cu el?

http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=648
[Yahoo!]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca nu ai pus bine intaritoarele longitudinale. Trebuia sa le lipesti pe cant. Ai citit cu atentie articolul despre intaritoare?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: