[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shaba
Forum Index » Profile for Shaba » Messages posted by Shaba
Multumesc userului AdiC pentru seriozitate. Filtrul JBL e901 achizitionat merge perfect! +++++++++++
Despre nasteri nu stiu ce sa zic, cu toate ca nu vad de ce ar afecta.

Despre Egeria Densa poti citi mai multe si AICI sau AICI sau pe goagal. Eu din ce am citit am inteles ca aceasta planta se inmulteste prin fragmentare, adica se taie de unde apar "ramurile" noi, si se replanteaza.
Hai sa o luam cu inceput-ul:

Un acvariu ca sa se cicleze are nevoie de o luna de zile, tinand cont ca nu ai pesti in acvariu. Asadar daca tu dupa o saptamana ai bagat pesti in el (15 pesti sunt multi dupa parerea mea), iar acvariul abia acum a facut o luna, cel mai probabil acesta nu este inca ciclat. Cumpara niste teste de NO2/NO3 si PH si spune-ne ce rezultate ai.

Despre inmultirea plantelor ii las pe colegii mai experimentati pe plante sa raspuna.

Ai mentionat ca speli filtrul de doua ori pe saptamana. De ce? Filtrul trebuie sa il cureti atunci cand faci schimbul de apa, folosind apa pe care o scoti din acvariu, si nu trebuie sa il freci/storci ca pe buretele de bucatarie. In interiorul filtrului se creaza bacterii care descompun substantele nocive pentru pesti din acvariu. Daca il speli cu apa de la robinet omori acele bacterii. Faptul ca tu speli filtrul intareste sustinerea mea ca acvariul tau nu este inca ciclat.
Acel biofilm alb care apare pe plante se datoreaza aceluiasi lucru.

Cu mancarea trebuie sa fi atent deoarece daca le dai prea multa, si daca spui ca mananca in mai mult de 2-3 minute inseamna ca le dai prea multa, aceasta se depune pe pietris si elimina substante nocive pestilor. De ce opresti filtrul in timpul hranirii nu inteleg. Da-le mai putina mancare (cat sa manance intr-un minut) si daca mananca le mai poti pune inca o tura. Cand vezi ca nu mai mananca in maxim 60 secunde te opresti din hranire.

Asa numita "minune mare" nu este chiar asa mare ... ai spus ca ai pus mal din rau si plante in acvariu, care puteau sa "care" si melci. Si mie mi s-a intamplat la fel. Nu trebuie neaparat sa ii scoti din acvariu. Insa daca vezi ca incep sa se inmulteasca trebuie sa faci ceva sa nu ai o invazie. In cazul in care se inmultesc poti folosi cu succes melci asasini pentru a te scapa de problema

Mult succes
Este posibil sa fie butelie cu CO2. Din cate tin minte cand am chizitionat-o (acum un an si putin) ca citisem ca nu e cu praf, dar trebuie sa ma asigur.

In cazul in care pot sa o modific, ce alte piese mi-ar mai trebui ca sa fac sistemul complet? M-ar interesa ceva de genul ce este obligatoriu, ce este optional, ca sa imi pot face un plan financiar
Ok, am sa cumpar 20 ml, deoarece stiam ca 10 litri ajung pentru 3 litri de material filtrant iar filtrul are aprox 6 litri
Hello,

Am vazut cateva postari dar nu m-am lamurit cu cateva lucruri, si anume:
- este posibil sa modifici orice butelie pentru a putea incarca/folosi pentru CO2? Ma intereseaza de fapt daca se poate modifica o butelie de extinctor auto. Stiu ca este mai mica d.p.d.v volum insa nu m-ar deranja acest lucru.
- care sunt toate componentele de care as avea nevoie pentru un astfel de proiect / sistem?
- cunoasteti in Bucuresti unde as putea merge pentru a face o astfel de modificare?
- si in final, cam la cat m-ar duce cu costurile toata afacerea asta?

Astazi ar trebui sa imi ajunga filtrul
Ca sa grabesc ciclarea acestuia, pentru a putea scoate filtrul intern mai rapid, ce bacterii as putea sa ii pun? Mentionez ca filtrul va fi plin cu Siporax, mai putin prefiltrele care sunt burete.
In conditiile in care aditionez cu bacterii materialul filtrant credeti ca 2 saptamani ar fi de ajuns sa functioneze concomitent cele doua filtre?
Eu sincer zic ca seamana mai mult cu Platy ... Molly are acea coada arcuita, concava, pe cand Platy are convexa. In a doua poza se poate observa diferenta versus molly-ul negru
um02122 wrote:... In plus, daca i-as da nevestii inel, poate ar fi de acord sa-mi iau acvariul mare mai repede - bang doi iepuri.

Scuze pentru off topic dar imi place la nebunie modul asta de gandire
Ma intreb daca un filtru JBL e901 nu cumva este prea mare pentru un acvariu de 54 litri (60x30x30). Momentan in acvariu am filtru intern si ma gandeam sa fac tranzitia la unul extern, mai ales ca am vazut cateva oferte atragatoare la Vanzari. Ma gandeam ca debitul sa nu fie cam mare si sa obosesc pestii aiurea
Daca ar fi ok ca si debit ca medii filtrante ce recomandati?
mie personal imi place foarte tare! Sper sascapi usor de probleme
Nu, nu este vorba de vreo reclama ci astazi am trecut prin IKEA si am observat ca au si plante de apa, lucru pe care nu l-am observat pana acum deci nu stiu daca este vreo noutate
Sunt curios daca a folosit cineva pana acum in acvaristica asa ceva, sau daca teoretic s-ar putea folosi. Aveau si ceva egeria densa pe acolo, de aici si curiozitatea mea.
Din pacate nu mi-am dat seama ce plante sunt, deoarece singurul nume care este scris pe recipient este cel al producatorului

LE: Cred ca mi-am raspuns singur la intrebari ... am gasit pe catalogul lor din UK, si scrie ca pot fi folosite si in acvaristica (LINK)

Mai jos sunt cateva imagini

image

image

image

image
Nu e vorba ca iti sare lumea in cap... Critica eate costructiva atata timp cat vrei o lasi sa fie... Intr-un acvariu facut cum trebuie ar trebui sa replici ceea ce gasesti si in natura. De cate ori ai vazut scoici in rauri sau lacuri? Crede-ma ca si eu am inceput cu acvariu cu nisip rosu, planta de plastic si ancora cu comoara... Insa au inceput sa apara probleme, mazga, apa dura, pesti morti, etc. Am aflat de acest forum si am inceput sa citesc si am inteles rolul lucrurilor bine facute. Te sfatuiesc sa faci acelasi lucru, sa incepi sa te documentez, ca atat pestilor cat si tie sa va fie viata mai usoara.tocmai de aceea eu doar am intrebat si nu am inceput sa dictez...
Salut. Sincer eu am avut o astfel de problema cand mi-am facut primul acvariu cu doi neoni, care la fel, capatasera o cosoasa si care nu mai inotau corespunzator. Am aflat ulterior ca din cauza faptului ca acvariu nu era ciclat + duritatea mare a apei a determinat un fel de "paralizie".
Niste teste de apa ai facut?
Din imagine nu prea se vad acei solzi ridicati de care zici...
Scuza-ma ca iti zic dar din ce am vazut in poze, sexul pestilor este ultimul lucru la care ar trebui sa te gandesti!

De ce este apa asa murdara?
De ce ai o stea de plastic in acvariu?
De ce acel pietris?
Plantele acelea sunt din plastic?
Daca nu sunt, au substrat?
vali71 wrote:
Din pacate am renuntat sa mai cumpar betta...sunt frumosi dar cred ca prea solitari.

Depinde de mai multe aspecte.... daca sunt crescuti impreuna atunci riscul este mult mai mic sa moara de stres; daca imparte acvariul cu locuitori care pentru el nu reprezinta competitie nici macar nu se streseaza; daca nu se introduc pesti noi in acvariu, etc.
Si sa stii ca si betta poate fi hartuit de alti pestisori. De exemplu sunt pesti ca zebrele care de obicei nu au nicio problema cu betta insa din cand in cand mai auzi si de cazuri cand ciupesc coada betta-ului
=)))) cea mai buna gazeta de dimineata aici se gaseste
koala wrote:... ne-a parasit in dimineata asta...

Am verificat in Member Listing ... nu imi venea sa cred cand am citit
stefanp wrote:Ca idee generala, plantele au nevoie de micro nutrienti, macro nutrienti (unde intra si carbonul din CO2, CO2 = bioxid de carbon) si lumina.

Asadar, cum stai cu cele de mai sus?

stefanp ... cu asta l-ai bagat in ceata

PS: stii ca troluieste, nu?
omg ... stop trolling

Forum Index » Profile for Shaba » Messages posted by Shaba
Go to: