| Message |
|
|
|
Pai asta de silicon pentru pompe de aer nu e tocmai recomandat.
Pe langa ca e mai subtire, nu e nici rezistent la efectul coroziv al CO2-ului.
|
 |
|
|
Ohoo ce defrisari ai facut acolo
Astept si eu o poza, ca sunt curios ce a iesit
DAR, fii atenta, ca dupa defrisari si rearanjari masive, acvariul e putin mai sensibil.
Urmareste-l foarte atent, nu exagera cu fertilizarea (adica nu mari deocamdata doza cu care mergeai), nu exagera cu mancarea pestilor.
|
 |
|
|
qwerty wrote:Da mai multe detalii legate de bazin. Lumina, dimensiune bazin, ce vrei sa faci din el? Plantat, neplantat. Asa te putem ajuta mai usor.
Subscriu!
Descrie absolut tot ce ai, atat in bazin, cat si pe langa el.
|
 |
|
|
@Koh-i-Noor: Mersi de sugestie, dar n-as vrea sa pun nimic in acvariu
@Humbert: Ai cumva prefiltrul ala de la Sun-sun?
Uitasem de varianta asta. Am vazut pe ebay la preturi foarte ok.
|
 |
|
|
ocean wrote:
Si eu asa stiu ca atunci cand ai NO2 mari daca folosesti sare o ligurita la 100 l intoxicatia pestilor e incetinita...
O fi un proces chimic...tot ce e posibil, la chimie am fost varza
Dar, sarea nu face bine plantelor.
Eu as merge cu schimburi de apa, hrana foarte putina pentru pesti, niste bacterii din comert adaugate.
Si in scurt timp problema ar trebui sa fie rezolvata.
|
 |
|
|
Arata bine, foarte bine chiar, mai ales daca ma gandesc ca "ai doar doua luni"
Cum mai mergi cu lumina? Cum mai fertilizezi?
In poza cu riccia, mi se pare mie sau vad ceva firicele de alge?
Tine-le sub observatie.
|
 |
|
|
Astept telefonul
Mersi mult!
|
 |
|
|
Intotdeauna am vazut plante foarte misto si sanatoase in pozele matale...desi poate te-ai astepta ca intr-un bazin asa de aglomerat sa mai vezi cate o planta mai "atinsa".
Si combinate foarte fain intre ele.
M-a tentat si ma tenteaza in continuare sa incerc un bazin in felul asta (am in gand acvariul tau si al lui Humbert), dar nu cred ca mi-ar iesi asa fain.
Ma inscriu si eu pe lista celor care asteapta o poza de ansamblu
|
 |
|
|
Humbert wrote:
in legatura cu apa, principalul responsabil este prefitrul pe care l-am pus acum mai multe luni, ca altfel scalarii, ancistrusii si ghiolbanii aia de SAE (5 bucati de 10cm fiecare) fac o mizerie de nedescris :-)
prefiltrul face toti banii, e plin cu perlon.
Un prefiltru dintr-un filtru de apa am vrut si eu sa-mi fac la un moment dat si sa-l pun pe traseul unuia din filtre.
Partea nasoala e cu dulapurile mele care nu-s facute special pentru acvariu si filtrul sta cam fix...da' fac eu cumva si intr-un final tot rezolv problema asta.
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:
Stefan rotala aia e la umbra tare acum, sper sa o salvez daca o scot de acolo.
Fix la asta m-am gandit si eu cand am vazut poza
Daca o muti, nu poti sa scapi vreo doua fire si la mine? Ca poate in doua locuri are sanse mai mari sa supravietuiasca
Referitor la fertilizare, chiar daca alegi sa mergi doar pe vimi intr-un final, eu as zice ca aditia de ferropol24 n-ar strica absolut deloc (din contra).
|
 |
|
|
|
E ok de folosit vita de vie.
Dar foloseste partea uscata; cea verde va putrezi.
|
 |
|
|
Eu as zice sa renunti la barca
Lemnul e uscat?
Daca da, fierbe-l in cateva ape si pune-l pe urma in acvariu.
|
 |
|
|
|
Nu mai pune deloc.
Dar nu vad de ce sa pui sare cand nitritii sunt mari ...
|
 |
|
|
fish_enthusiast wrote:
CO2 sistem full, si cind or fi bani - se va adauga sonda + controler ph..
As renunta mai degraba la controllerul de incalzire in substrat si as lua controller pH.
Vei adauga incalzirea in substrat la setupul viitor.
Sau daca crezi ca nu va dura mult pana la ph controller, atunci poti merge pe amandoua.
fish_enthusiast wrote:
Acum - filtru substrat se mai justifica sau nu? parerea mea e ca nu dar cine are experienta il rog sa ma lamureasca
Tinand cont ca vrei sa pui substrat fertil, atunci nu.
|
 |
|
|
|
Mi se par cam putine 5 ore de iluminare (bine si 12 intr-adevar era cam mult).
Acum nu mai tin minte exact ce intensitate ai.
Petele alea maro as zice ca sunt diatomee.
|
 |
|
|
|
Pai ai cautat ceva despre ea acum ca ai primit un nume?
Din ce stiu eu, apare in acvariile prea putin ingrijite, cu nivele mai ridicate de amoniac, nitriti, mult detritus.
Cum stai la capitolul mentenanta?
|
 |
|
|
Si abia acum ne spui ca bagi sare?
RENUNTA la ea
|
 |
|
|
Nimeni wrote:
Inchid, tac si nu mai pomenesc.... dar explicatia ta Koala a fost gresit inteleasa.... reactia lui Stefan a fost gresita si.... in fine, nu-s avocat si chiar nu ma coafeaza cu nik ;)
Inchizi si taci ce anume? Ca tocmai ai deschis gura si ai aprins niste treburi.
Sa mor eu daca inteleg rostul quote-ului tau la un mesaj de acum cateva luni. E fix ca nuca-n perete...
Imi zici ca am avut o reactie gresita, habar n-am la ce te referi...si nici n-am sa stau sa caut, pentru ca vom ignora aceasta reaprindere a subiectului, in speranta ca deja s-a stins. Si daca nu s-a stins, eu cu manuta mea am sa sterg mesajele care n-au ce cauta in topic.
Si revenind la subiect.
Humbert, imi place acvariul tau, ca dintotdeauna.
Foarte misto imbinate plantele cu cioatele, e un nature reusit.
Cat de curate sunt plantele, dar si apa...nu mai zic nimic
|
 |
|
|
|
Staghorn posibil, din ce se vede in poze ...
|
 |
|
|
Da o poza cu ei nu ne arati?
Si mai ales, o poza cu buruienile
|
 |
|
|