| Message |
|
|
alber, ai dreptate.... oricum am eu grija sa mi se vada plantele
Sergiu... buturuga de la tine va sta culcata. dar cealalta, va sta drept :-) nu neaparat ca nu as vrea sa o culc... dar sincer  unde  :-)
si respect sfaturile, deoarece  asa e corect, mai bine nu le cer si nu deranjez pe nimeni, daca fac tot dupa capul meu. Oricum ce zice alber , zice si mintea mea  suntem pe aceeasi unda  acuma,,,, astept sa fiarba... la prima apa, ziceai ca am ceai negru in loc de apa curata.
*vanzatoarea de la magazin: "E.... asa sunt ele putin murdare, o clatesti putin acasa si o bagi in acvariu..... Oricum o sa-ti faca putin apa maro, ca si alti clienti tot asa au patit"
*Eu: a.... bineinteles... ii dau si putin cu peria... sa mai curat
*vanzatoare: " nu....... ele is tratate.... ii dai cu putina apa si o bagi ina cvariu....
*Eu:  ok....... seara buna 
|
 |
|
|
apoi daca o pun in mijloc..... nu fac decat sa impart toata simetria mea  nu fac nimica, Iara o sa primesc certuri pe tema asta....
Sa stii ca m-am gandit la umbra care o poate face... si nu prea are cum. Am sa o pun pe verticala, Iar ce e gros sta la baza, deci nu face nicaieri, iar sus sunt crengutele alea doua, ca doua coarne de cerb,,,
Si plante vor fi : HC (idee preluata de la alt coleg de pe forum) + java + anubias
|
 |
|
|
|
lasa, ca asta o rezolv... ce parere ai , merge fixata acolo ?
|
 |
|
|
Mi-am gasit intr-un final ,Cioate dupa placul meu
Pozele ar fi acestea:
Am facut si o poza unde as vrea sa le pun, sa-mi spuneti daca am ales locul potrivit...... Is novice la capitolul asta :-)
Problema este, ca cioata mai mare, are peste 50cm inaltime, si este foarte murdara, desi aia de la magazin zicea ca pot sa o pun in acvariu......
va dura circa 1/2 saptamani cred..... sau poate mai putin, in functie de ce Oala gasesc.... momentan o tratez , dar singura oala mare care o am, nu incape decat jumatate din ea.
|
 |
|
|
|
eu zic sa lasi asa cum zice tabelul dennerle. Lasa pps-ul pt 2 saptamani, sa se prinda putin plantele
|
 |
|
|
adica tu fertilizezi 1 mll la 10 L pps ?  eu cred, ca depinde si de acvariu + masa vegetala + schimburile de apa, si bineinteles echilibrul dintre lumina=fertilizanti=co2.
Eu fertilizez 1 mll la 100 l apa, si cum scap mai mult , cum apar algele.
Si am testat, imi apare 100 % de la pps
|
 |
|
|
|
daca faci punctul 2. iti crapa deoarece este vorba de ciment. chiar si dupa straturi , trebuie tinut in permanenta umezit.
3. depinde cat loc ai tu in acvariu, dar o sa faci o mizerie enorma.
1, zic ca e cel mai bine, faci partile, si apoi daca nu vezi prea mari diferenta, dai un strat de ciment unde sunt conexiunile. Sigur iti acopera.
am si o intrebare: cum prinzi pestii daca ai intarituri din 5 in 5 cm ?
|
 |
|
|
|
dai search pe forum, ca s-a mai discutat problema si, s-a rezolvat
|
 |
|
|
|
vreau sa-mi achizitionez unul, si am observat ca modelul anterior deluxe, ar costa cu aproximativ 50 euro mai putin fata de Evolution Deluxe.
Evolution deluxe include aceste funtii suplimentare practice
1* Acustice de alarmă: Pot fi activat ca o funcţie suplimentară. Acest lucru este util atunci când pH-ul controller este instalat în baza de cabinet din acvariu, de exemplu.
2* Trecerea de valorile pH-ului la care activează şi dezactivează controler de furnizare de CO2 sunt de utilizator definibile.
3* Setarea automată a pH-ului. După intrarea în carbonat de duritatea apei din acvariu, pH-ul controller-calculează corespunzător valoarea pH-ului (CO2 conţinut) în mod automat şi controale de emisii de CO2 de aprovizionare în consecinţă. În final, în simplitate şi fiabilitate.
la ce se refera punctul 2? adica in controler continua sa-mi arate ph-ul chiar daca trece de cel setat de mine ?
la ce se refera 3... imi poate detecta si duritatea carbonica din apa si ar avea functia sa-mi bage co2, in functie de duritate?
|
 |
|
|
|
o fi oare Staghorn algae?
|
 |
|
|
|
Asa faci cu link-urile:
[url=http://img136.imagevenue.com/loc147/th_32506_P1030028_122_147lo.JPG]Denumirea dorita[*/url]
ti-am dat exemplu ca sa intelegi codul. Ca sa mearga scoti de la sfarsit [*/url] steluta *
|
 |
|
|
|
Hranitorul a ajuns la catalos. Inchis
|
 |
|
|
mie imi place foarte mult cioata aia  ce nu inteleg, este in partea stanga... vad ca un fel de minge de lumina... si pietrisul lasa de dorit. (multe culori si prea mare)
|
 |
|
|
Uite un top 6 animale veninoase.
Pe locul 1 este Viespea de mare " Box Jellyfish " :
Este o specie de meduza care traieste in apele tropicale Australiene. Este cel mai veninos animal, capabil sa omoare instantaneu. Tentaculele sale sunt inzestrate cu peste 5.000 de celule veninoase, iar contactul acestora cu corpul uman este fatal.Pe intregul glob, anual, viespea de mare ucide mai multi oameni decat rechinii si crocodilii la un loc.
Pe locul 2 Caracatita cu inele albastre :"Blue Ringed Octopus"
Caracatita cu inele albastre are marimea unei mingi de golf dar otrava sa este destul de puternica pentru a ucide un om adult in cateva minute. Ultimul lucru vazut de victima sunt inelele albastre (se vad numai in momentul atacului). Poate fi gasita in bazinele adanci din jurul coastei Australiene.
Pe locul 3 Scorpionul Death Stalker
Scorpionii apartin familiei paianjenilor, fiind rudele lor . Aproximativ 1200 de specii cunoscute de scorpioni traiesc in tinuturi cu clima calda.
Veninul acestui scorpion provoaca o durere insuportabila. febra, urmata de coma si apoi moartea.
Pe locul 4 Pestele de piatra "Stonefish"
Se gaseste in apele Oceanului Pacific pana pe coasta Australiei. Acest peste se aseamana foarte mult cu o piatra sau un coral. Un puternic venin ce se afla stocat in 13 spini tine departe diversii pradatori. In cazul in care omul intra in contact cu acest venin, acesta va muri in mod inevitabil.
Pe locul 5 este Inland Taipan
Este considerat cel mai veninos sarpe de pe Pamant. O muscatura a sarpelui Inland Taipan contine suficient venin pentru a ucide 100 de oameni. Din fericire, sarpele Taipan este un sarpe foarte timid si bland.
Pe locul 6 este Dart Frog :
Daca va ganditi sa va plimbati prin padurile din America Centrala sau de Sud este bine sa va feriti sa intrati in contact cu broastele sageata, mai exact cu veninul secretat de pielea acestora. 2 miligrame de venin sunt suficiente pentru a ucide un om.

|
 |
|
|
|
asta asa e. De ce nu incerci cu specii asemanatoare ca:
Beaufortia leveretti , In captivitate nu cred sa ajunga mai mare de 20 cm.
In iasi costa 15 ron un asemenea exemplar si sunt foarte simpatici
|
 |
|
|
|
in captivitate , nu o sa-ti ajunga nici la 1 m. poate daca o cresi intr-un bazin de 1000 l va ajunge la un metru. Si oricum nu a vazut ea mediul ei naturat de multi ani de zile. asta inseamna ca deja este modificata, fata de mediul natural
|
 |
|
|
|
te referi cumva, la acelasi catalog , care l-am lasat eu ? si l-ai vrea in format pdf?
|
 |
|
|
Fir3Splitter wrote:Ha! Eu si masinile, baba si boxul  Ms, o sa vad ce gasesc.
faza e in felul urmator, daca dai cu puf de apa + sapun, pot sa misti autocolantul in cazul in care ai gresit pozitioinarea. Daca nu dai, va trebui dezlipit. Iar cu rigla de la inceput tot impingi usor catre partea opusa, astfel inlaturi toate bulele posibile, In acelasi timp stai cu ochii pe partea opusa , sa fii sigur ca nu ramane nimic.
E simplu :pigeons:
|
 |
|
|
|
se poate aplica ca la masini, foliatul (apa+sapun sau sampon ) + o rigla .
Sau doar cu rigla. Cum preferi
|
 |
|
|
Consulta Acest catalog la fiecare planta, ii specifica condiitile
|
 |
|
|