[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
PO4 bagi prin Easy Life Fosfo, de exemplu

dar inca o data, recomandarea mea e sa stai linistit cu aceasta alga.
din poze pare a fi green spot alge, dar esti sigur ca pe anubias sunt alge si nu asa arata anubias-ul?

iar o alta intrebare ar fi: de ce te deranjeaza aceste alge pe pietre? mie mi se pare foarte natural sa am aceste alge pe pietre, chiar imi plac

ar trebui sa te bucuri ca ai GSP, este alga despre care se zice ca daca o ai atunci nu mai ai alte feluri de alge in acvariu.

daca chiar vrei sa scapi de ea (desi eu as zice sa stai linistit), solutia este sa cresti usor usor si in timp concentratia de PO4 (asta daca zici ca CO2-ul e ok)

insa daca nu poti doza separat PO4 si nu poti nici testa PO4, eu iti recomand din toata inima sa stai linistit, ca poti da in altele.

ref la ricia - nu se vede bine in poza la ce te referi
ref la UV - uita de el, singura alga de care te scapa UV-ul este asa numita "apa verde" iar tu nu ai asa ceva

mai multe info despre GSP si despre toate tipurile de alge gasesti mai jos
http://aquariumalgae.blogspot.ro/
nici eu nu as lua led pt acvariul plantat, entru ca cu T5-urile stiu ca pot creste plante, dar cu led inca nu stiu si nu sunt dispus sa fac experimente intr-un acvariu mare.

daca zici ca juwel-ul are acum dimensiuni standard la neoane, atunci as zice T5-uri fara discutie, altfel, hm, nu stiu ce as face (bine, de fapt stiu: nu mi-as lua acvariu de firma)

acum depinde si ce vrei tu: daca vrei sa cresti plante in mod serios, oricum vei suplimenta lumina, deci chiar nu are nici un rost sa platesti mai mult pe led.

daca vrei sa ai doar un acvariu cu niste plante fara cerinte mari de lumina, atunci orice e bun, ia dupa cum ai chef sau bani.
eu pestii mai greu de prins ii prind pe intuneric, la lanterna.
am prins asa ancistrusi in acvariu plantat (cine a incercat sa prinda ancistrusi stie ce spun )

o alta metoda e sa iau un minciog mare, sa-l rezem cat de mult se poate de sticla, cu spatiu doar cat sa treaca un peste, si sa pun niste mancare in fundul plasei - apoi astept pana intra acolo pestele care ma intereseaza, moment in care apropii brusc miciogul de peretele sticlei
idee: poate fi papila genitala (a depus de curand?) sau poate fi o hernie (alea sa fie intestinele iesite).
hernie a avut un scalar de-al meu, a facut-o pt ca mancase prea mult, asa ca stiu sigur ca a fost hernie.
i-a trecut in vreo 2 saptamani.
Merci.
Stiu de oua si alge, deja am cumparat acvariul de carantina :-)
ce coral dip folosesti/ recomanzi? am vazut ca ce folosesc americanii nu se gaseste in europa.
wow ce bine arata, felicitari.

ar merge o pereche de ramirezi blue, intr-adevar (bine faci ca nu iei din petshop, desi sansele sa gasesti scad considerabil). ar merge si niste borararas... practic ar merge orice la cat de bine arata )
am luat de 5 microni si inca unul mai mic - 2 parca sau 0.5, nu mai stiu exact si nu pot sa verific acum

in baterie l-am pus pe ala mai mic si da, tot foarte prost este debitul

dar stii ce ma mira pe mine? la instalatia aia de filtrare cu 3 stadii luata tot de la WTS, pe care o folosesc pt apa de baut, presiunea nu a scazut deloc din martie cand am pus-o

si aia are tot sedimente 5 micron + sterasyl doar ca mai are si carbune

nu cred ca diferenta de volum sa fie asa mare... ca nu prea am folosit sterasyl-ul la acvariul... sa zic ca 800 de litri am trecut prin el
Am cautat profile din alea dar nu stiu de unde sa le iau.
ce ziceti la standul de mai jos mai e nevoie de intaritoare? ma gandesc la faimosul "efect de paralelogram"

m-am gandit sa-l fac din teava de 40 X 30 X 3 orientate diferit si sa nu mai pun intaritoare

dar daca l-as face din teava de 30 X 30 X 3 ar fi nevoie de intaritoare?

merci

image
um02122 wrote:La ultimul tau design, nivelul in camera pompei va fi acelasi cu cel din camera refugiului.

stiu, special l-am facut asa, ca sa aiba pompa mai multa apa de tras - in felul asta nivelul in camera pompei va scadea mai putin, la aceeasi cantitate de apa evaporata

ok, deci cu dintii e invers decat ziceai, peretele trebuie sa fie sub dinti.

pai atunci e destul de clar - o sa fac dintii de 4 cm inaltime si peretele o sa se opreasca la 5 cm, deci 1 cm sub dinti.
in caz nu e bun, pot sa-l mai gauresc ca sa mai scad nivelul.

de asemenea cred ca e bine ca dintii sa fie mai inalti decat mai scunzi, pentru ca daca sunt inalti pot sa lipesc in spate o bucata de plexiglas si sa-i "scurtez" (sau o solutie din asta cum ai dat tu), pe cand daca sunt prea scurti e mai greu sa fie lungiti.

oricum, m-am mai gandit si cred ca la design-ul asta nu conteaza f mult dimensiunile la milimetru, ca pot sa ajustez din debitul pompei.

cam asta e, multumesc si tie si lui adibv de sfaturi.

as vrea sa zic ca asta o sa fie designul final, dar am mai crezut asa de vreo 2 ori si dupa aia l-am schimbat pt ca nu era bun, deci na, il mai las vreo saptamna la copt in cap. )
intre timp am schimbat designul, fiind instruit de colegul adibv, pt ca in varianta de mai sus nivelul apei variaza in camera skimmer-ului, ceea ce nu e bine

acum arata asa

image

ce nu stiu in continuare

1. cat de inalti sa fac dintii (primul semn de intrebare din desen) - ideea e sa nu scada prea mult nivelul apei in display, ca nu-mi place cum arata, mai ales ca acvariul va avea capac, dar pe de alta parte nici nu vreau sa ajung f usor cu pompa de uscat

2. ce inaltime sa aiba peretele verde (al doilea semn de intrebare) - tu spui ca daca e mai jos decat dintii nu o sa fie cadere si deci nici skimare? dar asta nu depinde de nivelul din camera a 3-a, care e camera pompei, nivel care scade odata cu evaporarea? nu imi este clar de ce nu exista skimare de suprafata fara cadere .... unde are loc skimarea de suprafata, nu la dinti?

daca trebuie sa fac perete verde mai inalt decat baza dintilor atunci inseamna ca trebuie sa fac dintii mai inalti pentru ca daca fac dintii de, sa zicem, 3 cm, peretele asta verde o sa fie la 2 cm de suprafata si mi-e teama ca nu o sa mai treaca suficienta apa peste el plus ca skimmer-ul va sta foarte sus si o dau in probleme cu inaltimea capacului acvariului (apropo, skimarea de suprafata cu o face si skimmer-ul?)

3. peretele despartitor al pompei - nu stiu la ce inaltime sa fac corespondenta intre camera algelor si pompa (acolo unde sunt linile punctate rosii o sa dau gauri)

intre alge si pompa initial facusem perete doar de 10 cm si urma sa fie un gratar cu burete pana sus in ideea de a lasa apa sa treaca dar nu si algele, insa ma gandesc ca daca dau gauri cantitatea de burete necesara e mai mica (ca vad ca aproape toata lumea e impotriva buretelui la marine)

of, ce complicat e sa fac un amarat de sump intern - vezi de aia nu vreau eu sump extern )

PS o sa am ATO
Merci

Eh, am si facut poza cu un pic de efect vivid :-) dar da arata mai bine

La scalari e cam la fel, parca parca a prins un pic de curaj si ala marginalizat.

Nu am mai schimbat apa de 3 saptamani in acvariu, doar am completat, pt ca mi-e frica de sulfatul de aluminiu.

Monitorizez TDS-ul, e sub 200. Am de gand sa rarersc semnificativ schimburile de apa pt ca in afara ca mi-e teama de sulfat, nici nu inteleg de ce mai schimb apa la acest acvariu - acvariul e stabil, fertilizez micro macro, chiar nu e motiv sa mai schimb apa saptamanal.

O sa completez cu apa de osmoza, ca de ieri am osmoza
update

image
daca nu vrei sa ai acvariul plin de melci, ar fi bine sa le arunci.
mie personal nu imi plac acesti melci in numar mai mare de 1, 2 si de fapt nu-mi plac deloc pt ca mananca foarte mult.
nu am mai avut pomaceea din liceu.

dar e o chestiune de gusturi, faci cum doresti tu.
par a fi oua de pomaceea (melc)
cu ajutorul colegului adibv (multumesc) am ajuns la acest design de sump intern

nu-mi este clar cat va fi nivelul apei in acest sump in camerele 2 si 3, la prima vedere pare ca va fi cam cat e si in acvariu

daca are cineva vreo parere, apreciez

image

pompa cred ca o sa o iau de 3000 pana la urma, pentru ca daca nu iese faza cu algele, in camera 2 pot sa pun un reactor ceva si e cel mai simplu sa fac o derivatie de la pompa decat sa pun o alta pompa special pt reactor
E overkill la un acvariu asa mic.
Sumpul cu siguranta va afecta Co2-ul, dar asta e cumva o falsa problema pt ca daca bagi Co2 nu conteaza pt ca poti sa bagi un pic mai mult, iar daca nu bagi nu cred ca sumpul face diferenta intre un nano cu plante si un nano cu alge.

Eu de ex. nu stiu sa tin plantate fara aditie de co2. Acest nano a mers ok fara co2 vreun an (easy carbo) dar dupa o vacanta l-am gasit plin de alge asa ca am scos de la naftalina reteta de bomba cu drojdie si acum arata dupa cum vedeti.

Sumpul si externul sunt overkill pt ca pur si simplu nu e nevoie de ele. Nu ai loc sa tii multi pesti nici daca ai vrea. Eu de ex. schimb perlonul cam la trei luni si apa e cristal tot timpul (am 5 guppy pe care-i hranesc 5 zile/saptamana iar vineri le dau de mancare de 3 ori, sa le-ajunga pt weekend - si tot nu e mizerie in acvariu)
Da, asa planuiam sa fac. Dr Tim n-am gasit pe la noi, am luat Prodibio.
Ma gandeam sa pun si niste mancare congelata.
Nu ma grabesc, oricum standul si acvariul o sa dureze vreo luna.

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: