[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
si daca ai alb in spate sa mai pui si un neon la baza acvariului la aceeasi lungime cu acesta sa iti lumineze in spatele bazinului
am eu un prieten care nu prea intra pe forum, ii dau numaru tau
stiu, d-asta sunt doar redimensionate pe forum, intr`o oarecare masura ma gandesc ca ar fi trebuit sa pun si watermark
Azi au implinit 9 zile de cand si-au luat zborul, iata cateva poze cu ei :

image image image

image image image
pe scurt: cea mai buna evolutie de la mine incoace
alber wrote:
La niste gertrude ma gandesc si eu, sa vedem.

Care`s aia, dati`mi si mie un link ceva
daca ai scoate fondalo ala albastro ar fi maxim de frumos ...asa e mediu de frumos
alber wrote:ozy, in bazinul in care Ciprian are Brigitele, nu se preteaza Rhodostomusii. De guppy nu mai vorbesc. Sau io stiu?

Sa stii ca eu vb serios, cel putin pana cand se mai obisnuiesc. Cand ai venit tu la mine ne imprietenisem.....acum nu mai suntem prieteni, iar stau ascunsi dupa piatra aia din colt. Sau pot sa astept sa se faca deasa acicularisu atat de deasa incat sa nu mai aiba unde sa se bage

nu te-a dat de gol, da mi`am dat eu seama ca intre fotografi/filmografi , se vede mana cuiva asa sa faci cu locatia, mie daca mi-a tot stat pe cap si stiam cine e, nici nu mi`am dat seama ca nu si`a trecut`o, daca nu dai tu de el dau eu diseara
alber wrote:Sa stiti ca nu este un mit. Asocierea rasborelor cu alti pesti este ok d.p.d.v. al timiditatii. Cand sunt intr-un bazin populat si cu alte specii, sunt foarte activi si fara nici un fel de teama. Proba a fost facuta personal cu niste Galaxy. Brigitele cred ca vor primi si ele ceva colocatari, poate se mai "dezmortesc" si ele.
A, daca vreti pui de la ele, cred ca va fi destul de greu intr-un bazin comunitar

ia sa arunc neste rhodostomusi in bazin, sau poate niste gupyy
asta`i mana lu bitanu 100% si pozele si filmarea
1 de ce sa faci asa ceva, cand un bazin la hornbach destul de mic este ieftin, ca sa nu mai zicem ca daca ai un prieten cu experienta in acvaristica te poate ajuta la lipirea unuia si iesi mai ieftin decat hornbach.

2 ce te faci daca dupa o lunga perioada iti plesneste unu din colturile unde ai lipit geamu? pt ca e poliester iar cutia respectiva nu cred ca e gandita in asa fel incat sa tina volumul ala de apa constant.

3 cum cureti interiorul "acvariului" ?

4 din pct meu de vedere e o "inventie" care nu merita
Nu neaparat, teoretic cel putin cum o gandesc eu , iti trebuie un balon care se umfla foarte greu, adica cauciucul sa fie foarte gros si acesta sa aiba tendinta sa se stranga la loc la minim ca sa iti goleasca toto= gazul din el, cel putin asa mi se pare logic, daca nu, se va face presiune si in el si tot va ramane umflat.

Acum , in alta ordine de idei, eu personal tin co2-ul la 6.15-6.2 NON-STOP. Adica pe timp de noapte nu imi bat capul sa schimb cantitatea de co2, iar pestii mei dimineata nu par a fi deranjati de acest aspect. Ai tai fac urat? sau care este problema? de ce vrei neaparat sa opresti co2-ul noaptea? Ideea cu pompa de aer este mai buna, decat cea cu balonul numai ca pe aceasta poti sa o reglezi foarte fin incat sa iti iasa un sir -2 de bule de aer, cat sa iti mareasca oxigenarea minim.

La fel cum zicea si alber si colegii de mai sus, o butelie mai mare nu ai sa gasesti la branduri de acvarii, ci la vechile statii de incarcare co2 / berarii / sifonarii / etc . Mai ai varianta sa incerci si la reef Si ei aveau butelii mari , eu am luat una de 10L sapt trecuta de acolo. Incarcarea lor este ieftina, nu te gandi ca te rupe ca si pret gazul in sine. Mai mult te va costa instalatia pana o pui pe toata pe picioare. Avand o butelie de co2 si un reductor de presiune bun, vei putea regla la un debit acceptabil cat sa te duca la un ph dorit de tine. dar asta cu teste si supravegherea bazinului pana ajungi la debitul dorit. Ai sa vezi in timp, daca mai pleci weekendurile de acasa sau concedii, o sa gasesti un ph controller mai mult decat necesar, eu personal mi se pare ca e cea mai buna inventie pt oamenii care doresc bazine plantate si vor sa plece linistit de acasa
aLLLx wrote:Daca pun in acvariu doar una-doua plante cu pretentii de lumina mai mici si tin acvariul mai la umbra doar cat sa le dea impresia ca sunt ascunsi si nu-i vede nimeni e in regula sau trebuie sa fac jungla deasa? :-) Practic ei ce vor, sa nu-i vad eu pe ei sau ei pe mine?

Cand te vei duce langa acvariu sa ii hranesti sau orice .....vor fugi si se vor ascunde oriunde vor putea cat sa nu ii vezi / sa nu te vada, indiferent de ce vei pune in bazin, bineinteles nu discutam de steril aici . Eu cand stau la birou. am nano-ul undeva la 1m jumate -2 de mine, si ies/ieseau (acum am Boraras brigittae si la fel fac) dar cand ma apropii sa ii privesc ...ca nah asa faci cand ai pesti ) se sperie si se ascund.

Nu vreau sa ma intelegi gresit, nu iti spun NU ITI LUA , doar iti impartasesc din problemele mele cu ei, uneori consider si eu ca poate nu am fost prea "atent" cu ei, si de asta erau asa speriosi. stiu cazuri in care au microrazbora care le mananca din mana
aLLLx wrote:De ce v-ati oprit cu discutiile despre acest peste acum aproape 5 luni? Chiar s-a spus tot ce era de spus, e dificil de intretinut sau nu ofera satisfactiile asteptate de voi? Incepator fiind ma astept la ceva esecuri dar nu vreau victime!

Eu unu am avut microrasbora erythromicron, mi-au placut mult, dar in mom in care am acvariu imi doresc sa vad si pestii, microrazborele sunt pesti foarte speriosi, in general cam toti pestii de talie mica sunt foarte speriosi , si pana ii obisnuiesti ca nu prezinti un pericol dureaza exagerat de mult, chiar aproape imposibil sa zicem daca nu esti mai tot timpul pe langa bazin, poate decat daca sunt in numar foarte mare. Eu m-am chinuit aproape 3 luni cu ei si dupa o perioada i-am dat ca stateau numai ascunsi. . Ceva timp i-am tinut doar cu moss, si usor usor au inceput sa imi apara pui la suprafata bazinului, pui care i-am pus separat intr-un alt bazin si am reusit sa ii cresc, cca 12 bucati . Acestia din urma la fel i-am dat. Desi au fost crescuti cu mine langa bazin tot nu au putut sa se obisnuiasca. Sunt niste pesti deosebiti, dar ma repet destul de dificili ca si temperament
eu unu cand am vrut sa inmultesc microrazbore , am renutnat la creveti, dar stiu cazuri cand cu foarte mult moss in bazin si cu multe plante, persoane au reusit sa inmulteasca microrazbore cu shrimpi in bazin de oricare ar fi ei
daca nu le-ai dat sau nu ti-ai epuizat stocu uite colegul dagea cauta ceva red cherry aici
Dolly wrote:Eu ce sa mai zic...se lipesc pestii de tine ca marca de scrisoare! Bafta si succese ca vad ca esti facut sa cresti pesti. Se vede ca ai suflet bun. Stii ce se spune despre oamenii care iubesc animalele, nu? Acum, nu ca ne cunoastem noi, dar ai un suflet nobil si iubitor de tot ceea ce este frumos! Daca toata lumea ar invata sa respecte si sa iubeasca si micile vietati care ne fac viata atit de frumoasa si aduc un strop de liniste si culoare, poate cu totii am fi mai buni, mai putin egoisti si am pune mai mult suflet in ceea ce facem zi de zi!

Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei pentru ca meriti! Si ei merita un stapin iubitor si grijuliu ca tine!

Nu pot sa zic decat:

iti multumesc de cuvintele frumoase si de urari
pare a fi fissidens
clopotel wrote:stiu ca este putin off-topic dar nu trebuie sa te comporti asa(chiar daca esti membru al staff-ului) "Respecta si vei fi respectat!"

Dolly nici nu am vazut postul acesta.

@Clopotel, pe mariusrudaru il cunosc personal, el creste discusi, si de asta i-am zis ca pentru el NU Daca ai fi destul de activ si te-ai uita putin peste posturile mele ai sa vezi ca respect, si sunt respectat

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: