[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
topbalti wrote:Caut sa cumpar niste plante de suprafata ... dar nu gasesc neam prin magazinele din bucuresti.
Aveti vreo informatie in acest sens ? Cineva care vinde asa ceva ?

Domnul Victor are aproape toate speciile. Te duci si ti le alegi din bazin.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/30547.page
Au fost citite si bagate la cap. Nu mai ia pui, ii ia mari.
Eu am incercat sa-l conving sa nu inceapa cu discusi... punct.
I-am spus si de cele 5-8 mese pe zi cu sifonat dupa fiecare masa, dar s-a gasit un "crescator cu ferma si experienta" care sa ma contrazica.
Pana la urma, fiecare invata cel mai bine din greselile proprii. Amicu' meu e un tip cu destui neuroni la mansarda, o sa prinda din mers.
Frumoase capritele! Sa-ti traiasca!
@ocean, stiu ca ai dreptate cu tot ce ai punctat. Bazinul nu este al meu, este al unui prieten care este usor timid. Nu scrie, dar citeste si ia de invat deocamdata, poate mai tarziu va interveni si in discutii.
Posesorul bazinului este incepator, si ca orice incepator vrea acvariu frumos si pesti multi. Discusii vor fi pui si probabil nu vor trai toti. Deci vom trata suprapopularea daca sau cand va fi cazul. In ceea ce priveste discusi si acvariu steril... e ideal, dar un borcan de 450L gol nu gadila ochiul.
La mizeria de pe lemne ne asteptam, am trait-o si eu in acvariul meu, doar ca melcii mei Pomacea isi faceau oarecum simtita prezenta, neritinele sunt efectiv degeaba. Ancistrusi inca n-am bagat, tocmai pentru acvariul inca nu e ciclat. Vor veni si ei cand apa va fi in parametri ok.
Gramada de lemne din mijloc e de fapt un singur lemn. A fost o ispita, cumparat extra dupa ce hotaraseram ca sunt lemne destule (poza din primul post).
Teste dupa 4 zile, inainte de a adauga sistemul CO2.
PH 8
NH3/NH4 0
NO2 0.3
NO3 12.5

Teste dupa alte 4 zile dupa adaugarea sistemului CO2
PH 6.97
NH3/NH4 0.25
NO2 0.3
NO3 12.5
(de ce nu s-au modificat deloc cele 2 din urma?)

Bazinul arata jalnic, lemnele s-au umplut de o chestie care unduieste gratios in curentii apei. Pe geamuri au aparut alge brune(?) ca niste gramajoare de ceva maroniu , care cad daca le atingi. Pe anubiasi sunt smocuri de BBA. Melcii sunt degeaba, nu-si fac deloc datoria.
Se fertilizeaza cu Easy Carbo, ProFito si Kalium.
Lemnele inca mai plutesc, aranjamentul final va fi facut probabil dupa ciclarea completa.
image
image
image

Bazin Juwel Rio 400 150L/50l/66h. Din cei 66cm inaltime, utili sunt doar 50cm.
Filtrare: 2 canistre externe cu 12 litri de siporax + 2 prefiltre cu bureti
Iluminare:
-pentru plante- 2x54w T5 Juwel High Lite Nature
-pentru placerea posesorului- 1x54W Juwel High Lite Colour + 1x54W Juwel High Lite Blue
-s-a mai cumparat o lampa aditionala a 2X54W dar nu are loc in capac. Se cauta solutii.
Incalzire: 1x300W + 1X200W
Fauna deocamdata: 5 neritine zebra
Flora deocamdata: 2 anubiasi mari, 1 tufa microssorum si 1 tufa de bolbitis heudeloti
Sistem CO2 compus din butelie 8L, reductor JBL, electrovalva Dennerle, controller Dennerle evolution deluxe, reactor Dennerle cyclo turbo conectat la o pompa Juwel de 1000l/h.
Cam asta ar fi hardware-ul.

Bazinul va fi populat cu 12-14 discusi, cam 100 neoni rosii, vreo 10 cory panda si probabil 2-4 ancistrusi. A fost dat la apa pe 20 februarie.
Pietrele si lemnele sunt puse cu cazmaua, pentru ca mai plutesc inca, deci NU asta este aspectul final.
image
image
image

Si anubiasul asa cum l-am primit de la Victor z
image
Multumesc!
Electrovalva comfort n-o gasesc. Pompa avem una ramasa de la filtrul intern bioflow pe care l-am desfiintat - 1000l/h. Sau merge montat reactorul si la out-ul externului?

Care e treaba cu sonda si electrodul... sunt acelasi lucru?
Aia e valva comfort de la Dennerle? E mai buna decat cea pe care am gasit-o eu?
Am hotarat asa:
1. Butelia de la Dandumitru pe care mi-a indicat-o Stefan

2. Reductor JBL Proflora m001
https://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2370/jbl-proflora-m001

3. Electrovalva Dennerle
http://dennerle.com/en/products/aquaristic/co2-fertilization/accessories/co2-night-cut-valve/co2-solenoid-valve

4. Controller Dennerle Evolution Deluxe
http://dennerle.com/en/products/aquaristic/co2-fertilization/accessories/ph-controller/ph-controller-evolution-deluxe
Are electrod inclus si solutii de calibrare. Electrodul si sonda sunt cumva acelasi lucru? Mai imi trebuie si sonda? Daca da...

5. Sonda Dupla
http://www.dohse-aquaristik.de/pdf/gebrauchsanweisungen/pH_Elektroden_Set.pdf

6.Reactor Dennerle CycloTurbo
http://dennerle.com/en/products/aquaristic/co2-fertilization/accessories/co2-diffusors/co2-cyclo-turbo-family

Furtun si valva sens JBL

E bine? Trebuie sa schimb ceva, sau dau comanda?

Later edit: Test CO2 permanent imi trebuie, sau face controllerul treaba asta? Difuzor CO2?

Saru'mana, nenea liliacu'! Asta e fix explicatia completa de care aveam nevoie. O sa incerc sa le gasesc pe cele pe care le-ai pus in capul listei si te mai deranjez cu cate un mesaj daca ne prindem urechile pe undeva.

Later edit: Si acum o intrebare de prost. Face zgomot minunea asta?
Ideea e ca noi nu prea stim cu ce se mananca CO2-ul. Ca sa iei pe bucati trebuie sa stii ce vrei sa cumperi, de-aia ne orientaseram catre ceva "gata facut", sa fie toate acolo, doar sa-i dai drumul.
Concluzie: solutia ideala ar fi sa fac o lista cu ce-mi trebuie si sa le achizitionez separat, in functie de performante, da?
Vreau ceva nou si bun, care sa includa tot ce trebe, sa nu alergam dupa bucati.
Imi recomandati, va rog, un sistem CO2 complet si bun, care sa se preteze la un acvariu de 400+ litri?
Cum traiesti cu pompa aia sub acelasi acoperis?
Da, saru'mana. Citisem in diagonala.
In concluzie a folosit cineva cu succes sistem overflow fara gaura in acvariu, dar strict pentru schimb la picatura?
Pana la urma ii tratezi pe toti? In acvariul comunitar sau cel de carantina?
Ba am fost atenta. Dar de obicei cand unul face gris, se molipsesc toti ceilalti si am presupus ca vei vrea sa-i tratezi pe toti.
In fine, easy start, dupa cum scrie si pe prospect ajuta la ciclare. Nu afecteaza pestii, il poti folosi.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: