Bayek wrote:Frumosi tare astia mici albastri, galactici.
Sunt pretentiosi?
Mersi! Nu sunt foarte pretentiosi, dar nu sunt nici ca si red cherry...undeva putin mai greu decat f usor
Daca le oferi parametrii ok, atunci merg bine.....recunosc ca la inceput pana le am gasit jmecheria si eu m-am chinuit putin cu ei, dar apoi s-au inmultit fara numar
cr1st1an wrote:M-am hotarat sa instalez acel filtru.
Primaria a adus tubulatura pentru apa si a facut canale la poarta dar la cum se misca lucrurile la noi mai poate dura mult pana finalizeaza.
Initial ma gandeam ca poate scap de costul acelui filtru (5.200 lei).fara UV.
Ok super! Asta e nu poti sta cu asa apa....nu ai ce face.
Ce tip de filtru ai instalat? Da un link aici pt ca sigur va ajuta si pe alti colegi.
MSI wrote:Parca era un baiat de zicea ca discutiile astea despre ciclare sunt o banalitate )
On topic, mai bine iti iei o instalatie de osmoza, de la WTS, le ceri si un filtru de remineralizare si ai rezolvat problema, pt schimburi de apa, prepari un bidon, dureaza un pic .. dar rezolvi problema.
Avand in vedere analizele apei, musai va trebui sa instaleze colegul un sistem de filtrare pentru toata apa care o foloseste....daca va ramane la sursa de apa curenta.
Daca se va racorda la sistemul de apa al localitatii atunci ar trebuie sa fie ok....si pentru asta oricum il va ajuta instalatia de osmoza.
alinutz80 wrote: Frunze de stejar n am incercat inca.
Am mai folosit si ceai de rooibos, dar tot asa nu mi e la indemana sa tot fac ceai saptamanal. ..
Prin 2013 am primit un pont de la Varol cu ceai de scoarta de stejar de la plafar. Killi pe care-i aveam atunci iubeau apa cu scoarta de stejar si aveam 8 acvarii.
Poti incerca si asa
Noh mersi, de ceaiul asta nu am auzit...dar am sa caut si vedem
Este destul de coatisitor asa e....dar ce nu facem pt.pasiunea asta.
Am folosit de toate...turba in filtru, e f ok dar efectul trece destul de repede datorita filtrarii.
Am incercat si cu catappa, conuri arin dar pt acvarii mari trebuie sa foloseati f multe si devine costisitor...plus e mai mult de lucru. Frunze de stejar n am incercat inca.
Am mai folosit si ceai de rooibos, dar tot asa nu mi e la indemana sa tot fac ceai saptamanal. ..
Cel mai ok pt mine, dar poate pt altii nu, mi se par solutiile blackwater, cu toate ca e destul de costisitor....
Incearca linistit Natural Humin, daca gasesti la 500ml anunta ma si pe mine
Ariath wrote:Felicitari! Sa iti traiasca si sa te bucuri de ei! Foarte frumosi Iti inteleg bucuria de copil, asa sunt si eu acum de cand am revenit la creveti .
Mersi mult!
La creveti am avut demult bucuria de copil....dar tot mai am si acum....am blue dream la greu.....cu crystal red PRL stau mai prost, numai nu mai vor sa se inmulteasca
Eheeee hehehe, in sfarsit si tylomelania orange au puiuti momentul mult asteptat a sosit...intr un final.
Am vazut doar doi deocamdata, sper sa mai fie cativa...oricum e bine ca si-au dat drumul la iubire ?? sunt bucuros ca un copil mic cand primeste o jucarie ??
Puii i-am vazut cam de 1 luna, dar nu am apucat sa postez si aici...pozele sunt din 13 mai si cateva sunt recente.
mellbo wrote:Postul e vechi, dar cei noi ca mine vor citi asta.
O sa spun doar atat. Am incercat sa pun plante vii dar eu personal nu le pot suporta in casa. Au un miros exact 100% mirosul de haine vechi. Si asta nu asa ca un iz. O saptamana am spalat buretii din filtru si nu s-a dus mirosul.
Ca nu am stiut eu ce sa le fac/cant/descant poate. Ca am eu nasu mai lung, poate. Dar mie personal m-au scos din minti.
Plante verificate Anubias Nana, Moss, si alte dracovenii cu nume deocheate.
Eu zic ca ti se pare si ceva la tine nu e ok cu apa acvariului.....daca miroase a vechi inseamna ca nu e schimbata la timp...sau filtrare insuficienta....sau alte cauze.
Cat despre plante nu stiu ce sa zic, dar considera ca ele stau in apa...sunt plante acvatice....etc. Nu mi am dat seama sa miroase asa urat....adica eu de 15 ani m am obisnuit cu mirosul acvariilor si plantelor etc.
Daca miroase ciudat si urat atunci ceva nu e bine in acvariu.
Am o singura retinere cu cory pygmy, nu se dau la mancarea crevetilor? Ca si asa ma lupt cu ramshornii, care se urca pe stick-urile pt creveti si trebuie mereu sa-i dau la o parte.
Si nu duc la cresterea nitratilor si nitritilor din bazin? Acum le am la aproape zero, e un echilibru chimic bun, mi-e sa nu-l alterez.
Pai tre sa pape si cory aceia ceva....sunt fff mici....tare mici...eu am demult cativa...dau mancare de creveti si rar mancare de pesti, deci mananca si ei ceva pe acolo.
Dar sa iei un grup de macar 5-6 buc....stai calm ca daca ai filtrare buna nu cresc nitritii si nitratii. Cred ca gasesti la seba shrimp cory..de acolo am si eu cativa
De ceva timp studiez si testez mai multe conditionere pentru apa blackwater asa ca m-am gandit sa fac o analiza detaliata pentru conditionerii folositi si care sunt pe piata. Acesti conditioneri se folosesc mai ales pt acvariile de tip biotop sau blackwater din zona America de Sud/ bazin Amazon.
Asa ca, atasez o analiza cu cei mai uzuali conditioneri blackwater de pe piata, unde am exemplificat dozajul necesar pt 200L de apa dar si pretul aferent pt 1ML de conditioner cat si pretul pentru dozajul la 200L de apa.
Primele locuri ca si raport pret/calitate/dozaj sunt Natural Humin - Discus food si Tropical Querex, dar Tropical Querex nu face apa asa colorata cum as dori eu.
Eu personal am folosit Natural Humin care este foarte ok....dar acum e greu de gasit in Romania si folosesc JBL Tropol si urmeaza sa testez Sera. De JBL Tropol sunt chiar multumit doar ca e putin pretul mare analizand dozajul.
Vand creveti acvariu apa dulce Blue Dream high grade (Neocaridina) la pachet de 10 buc - 120 lei / pachet.
Ofer bonus 1-2 bucati la fiecare pachet complet cumparat.
Alte detalii gasiti in filmarea de mai jos sau in privat. Sunt crescuti si înmultiti de mine la TDS approx 250 - 260 ppm.
Ridicare sau predare personala în Cluj Napoca.
Am trimis si in tara, dar pentru aceste trimiteri as prefera sa discutam in privat toate detaliile.
Pentru alte informatii sau poze pe watsup la telefon 0743151945.
Bayek wrote:As baga niste cory pigmei, dar sunt agitati tare si ii sperie pe carcalaci. Sau niste piticanii de boraras, care clar ar ciugulii puii de creveti. Deocamdata raman la creveti si melci, nu stric fengshuiul.
Cory pygmy poti sa pui linistit...am si eu cu crevetii red cherry...nu ii sperie asa tare....la mine ii sperie pe creveti bettanu
Daca nu vrei cu pesti e f bine, ramai cu creveti si melci.
Oricum acvariul arata bine, mai ales acum ca ai pus acel fundal negru
Acvariul colegului cum arata acum arata f bine. Si eu as merge pe lampa...capacul la 170cm va fi intradevar mai greu de manevrat....al meu de 150cm e ok, nu intampin probleme cu el.
Spui sa incerc sa folosesc neoane, ar patrunde mai bine in adancime? sau la ce lampa faci referire?
Am sa ii contactez eu pe cei de la arled, sa vedem cum sunt baietii, revin cu update.
Eu nu am zis sa incerci neoane, dar din ce am mai auzit si citit, neoanele dau o lumina care patrunde mai bine in adancime (mergi pe neoane T5) dar aici as lasa colegii experti in iluminat si acvarii plantate sa detalieze.
Ce am zis eu e sa mergi pe o lampa LED. Acum ce alegi tu e strict alegerea ta.
Daca vrei ceva doar cu plante easy atunci poti alege o lampa mai de buget....de firma sau facuta la comanda de colegii care fac asta in Romania, gen Arled, Dan Barabas si altii.
Arled intradevar este nou pe piata....o fi avand poate 1 an, dar sincer e putin ca si experienta pentru o componenta destul de importanta in acvaristica. Eu cred ca am sa l testez pe Arled....sa vedem daca schimb iluminatul la acvariul meu de 450L.
Daca facem o comparatie cu altii mai cu experienta.....care fac lampi de zeci de ani.....ce sa zic.
Asa e, pentru plantat e cam mare inaltimea de 75cm....ideal pt plantate din ce stiu eu este 50cm.
Dar, cei 75cm ma incanta mult pe mine pentru ca acolo poti sa tii ceva Altumi asa adevarati si sa ii scoti tare faini faci un biotop jmecher in acvariul care il ai.
Ceva de genul:
Faci tu ce faci si incerci sa convingi pe toata lumea sa treaca pe un biotop amazonian cu altumi. Cu metodele tale de convingere este greu sa spui nu, dar....
Eu nu incerc sa conving pe nimeni.....doar mi am expus parerea mea despre ce as face eu...nici macar eu nu am asa ceva....dar pe viitor sper sa am
Fiecare isi ia propriile decizii in functie de ce ii place si ce doreste sa faca pe viitor.
Acvariul colegului cum arata acum arata f bine. Si eu as merge pe lampa...capacul la 170cm va fi intradevar mai greu de manevrat....al meu de 150cm e ok, nu intampin probleme cu el.
flo77 wrote:Inaltimea de 75 cm este destul de mare, lumina nu prea ajunge la fundul bazinului. .
Asa e, pentru plantat e cam mare inaltimea de 75cm....ideal pt plantate din ce stiu eu este 50cm.
Dar, cei 75cm ma incanta mult pe mine pentru ca acolo poti sa tii ceva Altumi asa adevarati si sa ii scoti tare faini faci un biotop jmecher in acvariul care il ai.
Gege wrote:M-am uitat la sugestiile voastre, Bucur are telefonul inchis, mi-ai mai trimis tu odata numarul lui intr-un PM. Am sa ma mai uit peste ce ati spus. Da, am folosit formula banala si gresita, oricum am fost dezamagit dupa ce am bagat in priza si nu mi-au placut cum lumineaza, dar eram deja plictisit de lampa si am zis ca o las asa pana la urmatoarea, asa ca a venit momentul ). Nu stiu de ce codoi zici, nu am fertilizat cu nimic, am doar in substrat chestii fertilizante niste pastile facute diy si CO2.
Scrie i la Bucur pe messenger, o sa raspunda cu siguranta.
codoi inseamna CO2, daca cumva ai butelie de CO2 sau care este valoare CO2 ului la asta se refera colegul de mai sus