[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Catalin099 wrote:E msuai sa tin 5-6 bucati de scalari?

Am vazut ca multi ii recomand si cate 1-2 , zic ei ca nu au probleme ...

La Manacapuru ma uitam ... sunt frumosi si ceilalti Rio si Koi am gasit ceva Red Devil parca ... Cu scalari unde mas putea interesa sa cumpar ?

Acvariu a fost ciclat aproape 5 spatamani nu cred ca o sa am probleme ... oricum nu bag toti pesti odata .. acum am doar 3 ancistrusi si 3 neoni . Poate saptamana asta mai bag vreo 15 neoni , oricum o sa fac undeva la 50-70% schimb de apa saptamana asta ..

Eu asa merge pe 6 scalari, poti lua si de la nevertebrate....dar nu iti garanteaza nimeni ca vei avea 2 masculi....nici macar crescatorii nu iti dau 2 masculi....sau 2 femele. Perechi vand crescatorii consacrati, dar au alte preturi

Manacapuru mai are Forkel in Germania, calitate net superioara fata de orice altceva ai gasi....dar mai sunt si prin alte parti, nu sunt usor de gasit.
https://www.skalarezucht.de/index.php/en/home-en

Daca vrei, mergi pe Koi de inceput, sa te inveti cu ei si nu sunt nici f scumpi, manacapuru sunt scumpi si mai sensibili.

Catalin099 wrote:Mul?umesc!

Cred ca o sa merg pe scalari 1-2 frumosi ... ce specie /fel de scalari ati recomanda ? Problema e ca nici 45cm de apa nu am in inaltime ... mai bine spus undeva spre 41-42..

Este vreo problema daca am mai multe specii?

Eu am 3 neoni ce ia aruncat cineva si as mai lua cativa sa fie grup mai mare , pe langa astia as mai putea pune si barbus sau altceva ?

Pai, la scalari ce iti place tie, dar trebuie sa iti macar 5-6 bucati, sunt pesti de grup....
Mie imi plac Manacapuru, Rio Nanay.....dar imi plac si koi, albino, clasici, blue philippine, blue diamond....

Nu e problema sa ai mai multe specii, dar incearca sa le ai toate din acelasi areal (in cazul scalarilor si cory si ancistrus South America).....gourami sunt din alta regiune.

E bine ca ai mai pus neoni pe langa cei 3..sunt si acestia pesti de grup, trebuie sa fie minim 10 buc....

Ai adaugat cam repede pesti, dar foloseste bacterii benefice si va fi ok. si sa faci schimburile de apa saptamanale.

Nu te grabi cu pestii......mai studiaza etc.
Foarte frumos arata si bafta!

Eu as merge pe scalari....cu ceva apistogramme faine

Gourami sunt din alta regiune fata de toti restul care ii vrei, adica fata de cory, neoni si apisto. Cel mai bine cu cei mici merg Scalarii.....si as pune si ceva L uri frumoase. Este putin risca sa pape neonii dupa ce se fac scalarii mari, dar e ok.....

Hotaraste te ce scalari vrei si discutam aici....ia ceva cat mai spre natural....inaltimea de 45cm nu te ajuta mult pt scalari, dar e okeish....

https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/pesti-de-acvariu-70/scalari-131
Bayek wrote:Ar merge in acvariul de la birou. Mie imi ia un sfert din acvariu deja.

Da, eu l as pune acasa....la birou vreau sa mai pun in spate ceva vallisneria clasica.
dan.pavelescu wrote:Da, aia sunt. Foarte frumosi

Mersi boss! da...is faini
Facem si aici un mic update cu Loricaria sp. Rio Atabapo, care au crescut destul si sunt foarte activi...toata ziua ciugulesc de pe jos, numa ei stiu ce......

Astia, spre deosebire de alte L uri nu stau ascunsi deloc ziua....de stiam asta demult luam

image
image
image
Bayek wrote:Multumesc.
Am zis sa vad cum infloreste emers. S-a facut mare salata, stiu. I-a luat aproape un an pana si-a dat drumul. Vreau sa o donez la schimb cu o plantuta rosie eleganta.

F fain a inflorit echinodorusu, de erai in Cluj il luam eu si iti dadeam ceva buce sau cryptocoryne
Inca guianacarele nu sunt full colorate....mai au de crescut..
Ca si comportament sunt asa semi atresivi spre pasnici....ii vad ca intre ei se tot fugaresc, dar s ar putea ca masculii sa fugareasca femelele.

Sagetile cred ca zici de Loricaria sp. Rio Atabapo....? Sunt cei din pozele de mai jos?

image
image
image

Hai cu video sau poze sa vedem ce mai ai pe acolo ca ai lipsit mult de pe zona

Lasa l pe .......... (nu pot scrie cuvintele aci) sa fie linistit, sa nu ne mai amintim de el niciodata
EverSad wrote:Jupani' astia din Cluj....
Ideea ar fi: Da stapane! se sparg' dar am pus o sticla deasupra ca sa readuc apa in bazin.

Jupaneiiiii.....ca la ce preturi avem acilea.....nu mai suntem jupani deloc.....
Salariile nu s-au aliniat cu preturile actuale....
Dar asta e alta discutie pt carciuma.
EverSad wrote:Alinutz' ne pregatim' de doliu' lu Ilescu'....
Am intrebat deja cat este sentinta sa ma pi$/defec pe mormantul lui...
Se pare ca planul de amenzi si puscaria aferenta pentru fosti" presedinti, nu este cuantificata in lege ori amenzi.
Chiar doresc sa aduc un "omagiu" la mormantu' lui'...
Scuze de OFF topic.

Exact asa zic si eu cum ai zis si tu!!! te scuz pt acest off topic si hai sa vedem ce mai ai si tu prin acvarii.....
Niste poze de azi, merge bine treaba

image
image
image
dan.pavelescu wrote:Frumos de tot, sa-ti traiasca guzganii

Spune-mi te rog, bulele de aer cand se sparg la suprafata nu-ti stropesc lampa? Sau ai pus ceva deasupra lor?

Mersi Dane!

Am capace de sticla
O noua filmare cu acvariul personal, 450l, Altumi Rio Orinoco si Guianacara Dacrya...ei sunt vedetele momentan

S au acomodat bine si guianacarele si cresc bine..... am 6 guianacara dacrya acolo...deja am vazut ceva pereche care se harjoneau...

Am pierdut tot limnobiumul de suprafata cat am fost in concediu, dar acum de cateva zile am mai adaugat ceva...sa vedem daca merge.

Se vad in clipul de mai jos, unii mai mari...unii mai mici, dar vor recupera.

Clip video calitate:

O noua filmare cu acvariul personal, 450l, Altumi Rio Orinoco si Guianacara Dacrya...ei sunt vedetele...

Merge ok totul...s au acomodat bine si guianacarele si cresc bine.....

Am pierdut tot limnobiumul de suprafata cat am fost in concediu, dar acum de cateva zile am mai adaugat ceva...sa vedem daca merge.

Clip video calitate:

narcis wrote:E ceva schimbare, e mai liber acum. Cu bba'ul ce ai facut, e la moda azi??????.

Mai sincer, am scapat de el...is tare fericit....sper sa nu re apara.....am inceput sa pun carbon lichid, doza " la ochi " mai mare.....

Vad ca am disparut...si aveam la greu pe filtrul intern, pe tevi....pe cioate si plante nu mult, dar pe tevi si filtrul intern era full

Ieri am facut un schimb de apa si am mai scos mizerii si am curatat geamurile, azi arata si mai bine.
Super fain! Felicitari!
dan.pavelescu wrote:Se vad lemnele, nici nu stiam ca le ai

Exact asa a zis si un coleg....da erau si lemne acolo????
In sfarsit a venit si momentul acvariului de la birou...o mica amenajare, tunsoare si aranjare. Eu zic ca arata foarte bine avand in vedere timpul alocat lucrarii, adica foarte putin.
Pe aceasta cale le multumesc celor de la Dream Aquarium Decor pentru profesionalism si implicare! Recomand cu drag pentru orice servicii si lucrari legate de acvaristica.

O sa sxot cei 7 sau 8 nolly si pe viitor am in plan sa adaug 5 ramirez clasic si 5 apistogramma cacatuoides double red....

Las cateva poze si filmarea de pe youtube.

image
image
image
image
image
image

https://youtu.be/RCH2tGARFYs?si=E6WldiJokYdJYc_G

Tds metru recomand Adwa AD31, eu asta l am si e super ok.

Sistem osmoza cu NPS:
https://www.nevertebrate.ro/instalatie-de-osmoza-inversa-aquili-190-lpzi-nps-2100

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: